Ankara’nın En iyi 10 Piknik Alanı – Ankara’da Piknik Yapılacak Yerler

Ankara’nın En iyi 10 Piknik Alanı – Ankara’da Piknik Yapılacak Yerler

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Ankara’nın En iyi 10 Piknik Alanı –  Mangal & Piknik Yapılacak Yerler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Yoğun iş Temposunun yorgunluğunu atmak, şehrin stresinden. gürültüsünden uzaklaşıp sevdiklerinizle güzel vakit geçirmek herkesin hakkı desek yanlış olmaz. Peki; Başkent Ankara’da Piknik Nerede Yapabilirsiniz? sizlere bu konu hakkında yardımcı olmak istedik…

Peki, Başkent Ankara’da Nerelerde Piknik & Mangal yapılır? En Güzel piknik alanları Nerede? Bu Konular Hakkında nacizane bilgiler hazırlamaya çalıştık…   

                    Ankara’nın En iyi  10 Piknik Alanı                

                                      1-Eymir Gölü                                        

Eymir Gölü doğa ile iç içe olan ve içerisinde Ateş yakmanın yasak olduğu bir göldür. Göl, Ankara il sınırları içinde yer alır. Gölün bulunduğu Arazi Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne aittir. Sadece ODTÜ çalışanlarının araçlarıyla girebildiği, diğer ziyaretçilerin ise araçlarının alınmadığı sadece kendilerinin girebildiği bir yerdir. Piknik yapabilir, Bisiklete binip, yürüyüş yapabildiğiniz bir alandır.

Eymir Gölü Aynı zaman da ODTÜ Spor Kulübü Kürek ve Yelken Takımları çalışma alanıdır; göl kenarında takımlara ait kayıkhane vardır. Göl kendine has bir fauna ve floraya sahiptir. “Eymir” adı adeta ODTÜ ile özdeşleşmiştir.

Eymir Gölü Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti? Aktiviteler Hakkında ayrıntılı bilgi almak için TIKLAYINIZ….

                                               2-Mavi Göl                                    

Ankara il merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunur. 2.400 m2 alanı kapsayan ve içinde dev ağaçların bulunduğu park adını Bayındır Barajı içindeki 6 milyon m3 hacmindeki mavi suyundan alır. Ankara’nın doğu kısmında bulunan ve 2005 yılında Ankara ilinde oturan insanların piknik yapabileceği ve hoşça vakit geçirebilecekleri bir dinlenme ve eğlence alanına dönüştürülerek Mavi Göl adı verilerek kullanıma açılmıştır.

Mavi Göl Nerede? Nasıl Gidilir? Neler Yapılır? Giriş Ücreti ve diğer konular hakkında detaylı bilgi almak için TIKLAYINIZ…

                                     3- Mogon Gölü                                     

Başkentlilerin deniz özlemini kolayca giderebilecekleri bir mekandır Mogan gölü. Göl, Ankara ili Gölbaşı ilçesinde bulunmaktadır. Göl, Ankara’ya 25 km uzaklıkta bulunuyor. Dinlenme, piknik ve spor alanları gibi ortamlara ev sahipliği yapan Mogan Gölü, yaklaşık olarak 644,979 m² alan üzerinde bulunmaktadır. Deniz feneri binası, spor merkezi, çeşitli kafeteryalar, kayıkhane, su deposu, danışma binaları, tenis, golf, kaykay ve bisiklete binebileceğiniz alanlar, Mangal ve Piknik yapabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.
Mogan Gölü Nerede? Nasıl Gidilir? Neler Yapılır? Giriş Ücreti ve Diğer konular hakkında detaylı bilgi almak için TIKLAYINIZ… 

                                           4-Göksu Parkı                               

Ankara’nın büyük parklarından biri olan Göksu Parkı, Eryaman’daki eski Susuz gölet üzerine kuruludur. Park, 2003 yılı haziran ayı sonunda hizmete açılmıştır. Toplam kullanım alanı 508.000 m²’dir. Bu alanın 127.189 m²’si göletten oluşmaktadır. Bu bölümde gölette doğru kurulmuş iskeleler balık tutma keyfi yaşayan insanların kullanım alanı olarak 9 adet iskele bulunmaktadır.

Göksu Parkı Nerede? Nasıl Gidilir? Neler Yapılır? Giriş Ücreti ve Diğer konular hakkında detaylı bilgi almak için TIKLAYINIZ…

                                    5-Harikalar Diyarı                              

Harikalar Diyarı,  Park, Reaksiyon alanı ve Piknik alanı olarak ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük parkı olma özelliğine sahiptir. Ankara Harikalar Diyarında birçok masal kahramanı, yapay gölet, büyük yeşillik alan, go-kart pisti, tiyatro Salonu, kaykay pisti, mini golf sahası, basketbol ve futbol sahaları, Oyun Alanları ve Yanında bir de Lunapark bulunmaktadır.

Ayrıca, Nasrettin Hoca, Alâeddin’in Sihirli Lambası, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Karagöz ve Hacivat, Taş Devri ve Red Kit gibi masal kahramanlarını park içerisinde yer almaktadır..

Harikalar Diyarı Nerede? Nasıl Gidilir? Neler Yapılır? Giriş Ücreti ve diğer konular hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ…

                           6-Soğuksu Milli Parkı                                  

Soğuksu Milli Parkı İç Anadolu Bölgesi’nde, Ankara ili sınırları içinde olup, 1959 yılında ilan edilmiştir. Yüz ölçümü 1.050 hektar iken 1997 yılında yapılan sınır değişikliği ile 1.187 hektar olarak belirlenmiştir. Parkın bulunduğu arazi volkanik bir yapıya sahiptir, bu sebep ile içerisinde sıcak ve soğuk su kaynakları yer almaktadır. Sıcak su alanlarının çok olması kaplıca turizminin gelişmesini sağlamıştır.

Soğuksu Milli Parkı bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengindir. Parka hâkim olan ağaç türleri karaçam, sarıçam, göknar ve gürgendir. Bunun dışında çeşitli çayır otları ve çiçekler bulunmaktadır. Yabani çilek, yabani gül, ahlat, bodur ardıç, yabani fındık, titrek kavak ve bazı meşe türleri de bulunan diğer bitki türleridir. Dağ lalesi önemli bitki türleri arasındadır. Türkiye’nin Endemik Bitki Türleri Listesinde yer almaktadır.
Soğuksu Milli Parkı Nerede? Nasıl Gidilir? Neler Yapılır? Giriş Ücreti ve Detaylı bilgiler için TIKLAYINIZ…

                               7- Kurtboğazı Barajı                               

Kurtboğazı Barajı, Kazan sınırları içinde yer alan, Ankara’nın suyunu sağlayan barajlardan birisidir. 1963-67 yılları arasında inşa edilmiştir. Etrafı çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı olan yer, Ankaralıların tercih ettiği piknik alanlarından biri haline gelmiştir.  Merkeze yaklaşık 60 km uzaklıktadır. Baraj gölü, Bol yeşillikli bir alan olması sebebiyle Ankara ilinde yaşayan kişiler tarafından en çok tercih edilen bir yerdir.

Kurtboğazı Barajı Mesire Alanı Nerede? Nasıl Gidilir? Neler Yapılır? Giriş Ücreti ve Detaylı Bilgiler için TIKLAYINIZ…

                        8-Ahlatlıbel Piknik Alanı                              

Ankara’da bulunan ve adına rekreasyon alanı denilen Mogan, Göksu vb. parkların aksine mangal yakılmadığı, öyle banklara oturarak piknik yapanların aksine, çimlerin üzerine oturup kahvaltı ya da evden hazırladığınız yiyecekleri yiyebildiğiniz bir yerdir burası. Ahlatlıbel Atatürk Parkı Nerede? Nasıl Gidilir?Neler Yapılır? Giriş Ücreti ve Detaylı Bilgiler için TIKLAYINIZ…

                                         9- Çubuk-Karagöl                           

Karagöl, çubuk ilçesinde bulunan küçük bir gölüdür. Gölün Etrafı piknik masalarıyla çevrili, çam ormanlarıyla kaplı doğal bir yerdir. Kavak dağı ile Yıldırım dağı eteklerinde bulunmaktadır. 22 hektarlık küçük bir alanı kapsasa da 50 çeşit bitki türünü barındırdığı söylenmektedir. Karagöl yapay bir göl değildir. Doğal bir göl olmasından dolayı büyük ilgi görmektedir. Gölün derinliği bazı noktalarda 60-70 metreleri buluyor.

                                10-Işık Dağı-Karagöl                               

Geniş yeşilliklerin ortasında bulunan göllerin ve yaylaların bulunduğu bu yer, tak olarak sakince kafanızı dinleyebileceğiniz bir yerdir. Işık dağı Ankara ili Kızılcahamam ilçesi sınırında 2057 metre yüksekliktedir. Kış aylarında bile gelmek için uygun şartların oluştuğu bu güzel yeri gezerken doğanın güzelliği sizi büyüleyecektir. Göl’ün Derinliği 2 metreyi geçmemektedir. Işık Dağı kamp alanında; tuvalet ve elektrik yoktur, telefon çekmekte fakat internet çekmemektedir. İçme suyu için göl yakınlarında 2 adet çeşme vardır fakat yine de içme suyu götürmenizi tavsiye ederiz. Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesinde bulunan bu yer, il Merkezine 115 km uzaklıktadır

Ankara’nın En İyi 10 Piknik Alanı nerede?

Ankara Piknik Alanları

Ankara’da Piknik Yapılacak Yerler

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.