Amasya’nın En iyi 10 Piknik Alanı – Amasya Piknik Yapılacak Yerler
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Amasya’nın En iyi 10 Piknik Alanı – Mangal & Piknik Yapılacak Yerler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Amasya’nın En iyi 10 Piknik Alanı – Mangal & Piknik Yapılacak Yerler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Amasya’nın En iyi 10 Piknik Alanı
Yoğun iş Temposunun yorgunluğunu atmak, şehrin stresinden. gürültüsünden uzaklaşıp sevdiklerinizle güzel vakit geçirmek herkesin hakkı desek yanlış olmaz. Peki; Amasya ilinde Piknik Nerede Yapabilirsiniz? sizlere bu konu hakkında yardımcı olmak istedik…
Amasya’nın En iyi 10 Piknik Alanı
1) Derinöz Barajı
Baraj, Amasya ilinin Suluova ilçesi Seyfe Köyü Yolu üzerinde bulunuyor. Baraj, sulama amacıyla 1991-2002 yılları arasında inşa edilmiştir. Baraj ve çevresinde güzel piknik alanları mevcuttur.
Suluova Derinöz çayı üzerinde olup 2002 yılında tamamlanmıştır. Baraj, Sulama amaçlı inşa edilmiş tir. Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 3.250.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 74,00 m., normal su kotunda göl hacmi 18,90 hm³, normal su kotunda göl alanı 0,88 km²’dir. Baraj 4.490 hektarlık bir alana sulama hizmeti vermektedir.
Olta balıkçılığı açısından önemli bir yerdir. Balık tutmak isteyen amatör balıkçıların uğrak yeridir. Baraj aynı zamanda piknik alanı olarak ta kullanılmaktadır. Piknik için gerekli masa ve çeşme bulunur. Etrafında herhangi bir büfe bulunmuyor. Giderken bütün eşyalarınızı yanınıza almayı unutmayın.
2) Boraboy Gölü Tabiat Parkı
Göl, Amasya ilinin Taşova ilçesine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunur. Göl ismini Boraboy köyünden almıştır. Boraboy Gölü’nün oluşumunu bölgenin hem egemen kayaç yapısı hem de bölgenin içinden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı ile ilgilidir. Göl, Heyelan set gölüdür.
Borabay Gölünde, İster piknik yapın isterseniz kamp kurun isterseniz de doğa ile iç içe ahşap evlerde kalarak sevdiklerinizle güzel vakit geçirebilirsiniz.
Borabay Gölü Tabiat Parkı, Amasya ilinin görülmesi gereken en güzel ve doğal güzelliklerinden bir tanesidir. Göl ve çevresi Bakanlar Kurulunun kararı ile Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Halk arasında Aynalı Göl olarak tabir edilen bu göl, denizden yaklaşık 1.050 metre yükseklikte, 300 Metre genişliğinde ve 25 metre derinliği bulunmaktadır.
Tabiat Parkı, Nesli tehlikede olan bitki türleri, doğal orman, Konaklama ve Kamp imkânları, yaban hayatı ve ekosistemi ile görülmesi gereken bir yerdir.
Gölde oltanız ile balık tutmanıza izin verilmektedir, Alabalık, Yayın, Sazan ve Kızılkanat tutabiliriz. Göl etrafında yer alan parkurda gölün tamamını gezerek doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Göl etrafında bulunan Ahşap Bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Boraboy ’da yapılacak bir başka aktivite Çadır kurup kamp yapmak olabilir.
3) Yedikır Baraj Gölü (Yedikuğular Kuş Cenneti)
Yedikır Barajı Yaban Hayatı Koruma Sahası, yaklaşık 900 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Sahanın 600 hektar kadarını göl oluşturur. Geri kalan kısmı, içinde sosyal tesisler ve piknik alanlarını barındıran sazlık ve ağaçlandırma alanıdır. 1985 yılında tamamlanan baraj gölünün kısa bir süre içerisinde pek çok kuşun konaklama alanı haline gelmesiyle Yedikır 1989 yılında Yaban Hayatını Koruma Sahası ve SİT alanı ilan edilmiştir.
Baraj gölünün çevresi tüm doğal güzelliği korunarak, bazı sosyal tesisleri de barındıracak biçimde gezi ve piknik alanı olarak düzenlenmiştir. Bahar ve yaz ayları boyunca bölgede yaşayanların ve Amasya’da ziyaret amaçlı bulunanların uğrak yeri haline gelen Yedikır, etrafındaki yürüyüş parkurları, basketbol ve tenis kortu gibi sportif seçenekleri ve piknik alanlarıyla size doğanın tam kalbinde keyifli vakit geçirebileceğiniz bir gün sunar. Göl çevresi, amatör olta balıkçılığı yapmak isteyenler için de vazgeçilmezdir.
4) Kapaklı Mesire Yeri
Mesire yeri 25 hektar alana sahiptir. Halk arasında Kapaklı Fidanlığı olarak da bilinmektedir. Orman İşletmelerinin fidan yetiştirme tesislerinin de bulunduğu alan, temiz havası ve soğuk suyu ile ün salmıştır. Meşe ve karaçam ağaçlarının yoğun olarak bulunduğu ormanlık alan mesire ve piknik yeri olarak kullanılmaktadır. Özellikle yaz aylarında şehrin stresinden uzak kalmak için sessiz ve ferah bir yerdir.
5) Gani Baba Türbesi ve Piknik Alanı
Tersakan Çayı kenarında bulunan, Saygılı köyü yakınında yer alan piknik alanı, aynı zamanda Horasan’dan Anadolu’ya gelen Gazi-Derviş Abdülgani El Halvea’nin de kabrinin bulunduğu yerdir. Türbenin çevresi ise bir mesire yeri ve piknik alanı olarak düzenlenmiştir.
Ağaçlarla çevrili ortamı ve sakin atmosferi ile doğayla baş başa vakit geçirmek için de ziyaret edilebilir. Giriş ücretsizdir. Piknik alanı içerisinde, ziyaretçiler için piknik masaları, çeşme, tuvalet gibi olanaklar mevcuttur. Burası Piknik alanı, kamp yapmak için uygundur.
6) Şarlayık Mesire Alanı
Şarlayık Mesire Alanı Amasya ilinin Gümüşhacıköy ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Gümüşhacıköy ilçesi Doluca köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Merzifon–Gümüşhacıköy karayolunun 12. Kilometresinde bulunmaktadır.
Bu mesire alanı özellikle doğal güzelliğiyle dikkat çekmektedir. Piknik alanlarının bol oluşu da yöreyi çekim unsuru kılan bir diğer özelliktir. Havuzu, şelalesi ve doğal güzelliği ile ziyaretçilerine huzur veren bir atmosferi var.
Mesire alanı içerisinde restoran bulunmaktadır. Açık ve kapalı alanları bulunan kendin pişir kendin ye konseptli et restoranı ve misafirlerin kendi yiyecek ve içeceklerini getirebildikleri ücretli mesire alanı olan bir yerdir. Mangal, semaver ve tüp getirilmesi yasaktır.
7) Çamlıtepe Mesire Yeri
Çamlıtepe Mesire Yeri Amasya ilinin Taşova ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Taşova ilçesi Herizdağ eteklerinde bulunmaktadır. Merzifon–Gümüşhacıköy karayolunun 12. Kilometresinde bulunmaktadır.
Mesire alanı yaklaşık olarak 93 dönümlük bir alanı kaplamaktadır. Mesire alanı içerisinde piknik masaları, kamelyalar, park, lokanta, mescid ve seyir terası gibi alanlar yer almaktadır. Özellikle çocuklu aileler tarafından hafta sonu yoğun şekilde ziyaret edilmektedir.
8) Esençay Şahin Yaylası
Esençay Şahin yaylası, 2000 yılında Köy hizmetleri tarafından yapılan sulama göleti ile birlikte ön plana çıkmaya başlamıştır. Daha sonra piknik masaları ve kamelyalar yerleştirilerek yöre halkı için güzel bir mesire alanı ve piknik yeri olmuştur. Taşova ilçesinin 1100 rakımı ile en yüksek mesire alanı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Yemyeşil doğası, temiz suyu, harika manzarası ile Şahin Yaylası, kafa dinlemek ve huzurlu vakit geçirmek isteyenlerin özellikle tercih ettiği bir yerdir. Altyapı açısından çok da imkân olmayan bölge kamp alanı olarak da kullanılmaktadır. Bu sebeple bölgeye gitmek isteyen piknik ve kamp yapmak isteyenlerin tedarikli olarak gitmeleri gerekmektedir.
9) Gökoluk Mesire Alanı
Gökoluk Mesire Alanı Amasya ilinin Merzifon ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Merzifon ilçesi sınırları içerisinde bulunan mesire alanı Amasya Merkeze yaklaşık olarak 59 km mesafede yer almaktadır. Gökoluk Mesire Yeri Merzifon’a 12 Km. mesafededir.
Mesire alanı içerisinde Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen yağmur barınağı, Piknik masaları, çocuk oyun grupları, mangal ızgaraları, çeşmeler ve tuvaletler mevcuttur.
Burası suyu doğal güzelliği nedeniyle yöre insanının hafta sonları tercih ettikleri orman içi dinlenme yeridir. Yapraklı ağaç türlerinden kayın, gürgen ile kaplı bu alan yazın sıcak günlerinde serin bir ortam sunar.
10) Tekke Gölü Mesire Alanı
Tekke Gölü, adını yakınlarında bulunan Tekke Köyünden almaktadır. Bölge halkının mesire alanı olarak kullandığı göl çevresi, kamp yapmak için uygundur. Göl çevresinde piknik masaları ve kamelyalar bulunmaktadır. Mesire alanında ateş yakmak da serbesttir.
Bölgede özel bir firma tarafından işletilen bir tesis yer almaktadır. Bölgeye özellikle temel ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak, tüm hazırlıklarınızı yapıp da gitmenizi tavsiye ederiz. Çadır ve karavan kampı içinde uygun yerlerden birisidir. Çevre düzenlemesi ve etraf çok bakımlı olmasa da doğası harika ötesidir. Piknik ve kamp alanı hafta sonları aşırı derecede kalabalık olduğundan hafta içi günleri tercih edebilirsiniz.
Amasya’nın En iyi 10 Piknik Alanı
Amasya’nın En iyi 10 Piknik Alanı
Amasya’nın En iyi 10 Piknik Alanı
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.