Anadolu Hisarı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – İstanbul
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Anadolu Hisarı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saatleri ve Anadolu Hisarı’nın Tarihi & Mimarisi Hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
İstanbul ilinin Beykoz ilçesi sınırları içerisindedir. Boğaz’ın Anadolu yakasında, Göksu Deresi’nin denize döküldüğü yerde, adını hisardan alan semtte bulunmaktadır.
Hisar, Yıldırım Beyazıt tarafından, Karadeniz’den Bizans’a gelecek yardımlara engel olmak için 1394’te yaptırılmıştır. Osmanlı Devleti tarafından Boğaz’da yapılan ve geçişleri kontrol altına almayı hedefleyen ilk hisardır.
Osmanlı Devleti’nin İstanbul’daki İlk Eseri
Yedi dönümlük alanı kaplamaktadır. Bu yapıya II. Mehmed (Fatih) döneminde depo ve bazı ikametgâh amaçlı yapılar ilave edilmiştir.
1928 yılında Kandilli Belediyesi tarafından bazı küçük onarımlar yapılmıştır. 1991-1993 yılları arasında Kültür Bakanlığı tarafından bazı onarımlar yapılmıştır.
Anadolu Hisarı’na Yakın Gezilecek Yerler
Küçüksu Mihrişah Valide Sultan Çeşmesi, Küçüksu Kasrı, Göksu Peksimetçi Salih Ağa Camii, Muhaşşi Sinan Camii, Namazgah, Meryem Ana Ayazması, Nişangah ve Küçüksu Köprüsüdür.
Müze’ye Nasıl Girebiliriz.?
Uzun yıllardır Tadilat nedeniyle kapalı olan Hisar 2023 yılının Nisan ayında kapılarını tekrardan açmıştır. Şuan için gezi amaçlı giriş yapabilirsiniz.
Anadolu Hisarı Giriş Ücreti 2023 Yılı
2023 Yılı Mayıs – Haziran aylarında ÜCRETSİZ olarak ziyaret edebilirsiniz.
Telefon: 0212 263 53 05
Anadolu Hisarı Nerede?
(Anadolu Hisarı Müzesi Eski Hali)
Müze, İstanbul ilinin Beykoz ilçesi sınırları içerisindedir. Boğaz’ın Anadolu yakasında, Göksu Deresi’nin denize döküldüğü yerde, adını hisardan alan semtte bulunmaktadır.
Anadolu Hisarı’na Nasıl Gidilir?
Hisara, toplu taşıma veya hususi aracınız ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Anadolu Hisarı’na Otobüs ile Nasıl Gidilir?
15E, 15F, 15T, 15ŞY ve 15TY otobüslerine binerek bölgeye ulaşabilirler.
Minibüs ya da Dolmuş ile gitmek isteyenler KADIKÖY- BEYKOZ – ORTAÇEŞME hattına binerek gelebilirler.
Vapur ile gitmek isteyenler ise – Çengelköy – İstinye Vapuruna binip Anadolu Hisarında inerek ulaşım sağlayabilirler.
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.