Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer – Antalya Gezi Rehberi

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer – Antalya Gezi Rehberi

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer – Antalya Gezi Rehberi hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Antalya sahip olduğu arkeolojik ve doğal güzellikler sayesinde “Türk Rivierası” adını almıştır. Deniz, güneş, tarih ve doğanın sihirli bir uyum içinde bütünleştiği Antalya, Akdeniz’in en güzel ve temiz kıyılarına sahiptir. 630 km. uzunluğundaki Antalya kıyıları boyunca, antik kentler, antik limanlar, anıt mezarlar, dantel gibi koylar, kumsallar, yemyeşil ormanlar ve akarsular yer alır.

 Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer  

                                1- Tazı Kanyonu                                       

Serik – Manavgat İlçeleri ile Isparta ilinin Sütçüler İlçesi arasında yer alan Köprülü Kanyon Milli Park sınırları içerisinde yer almaktadır. Köprülü Kanyonun 10 km kuzeyinde yer alan Tazı Kanyonu, Bilgelik vadisi olarak da bilinmektedir. Son zamanlarda sosyal medyanın yeni gözde mekanı olarak bilinmektedir.

Tazı Kanyonu Hakkında Kısa Bilgiler;

Tazı Kanyonu, boynuz şeklinde uzanan iki dağ arasındaki Köprü çay’ın muhteşem manzarasını ayaklar altına sermektedir. Sarp kayalıklarla çevrili bu muhteşem manzarayı görebilmek için dağ yoluna tırmanmanız gerekiyor. Dağ yolunda servi, sedir, Toros gök narı, Karaçam ağaçlarını görebilirsiniz.

Bu Kanyonu popüler yapan şey ne derseniz, 200 metrelik uçurumlardan uzanan, insanın adeta nefesini kesen görüntüsü diyebiliriz. Bu eşsiz manzara özellikle düğün fotoğrafı çektirmek için gelenlerle dolup taşmakta.  

Tazı Kanyonu Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.. 

                2- Yivli Minare Cami ve Külliyesi                      

Muratpaşa ilçesinde Kale içi semtinde yer almaktadır. Antalya’da yapılan ilk İslam yapılarındandır. Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1. Alaeddin Keykubat tarafından 13. yy.da inşa ettirilmiş bir Selçuklu eseridir. Yivli Minare Camii, Anadolu Türk Mimarisinde eşi benzeri olmayan yivli minaresi ve altı kubbeli ibadet mekanı ile Anadolu’daki çok kubbeli cami tipinin günümüze ulaşan en eski örneği olduğu kabul edilmektedir.

Yivli Minare Cami ve Külliyesinde bulunan yapılar şunlardır: Yivli Minare, Yivli Camii, Gıyaseddin Keyhüsrev Medresesi, Selçuklu Medresesi, Mevlevihane, Zincirkıran Türbesi ve Nigar Hatun Türbesi.

Yivli Minare Hakkında; Hamidoğulları beyliğinden Mehmed Bey tarafından yaptırılmıştır. kubbeyle örtülü çok ayaklı camilerin Anadolu’daki en eski örneğidir. 13 yy’da inşa edildiği düşünülmektedir. Yivli Minare, Aynı zamanda yanandaki Camiye de adını vermiştir. Minaresi 38 metre yüksekliğinde ve minare kare bir taş zemin üzerine kurulmuştur. Kiremitlerin verdiği kızıl renk eşine az rastlanır türdedir.

 Yivli Minare Cam Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

                               3- Alanya Seyir Terası                              

Seyir Terası Alanya Belediyesi tarafından inşaa edilmiştir. Seyir terası park alanı denizden 650 metre yükseklikte yer almaktadır. Seyir Terası Alanya ilçesini çok geniş açıdan kuşbakışı seyredebileceğiniz güzel bir park, piknik ve dinlenme alanıdır. Seyir terasları bölgesinde oturma alanları, piknik masaları, büfe ve çay bahçeleri bulunmaktadır. Özelikle buraya sabah gelip kahvaltı yapmanızı tavsiye ederim.

Antalya'da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Bu bölgede sabah kahvaltısı gelenler tarafından oldukça fazla rağbet görmektedir. Fakat terasa akşam vakti çıkmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü gündüz güneşin etkisiyle çatılarda bulunan güneş panelleri parlıyor. Hem rahat bir seyir olmuyor hem de fotoğraflar güzel çıkmıyor.

 Alanya Seyir Terası Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

                                    4- Alanya Kalesi                                    

Alanya Kalesi Antalya’nın Alanya ilçesinde yer almaktadır.  6,5 km uzunlukta surlar tarafından çevrilmiş, 10 hektarlık bir yarımada üzerinde bulunan Alanya Kalesi; Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetleri tarafından aktif bir şekilde kullanılmıştır. Kalenin 83 kulesi ve 140 burcu vardır. Ortaçağda kentin su gereksinimini sağlamak için surların içine inşaa edilen 1200’e yakın sarnıçtan bir kısmı günümüzde de kullanılmaktadır.

Alanya’nın ilk kuruluş tarihi ve kimler tarafından kurulduğu kesin olarak bilinmemektedir. Alanya’nın simgesi olan bu kale, MÖ 2. Korakesion adıyla kuruldu bu dönemde korsan limanı ve merkezi olmuştur. M.Ö.65 yılında Roma’lı Pompeius’un  Korakesion savaşında galip gelmesi  ile korsan egemenliği son bulmuştur. Roma döneminde surlar genişletilmiş ve yeni binalar inşa edilmiştir. Bizans döneminde Kalonoros (güzel dağ) adıyla anılmıştır. Gemiler için güvenilir bir liman olduğundan önemli bir yer belirleme noktası ve Akdeniz’in en işlek limanı haline gelmiştir.

Alanya Kalesi Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

                                     5- Alara Kalesi                                     

Alanya ilçesinde ilçe merkezine yaklaşık 40 km. uzaklıkta yer almaktadır. Alanya’nın Okurcalar Beldesinde Alara Çayı’nın kenarında sivri bir tepe üzerinde yer almaktadır. Alara Kalesi 1232 yılında Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat zamanında inşa edilmiştir. Alara Kalesi Antalya Alanya Karayolu üzerinden 9 km iç kısımda yer almaktadır.

Alara Kalesinde 2007 yılında kazı çalışmaları başlatılmış ve bu çalışmalar iki ayrı alanda gerçekleştirilmiştir. Alara Kalesinde saray, cami, hamam ve sarnıç kalıntıları bulunmuştur. Alara Çayı kenarında aşağı hamam yer alır. Aşağı hamam 13 yüzyılda Selçuklu dönemi eseridir. Kale Alanya Kalesinin fethinden hemen sonra yeniden imar edilmiştir.

Kulelerle takviyeli iç ve dış sur vardır. Alara çayının kenarından kayaya oyulmuş merdivenli dehliz ile ikinci sura kadar ulaşılmaktadır. Kale, İç Kale ve Orta Kale olmak üzere iki ayrı bölümden meydana gelmektedir. İç Kale dağın zirvesinde bulunur. Dış kale sur duvarları moloz ve işlenmiş taş ile inşa edilmiştir. Alara Kalesinin duvarları boyalı bir durumdadır.

Alara Kalesi Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

                             6- Alanya Dim Çayı                                      

Antalya’nın Alanya ilçesi sınırlarında yer alan Dim çayı ve piknik alanı, merkezden 7 kilometre uzaklıkta, Akçatı Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Toros dağlarından gelen suların oluşturduğu  çay yaklaşık 60 kilometrelik bir yol izler.

 Alanya Dim Çayı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

                                      7- Side Müzesi                                   

Antalya ilinin Manavgat ilçesinde Side mahallesinde liman caddesi üzerinde bulunmaktadır. Deniz kenarına yakın bir konumu bulunmaktadır. Manavgat ilçesine 8 km uzaklıktadır.

M.S 6.yüzyıldan kalan antik agoranın hamamının 1961 yılı sonunda tamiratı tamamlanarak müze haline getirilmiş tarihi bir yapıdır.

Side Müzesi Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

                             9- Perge Antik Kenti                                

Antalya il merkezinden 18 km doğuda, Aksu ilçesi sınırları içinde Barbaros Mahallesinde bulunur. Antik Kent, Aksu Nehri’nin batısında bulunan iki tepe arasındaki bir ova üzerinde kuruludur.

Perge, sadece bölgenin değil, tüm Anadolu’nun en düzenli Roma dönemi kentlerinden biridir. Mimarisi yanında mermer heykeltıraşlığıyla da ünlüdür.

Perge Antik Kenti’nde yerleşim tarihi olarak M.Ö. 3000’lere dayandığı söyleniyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan antik kent, o dönemlerden kalma birçok esere de ev sahipliği yapıyor. Antik Kent, UNESCO geçici listesinde yer almaktadır. Roma İmparatorluk dönemi açısından büyük önem taşımaktadır.

Perge Antik Kentinde bulunan Tarihi eser ve kalıntılar şunlardır;

Perge Antik Kentinde gittiğiniz de görebileceğiniz tarihi eserler şunlardır; Antik Tiyatro, Stadyum, Roma Kapısı, Anıtsal Çeşme, Güney Hamamı, Helenistik Giriş ve Kuleler, Sütunlu Cadde, Akropol Çeşmesi, Demetrius, Apollonius Takı, Akropol, Batı Sütunlu Cadde, Kuzey Hamamı, Agora, Bazilikalar, Nekropol’dür. 

Perge Antik Kenti Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

      10- Emirgan Ulaş Mesire Yeri – Emirgan Ulaş Plajı    

Ulaş Parkı Antalya’nın Alanya ilçesinde yer almaktadır. Parkın bulunduğu bölge Antalya-Alanya karayolunun 5. Kilometresinde bulunan küçük bir koy şeklindedir. Alanya’nın en eski karayolu parkı olarak karşımıza çıkmaktadır. Park genellikle yerli turistler ve Alanya’nın yerlilerinin tercih edilmektedir. Parkın sahil kısmı ise Ulaş Plajını oluşturmaktadır.

Park ilk dönemlerinde sadece bölge halkı tarafından kullanılırken yapılan düzenlemelerin ardından hem yerli halka hem de turistlere hizmet vermeye başlamıştır. Parkta masalar, sandalyeler, ızgara yerleri mevcuttur. Ulaş Dinlenme parkı bir tarafta piknik yapabileceğiniz, kayalıkların üzerinden balık tutma imkânı da sahiptir.

 Emirgan Ulaş Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

                                     11- Portakal Plajı                                   

Portakal Plajı Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunmaktadır. Alanya İlçe merkezine yakın mesafededir. Yarımadanın doğusunda Keykubat Plajından sonra gelen plajdır. Hatta Keykubat Plajı’nın devamı niteliğindedir.  Alanya’nın Oba beldesinin doğu kıyılarında bulunan Portakal Plajının uzunluğu 1 km dir. Oba ve Tosmur semtlerinde bulunmaktadır.

Portakal Plajı başlangıç noktası Oba Çayı’nın denize döküldüğü yer, plajın son noktası ise Dim Çayı’nın denize döküldüğü bölümdür. Plajın bazı kesimlerinde 60-70 metreyi bulan denize doğru sığ bir kumsal şeridi bulunmaktadır. Deniz tabanı genellikle kumluktur fakat bazı kesimlerde sert kum kayalarından oluşan bir taban vardır.

Sahil kesiminde ücretli plajları ve ücretsiz halk plajları mevcuttur.  Bu bölgede yiyecek ve içecek satan büfe ve kafeteryalar bulunmaktadır.  Mavi bayraklı olan Portakal Plajında açık denizde farklı su sporları alternatifleri yaptıran tekneler ve su sporları merkezi yer almaktadır. Rüzgar sörfü yapanlar bu plaja yoğun ilgi göstermektedir. Meraklıları için rüzgâr sörfü eğitimi verilmektedir. Kayalıklar kesimlerinde balık tutulmaktadır. Alanya’nın en serin plajıdır.

Portakal Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

       12- Koru Plajı ve Koru Doğal Havuzlar Koyu        

Koru Plajı ve Koru Doğal Havuzlar Koyu, Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde yer almaktadır. Koru Mahallesi sınırları içinde olan plaj ve doğal havuzlar  doğal oluşumuyla oldukça ilgi çekmektedir. Bu  bölgede denize dökülen akarsuların taşıdığı doğal çimento hammaddesi ile Yalı Taşı adı verilen yeni bir yapı oluşturmuşlardır. Bu taşlar yakın zamana kadar kahve çekilen küçük el değirmenlerinden buğday öğütülen büyük değirmenlere kadar değirmentaşı yapımında kullanılıyordu.

Binaların köşe kısımlarında bağlantı sağlamak amaçlı kullanılmıştır. Kent içindeki eski mahallelerdeki gezi sırasında eski evlerde bu taşı görüyorsunuz. Yalı taşları, üç tanesi büyük olmak üzere Koru Plajında onlarca doğal havuz oluşumu meydana getirmiş durumda. Bu özelliği Koru Plajını özel ve görülmeye değer kılmıştır.

Bu doğal havuzlar kendi kendini filtre etme özelliğine de sahiptir. Dalga ile gelen deniz suyu bu havuzlardaki yabancı maddeleri aldığı gibi sürekli havuz suyunu yenilediği için havuzlar ve kıyı şeridi sürekli olarak kendi kendini filtre ediyor ve temiz kalıyor. Koru Plajı ayrıca caretta caretta kaplumbağalarının Akdeniz’deki 17 yumurtlama alanından biri.Üç  adet doğal havuzu bulunur. Bu havuzlardan  iki havuz özellikle yeni yüzme öğrenenler için bulunmaz nimettir.

Koru Doğal Havuzlar Koyu Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

                              13- Küçük Çakıl Plajı                                  

Plaj, Kaş’ın merkezinde bulunmaktadır. İlçe merkezinde küçük bir koyda yer alan Küçük Çakıl Plajı soğuk suyu ile bilinmektedir.Deniz suları çıkan kaynak suları nedeniyle çok soğuktur. Deniz suları berraktır  ve bu plaj mavi bayraklıdır. Küçük Çakıl Plajı buraya gelen tüm misafirlerin hayran kaldığı ufacık bir plajdır. Küçük Çakıl Plajı’nda şezlong ve şemsiye koymak için yeterli alan bulunmamaktadır.

Bu sebeple  çevredeki tesislerden faydalanmanız gerekmektedir.Plajda Çınarlar ve Derya Beach Club adlarındaki iki ayrı özel işletme bulunmaktadır.Tatilini sakin bir ortamda geçirmek isteyenler için paha biçilemez bir plajdır burası. Plaj isminden de anlaşılacağı gibi küçük çakıllardan oluşuyor.

Deniz zemini ise bilinenin aksine  kumdan oluşur. Kaş ilçesinde bulunan pek çok plajın tersine dalgalı ya da sığ değil ve denize iskele kullanılarak giriliyor. Duş, tuvalet yemek hizmeti, soyunma kabini ve  cankurtaran gibi hizmetler bu plajda bulunmaktadır.Plaj halka açık olmakla birlikte sağ ve sol kısmında bulunan kayalıkların üzerine yerleştirilmiş şezlonglar bulunmaktadır.

 Kaş Küçük Çakıl Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.. 

             14- Alanya Tersanesi – Tersane Plajı                   

Alanya Tersanesi, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 1228’de Alanya’da yaptırılan ve günümüze kadar bozulmadan ayakta kalan tek Selçuklu Tersanesi olma özelliğine sahiptir. Kemerli beş gözden oluşan tersanenin denize bakan cephesi 56,5 metre, derinliği 44 metredir.

Alanya tersanesi; sadece gemi yapım ya da gemilerin kışlık konaklama yeri değil, aynı zamanda tamiratın, yelken ve gemi donanımlarının da yapılabildiği demir işlikleri, idari ve depo alanlarına sahip olan bir yapı olup kalıcı bir tersanedir.

Kalıcı tersaneler iki amaca hizmet etmektedir. Birincisi kış döneminde büyük teknelerin yapımına olanak sağlaması, ikincisi ise kullanılmayan teknelerin barındırmasıdır. Kış döneminde gemilerin açıkta bırakılması ömürlerini azalttığı için tüm Akdeniz ülkeleri tarafından kadırgalar için gemi barınakları sağlanıyordu. Ancak Alanya tersanesi daha fazlasını sunuyordu. Akdeniz kıyıları daima tehlike altındaydı.

 Alanya Tersanesi Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

                                15- Olimpos Plajı                                     

Olimpos (Olympos) Plajı, Antalya Kumluca ilçesinde bulunmaktadır. Kumluca’nın Yazır Köyü Olimpos mevkiinde bulunmaktadır. Olimpos bölgesi doğal güzellikleri, antik şehir kalıntıları, nefis koyu ve temiz plajı ile yerli ve yabancı birçok turistin uğrak yeridir.

Plaja bir liman kenti olan Olympos Antik Kenti içinden dere boyunca yürüyerek ulaşılır. Varılan koyun sol tarafındaki uzun kumsal Caretta’ların yumurtlama bölgelerinden biri olan Çıralı Plajıdır. Kendi aracı ile gelecekler için Antik Kent girişinde ücretli, pansiyonlar bölgesinde ise ücretsiz otoparklar mevcuttur.

Olimpos Beydağları Milli Parkı, Antalya’nın Kemer ve Kumluca ilçeleri sınırlarında yer almaktadır. Olimpos 1972 yılından itibaren milli park statüsünde bulunmaktadır. Bu milli park ülkemizin en fazla turist çeken milli parkıdır. Beydağlarından başlayan bölge, Antik Likya Yolu, Çıralı, Yanartaş, Adrasan gibi tarihi dokuları barındırmaktadır.

 Olimpos Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

              16- Phaselis (Faselis) Koyu ve Plajları              

Beydağları Sahil Milli Parkının sahil kesiminde yer alan Phaselis Antik Kenti çevresinde 3 adet koy vardır. Bu Antik kentte bulunan limanlar kuzey, merkez (Askeri Limanı) ve güney liman olarak bilinmektedir. Phaselis Antik Kenti’ne girişte ziyaretçileri karşılayan ilk koy Kuzey Liman Plajıdır. Kuzey Liman Plajı’ndan ilerleyince Merkez Liman(Askeri Limanı) ve son olarak da Güney Liman Plajı’na ulaşılmaktadır. Phaselis Koyu’ndaki hiçbir plajda şezlong ve şemsiye bulunmuyor.

 Phaselis Koyu ve Plajları Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

                                        17- Patara Plajı                                 

Patara plaj,ı Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında günümüzdeki ismi Gelemiş köyü olan antik Patara kentinin plajıdır. Patara bir Likya kentidir. Likya birliğinin üç oy hakkına sahip olan altı kentinden en önemlisidir. Likya birliği toplantılarının çoğunlukla Patara’da yapıldığı yazılmıştır.

Likya dilinde patara olan kentin M.Ö. 5. yüzyılda var olduğu ve İskender’in kuşattığı kentlerin arasında yer aldığı da bilinir. Bir inanışa göre ise Patara’yı su perisi Lykia ile beraber tanrı Apollon’un oğlu paturus kurmuştur. Patara Romalıların döneminde de çok önemli bir kent olmuştur. Patara limanı, hububat depoları, ve sevkiyat yapılan önemli bir limandır. Bizanslıların döneminde de gelişimini sürdüren kent, Hristiyanlarca ayrı bir öneme sahiptir.

Türkiyeki plajlar arasında en uzun 2. kumsalına sahip olan Patara Plajı’nın genişliği 280 metre ile 1500 metre arasında değişmektedir. Plajın toplam uzunluğu da 14 km’dir. Plajda Nesilleri tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan caretta caretta adı verilen deniz kaplumbağalarının en önemli yumurtlama alanlarından birisi olarak, doğal hayatı koruma vakfı tarafınca hazırlanan proje ile korunmaktadır.

‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edilmiştir. Plaj bundan dolayı gün içerisinde insanla ile kaplumbağalar arasında dönüşümlü olarak kullanılır. Plaj 08.00-20.00 saatleri insanlara , 20.00-08.00 arasında ise ‘caretta caretta’lara ayrılmış dururmdadır. Caretta’ların zaman diliminde insanların plaja girmesi ve plajda ışık yakılması yasak. Deniz kaplumbağalarını gece etkileyecek hiçbir olumsuzluk olmadığı için Patara, bu tür için çok uygun bir ortam sunuyor.

 Patara Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.. 

          18- Phaselis Antik Kenti          

Antalya İline Bağlı Kemer İlçesine 15 km uzaklıkta Çamyuva mahallesinde ve Denize kıyısı olan nadir antik kentlerden birisidir. Antik Kent, Bey Dağları içerisinde bulunan Olympos Milli Parkla iç içe olan bir yerdir.  Çam ve sedir ağaçları, doğal güzellikleri, antik şehri, koyu ve plajıyla içinde muhteşem bir yerdir.

Antik Kent tarihi, MÖ 7. yüzyıla kadar uzanır. Rodoslular tarafından kurulmuştur. Phaselis Antik Kenti, bazı kaynaklarda Faselis Antik Kenti olarak da bahsedildiğini görürseniz şaşırmayın. Antik Kentin sahil kısmında 3 muhteşem koy bulunur.

Kuzey Limanı, Savaş Limanı veya Korunmuş Liman ve Güneş Limanı. Antik Kent, yemyeşil bir orman içinde bulunmaktadır. Bu koyların içinde aynı zaman da Phaselis plajı da bulunmaktadır. Antik Kente gelen ziyaretçiler verdikleri ücretle buradaki plajdan da yararlanabilmektedir.

 Phaselis Antik Kenti Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.. 

                     19- Rhodiapolis Antik Kenti                         

Antalya ilde buinin Kumluca ilçesine bağlı Sarıcasu Köyü yakınlarında bir tepe üzerinde kurulmuştur. İlçe Merkezine Yaklaşık 4 kilometrelik bir mesafede bulunmaktadır.

Kelime anlamı itibariyle “Rodosluların kenti” olarak bilinir. Antik Kent, Likya Döneminin önemli yerleşim yerlerinden biri olmakla beraber, M:Ö 8 yüzyılda kurulduğu bilinmektedir. Yerleşim yeri olarak bakıldığında Kumluca ovasının geniş ve verimli alanlarına kurulduğu görülmektedir. Bu bölge Türkiye’de yapılan sismik araştırmalar neticesinde deprem bölgesi içinde gösterilmektedir. Antik kentin içindeki kalıntılara bakıldığında tarihi yapıların zarar görmesinin tek sebebinin bu olduğu gösterilmektedir. Rhodiapolis Antik Kenti Nerede-Nasıl Gidilir?

                         20- Andrea Doria Koyu                                

Preveze deniz savaşında, haçlı donanması komutanı Andre Doria’nın, Barbaros Hayrettin Paşa’dan kaçarken sağlandığı koydur. Adını Cenevizli Amiral Andrea Doria’dan almıştır. Finike ilçe merkezine yaklaşık 3,2 km uzaklıktadır. Çevresi kayalıklar, makilikler ve yaban zeytinleri ile çevrili olan Andrea Doria koyu Caretta Caretta’ların beslendiği yaşam alanıdır. Ayrıca koy nesli tükenmekte olan Akdeniz Foklarının da uğrak yerlerinden biridir. Tarihte korsan yatağı olan Andrea Doria Koyu günümüzde gezi teknelerinin uğrak yeridir.

Yapılaşma olmayan bozulmamış tabi çevresi ile eşsiz bir güzelliğe sahip olan koy Radyofor Koyu olarak da anılmaktadır. Karayolu kenarı servi ağaçları ile kapatıldığı için koy karayolundan gözükmemektedir. Koyda denize girmek için hususi aracınızı karayolu kenarına park etmeniz gerekiyor. Andrea Doria Koyu Nerede-Nasıl Gidilir?

                                21- Alanya Deniz Feneri                          

Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1880 yılında Fransızlar müteahhitler tarafından inşa edilmiştir. Akdeniz’de seyreden gemiler için Rota feneridir. Alanya kalesinin burçları üzerine kagir kule olarak yapılmıştır. Adeta Alanya kalesi ile bütünleşmiştir. Alanya’nın en yüksek tepesine kurulmuş bulunan eski tarihi kalenin üzerinde yer alması nedeniyle fenerin deniz seviyesinden yüksekliği 209 metre olup,kule yüksekliği ise 6 metredir. Alanya Deniz Feneri – Alanya Gezi Rehberi

                                22- Myra Antik Kenti                              

Antalya ilinin Demre İlçe Merkezi yakınlarında, Antalya Körfezi’nin batı kısmında yer alan, Teke Yarımadası’nın güneyinde bulunmaktadır. Etrafı dağlarla çevrili Demre Ovası’nda kurulan antik kent adını da Demre ovadan almıştır.

Myra Antik Kenti 

Myra Antik Kenti’ne bakıldığında Likya Dönemi kaya mezarları, Roma Dönemi tiyatrosu ve Bizans Dönemi Aziz Nikolaos Kilisesi (Noel Baba) ile ünlü yapılar bulunduğunu görmekteyiz.  Kaya mezarlarına, yazıtlara ve sikkelere bakıldığında; Antik Kentin MÖ 5. Yüzyılda kurulduğu söylenmektedir. Myra Antik Kenti, Bizans dönemin de idari ve dini bir merkez olarak kullanılmıştır. Myra Antik Kenti Gezisi

                           23 – Kaputaş Plajı/Kaş                               

Kaputaş Plajı  Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunmaktadır. İlçe merkezine  yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır.Yer altından akan suyun kumsaldan çıkması sonucunda denizin rengi turkuazdır. Bunun dışında serin bir suya sahip olan Kaputaş’ın kum ve çakıl karışımı bir plajı  vardır. Denizin yaklaşık bir metrelik kısmı beyaz kum ancak bir metreden sonrası küçük taşlar vardır. Bir kanyon ağzı plajı olan Kaputaş Plajı’na inmek için Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü Kaputaş Mevkii’ndeki 187 basamaklı merdiven kullanılmaktadır. Kaputaş Plajı Nerede-Nasıl Gidilir?

                                   24 – Keykubat Plajı                                

Keykubat Batı Halk Plajı Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunmaktadır. Plaj aniden  derinleşmeyen yapısı ile ön plana çıkmaktadır.Alanya’nın Selçuklu sultanı Keykubat tarafından fethedilmesinden dolayı bu ad plaja verilmiştir. Plaj yaklaşık 3 kilometre uzunluğundadır. Mavi Bayraklıdır. Deniz ve plaj kumdur, bazı kesimlerinde kum kayası vardır. Kıyı boyunca uzanan parkların ve turistik tesislerin yeşil alanlarından dolayı Bengonvil Plajı olarakta bilinir.Alanyadaki kumluk ve dalgaların yumuşak olduğu 3  önemli plaj arasında yer alır. Keykubat Plajı Nerede-Nasıl Gidilir?

                             25- Limyra Antik Kenti                             

Limyra Antik Kenti, Antalya’nın Finike İlçesi’nde bulunan ve tarihi çok eski yıllara dayanan antik bir kenttir. Finike’nin 9 kilometre kuzey doğusunda bulunan Likya şehirlerinden biri de Limyra’dır. Turunçova- Kumluca arasında yer alan Limyra Antik Kenti; Torunlar’da bulunmaktadır. 1216 metre yükseklikte bir tepenin eteğinde konumlanması ve yol üzerinde olması gitmek isteyen ziyaretçiler için çok büyük bir avantajdır. Konum itibariyle antik çağdan günümüze kadar olan süreçte Limyra her zaman bereketli toprakları ile önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Limyra Antik Kenti Nerede-Nasıl Gidilir?

                            26- Konyaaltı Plajı                                     

Konyaaltı Plajı Antalya ilinde yer almaktadır.  7 kilometre uzunluğu ile Antalya’nın en büyük plajlarından biridir. Pek çok otelin, çok sayıda bar, kafe, gece kulübü ve eğlence mekânlarının bulunduğu Konyaaltı Plajı’nda yürüyüş ve spor yapabileceğiniz harika kumsallar bulunuyor. Plajın, Antalya kıyılarındaki falezlerin alt tarafında kalmasından dolayı zamanla ‘koy-altı’ deyişinin Konyaaltı’na dönüştüğü tahmin ediliyor.

Çakıllı bir sahil olan Konyaaltı Plajının 4,5 km uzunluk ve 70 m genişliği vardır.  Plaj mavi bayrak unvanına sahiptir. Ücretli ve ücretsiz bölümlerin bulunduğu Konyaaltı, antik devirlerde dağlık alanda yaşayan Termessosluların kullandığı liman kenti Olbia’ya da ev sahipliği yapıyor. Konyaaltı Plajı – Antalya Konyaaltı Nerede-Nasıl Gidilir?

                                       27- Lara Plajı                                       

Plaj, Antalya ilinde yer almaktadır. Lara kelimesi Hititler’in kullandıkları dilde kum anlamına gelmektedir. Kumsal ismini buradan almaktadır. Lara plajı kumsallarının genişliği ve ince kum(altınkum) varlığı ile tanınan bir plajdır. Bu yüzden Lara plajına, Altın kum plajı da denilmektedir.

Plaj, Antalya Şehir Merkezinin doğusunda doğu – batı istikametinde 2 kilometre uzunluğunda ve ortalama 45 metre genişliği olan bir plajdır. Lara Plajı Antalya ilinin Serik ilçesindedir. Bu plajının batısında Karpuz kaldıran plajı, doğusunda Kundu köyü ve Kumköy sahili bulunmaktadır. Plaj alanında kumların yer yer 150-200 metre kuzeye çekildiği noktalar da bulunur. Bu alanlarda kumlar ve kızılçam ağaçları birbiri ile sınır biçimindedir.  Bu noktalar insanı büyüleyici güzellikte manzaralar meydana getirmiştir. Lara Plajı Gezi Rehberi Nerede-Nasıl Gidilir?

                           28- Alanya İncekum Plajı                            

İncekum Plajı Antalya’nın Alanya ilçesinde yer almaktadır. Avsallar Beldesinde bulunan bir tatil beldesidir. Burası kumu çok özel bir plajdır. Plajın incecik sarı renkli kumları vardır. Suları sığ ve geç derinleşen denizinden dolayı çok ilgi gören bir plajdır. Bu plaj özellikle yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ilgi görmektedir. Genellikle çocuklu aileler tarafından yoğun şekilde talep görmektedir.

İncekum Plajı’nın ücretsiz otoparkı, ücretli şezlong ve şemsiye ve ücretsiz halk plajı bölümü mevcuttur. Plajda yeme içme bölümü, duş, soyunma kabini, tuvalet bulunmaktadır.

İncekum plajı çam ağaçları ile çevrili bir bölgede yer almaktadır. Ayrıca kamp yapmayı sevenler için ekstra tercih sebebidir çünkü çadır kampı yapılabilecek bir alanda mevcuttur. Alanya’da kamp yapılabilecek deniz kıyıları arasında yer alır bu plaj. Bundan dolayı bu bölgede İncekum Orman Kampı yer almaktadır. İncekum hem denize girmek hem de doğanın güzelliklerinden faydalanmak için eşsiz güzellikte bir bölgedir. Alanya İncekum Plajı Nerede-Nasıl Gidilir?

                         29- Delik Deniz ve Kral Koyu                    

Delik Deniz ve Kral Koyu Antalya’nın en güzel koyları arasında yer almaktadır. Koy Gazipaşa’ya 23 km, Alanya’ya 67 km uzaklıkta yer alır. Güneyköy Köyünde bulunan koy Nohut Yeri mevkiindeki kalenin sol kısmında bulunuyor. Bu bölgede kalıntılar nekrapol alanı, sütunlu cadde, kilise, hamam, agora, anıtsal kapı ve orta çağ kale surlarıdır. Antioche Ad Gragum 4. Commagene kralıdır. Krallığın merkezi Adıyamandır.

Kent daha sonra Roma ve Bizans dönemlerinde iskân görmüştür.  Koylara Antiochia Ad Cragum antik kenti içinden geçilerek gidilmektedir. Koylar yine aynı kentin kıyı kısmında yer alan kalıntıları arasında bulunmaktadır. Doğal güzelliklerle tarih burada iç içe yer almaktadır. Kentin bulunduğu bölge denize dik inen dağlık bir araziden oluşmaktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği 300 metre yüksekte yer alır. Doğal güzelliklerle tarih burada iç içe yer almaktadır. Delik Deniz’de kamp yapılabilme imkânı da bulunmaktadır. Bu güzel ortamda özellikle kamp yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Delik Deniz ve Kral Koyu Nerede-Nasıl Gidilir?

                30- Antalya Saklıkent Kayak Merkezi               

Saklıkent Kayak Merkezi Antalya merkezine 45 kilometre mesafededir. Antalya’da yer alan Saklıkent Kayak Merkezi 2550 m yüksekliğindedir. Saklıkent kayak merkezi, Beydağlarında bulunmaktadır. Antalya Havaalanı’na uzaklığı 65 kilometredir. Saklıkent Kayak Merkezi’nde sıcaklık, gündüzleri – 5 derecenin altına nadiren düşmektedir. Kayak mevsiminin ortalama 75 günü de güneşli geçmektedir. Ülkemizde ekvatora en yakın olan kayak merkezidir. Antalya Saklıkent Kayak Merkezi Nerede – Nasıl Gidilir – Konaklama?

                             31- Saklıkent Kanyonu                              

Ülkemizde birbirinden harika ve güzel birçok turistik mekân bulunmaktadır. Bunlar arasında Saklıkent Kanyonu ise tertemiz havası, suyu ve mükemmel doğası ile en özel yerlerden biridir. Bu bölge Antalya ve Muğla il sınırını çizen Karaçay deresi üzerinde yer almaktadır. Buranın günümüzden yaklaşık 200 bin yıl önce şekil alarak meydana geldiği tahmin edilmektedir. Saklıkent Kanyonu yaklaşık 18 km derinliğiyle ülkemizin en uzun kanyonu olma özelliğine de sahiptir.


Doğa harikası bu yerin keşfedilmesi ise bizlere oldukça yakın bir zamana dayanmaktadır. Bir çobanın kaçan keçisini ararken bu harika doğa manzarası ile karşılaştığı söylenir. Daha sonra bu durum oradaki çevrenin de ilgisini çeken bir durum haline gelmiştir. Çobanın bu yer hakkında yetkili birimlere haber vermesiyle Saklıkent günümüzde en çok ziyaret edilen turistik mekânlardan biri haline dönüşmüştür. Saklıkent Kanyonu 1989 yılında ziyarete açılmıştır. İlk başlarda Antalya ve Muğla çevresinden ziyaret edilen bir yer olurken TRT tarafından yayınlanan Saklıkent tanıtım filminden sonra kanyon adı Türkiye’ye ve dünya ya duyurulmuştur. Ayrıca Saklıkent Kanyonu ve yakın çevresi, Saklıkent Milli Parkı 1966 yılında yayınlanan kanunla koruma altında bulunmaktadır. Saklıkent Kanyonu Nerede – Nasıl Gidilir? Saklıkent Gezi Rehberi

                           32- Karain Mağarası                                  

Karain Mağarası Türkiye’deki en büyük mağaralarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Mağara denizden yaklaşık 450 m yüksekte ve Antalya’nın Yağca Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Karain Mağarası Antalya’ya 27 km uzaklıktadır. 1946 yılından beri kazılar yapılmaktadır. Yapılan bu araştırmalar sonucunda mağara içerisindeki hayat, günümüzden 500.000 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. Bunun dışında Karain Mağarası, ülkemizdeki mağaralar arasında içerisinde insan yaşamış olan en büyük mağaradır.

Karain Mağarasında Anadolu’da bilinen en eski insan kalıntılarının yanı sıra mağarada taşınabilir sanat ürünleri ortaya çıkmıştır. Anadolu sanatının ilk örnekleridir. Yapılan Kazılar sonrası ele geçirilen birçok hayvan kalıntısı vardır. Bunlar arasında aslan, zürafa, fil, su aygırı ve sırtlan gibi hayvanlar bulunmaktadır. Karain Mağarası Nerede-Nasıl Gidilir?

                              33- Köprülü Kanyon                                

Köprülü Kanyon, Antalya’nın Manavgat ilçesi Beşkonak Beldesi sınırları içinde bulunan Isparta’nın Sütçüler ilçesinde başlayıp ve Antalya’da denize dökülen, rafting yapmaya uygun bir akarsudur. Ayrıca Köprülü Kanyon Milli Parkı 36 bin hektarlık bir alana sahip olup, Köprüçay’ın bir kısmını ve tarihi Selge kentini de kapsamaktadır. Milli park, ülkemizdeki en büyük Akdeniz servisi ormanı olma özelliği yanında, kızılcam, karaçam, sedir, köknar, meşe çeşitleri ve yabani zeytinlikler ile yaban hayatı açısından da zengindir.

Alageyik, yaban keçisi, yaban domuzu, ayı, kurt, tilki, tavşan ve çeşitli kuş türleri mevcuttur. Köprüçay’ın üst kısımlarında kırmızı benekli alabalık, diğer kısımlarında kefal yaşamaktadır. Ağaçlarla gölgelenen nehir kenarında günübirlik ve kamp kullanma alanları milli parkın en önemli aktivitelerini teşkil eder.  Köprülü Kanyon Milli Parkına giriş ücretsizdir. Suyla Dans: Köprülü Kanyon Nerede – Nasıl Gidilir? Rafting Turları

                             34- Düden Şelalesi                                       

Düden Şelalesi, eski Antalya-Burdur yolunun 28. km’sinde, Kırkgözler’in 30. km’sinde Pınarbaşı adında iki büyük karstik kaynak çıkmaktadır. Suyu bol bu iki nehir, kısa bir akıştan sonra birleşerek Bıyıklı Düdeni içinde kaybolur. Bıyıklı Düdeni’nde kaybolan su, 14 km kadar yerin altında gittikten sonra Varsak çöküntüsünün bir ucundan çıkar, çok kısa bir akıştan sonra çöküntünün öbür ucundan tekrar batar. Varsak’ta kaybolan su iki kilometre kadar yeraltı akışından sonra Düdenbaşı’nda yeryüzüne çıkar.

Yüzeyden hiç su akmadığı günlerde bile Düdenbaşı Şelalesi’nin altından saniyede en az 10 metreküp su, yüzeye çıkar. Bu suyun maksimum debisi 94 metreküp, ortalaması ise saniyede 15-16 metreküptür. Düdenbaşı’nda yukarıdan şelale yaparak akan su, Kepez hidroelektrik santralından gelen sudur. Düdenbaşı’ndan sonra Koyunlar regülâtöründe, iki ana kanala ayrılan Düden Çayı, 9 km sonra Antalya’nın doğusunda 40 m yüksekliğindeki traverten bir eşikten şelale yaparak Akdeniz’e dökülür. Saklı Bir Cennet: Düden Şelalesi Nerede – Nasıl Gidilir?

                                   35- Olimpos                                               

Olimpos, eski bir Likya Antik kentidir. Olimpos, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlıdır. Kesin kuruluş tarihi bilinmemekle birlikte İ.Ö.167–168 yılarında basılan Likya Birlik sikkelerinde adı geçmektedir. Kentin günümüze ulaşmış kalıntılarının çoğu orman içinde ağaç ve çalılarla örtülü olup, Helenistik, Roma, Bizans dönemlerine aittir. Olympos’un günümüze kadar ulaşmış kalıntıları genellikle doğudan batıya, doğru hızla denize akan bir ırmağın ağzında ve her iki yakasında yer alır. Antik dönemde kenti ikiye bölen nehir yatağı bir kanal içine alınarak her iki yakası da iskele olarak kullanılmış ve köprü ile birbirine bağlanmıştır.

Olympos, Türkiye’nin güney sahilini kapsayan, Antalya‘ya bağlı Olympos Bey Dağları Milli Parkının bir bölümünü oluşturmaktadır. Bey Dağları, Toros Sıradağlarının batı kanadında bulunur. Kış ikliminin esintilerini taşıyan tepelerinden aşağıya inildikçe, yemyeşil çam ve sedir ağaçları arasından Akdeniz‘in turkuaz rengi görülür. Olimpos Nerede-Nasıl Gidilir?

                              36- Göynük Kanyonu                                

Göynük kanyonu Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunur. Doğal bir güzelliğe sahip olan kanyon, Kemer ilçesine 4 km uzaklıkta olup, içerisinde doğal güzellikler barındırmaktadır. Kanyon 4-5 km mesafe yürüyüş alanına sahiptir. Doğadaki huzuru içinde barındıran, su ve kuş sesleri ile yürürken size huzur veren, eşsiz manzaraya sahip bir yerdir. Fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez yeri haline gelmiştir. Unutulmaz anlarınızı resmedebilecekleri doğa harikası bir yerdir.

Trekking sayesinde Dünyanın en iyi 10 parkurundan biri olarak kabul edilen likya yolunun önem arz eden bir bölümü Göynük kanyonunun içinden geçmektedir. Kamp ve Mola alanları mevcuttur. O kadar güzel bir yer ki bir gününüzü burada geçirmek isteyeceksiniz. Bu kanyonu adım adım gezdiğimden dolayı diyebilirim ki yaz ayında ayrı bir güzel. Göynük Kanyonu Nerede-Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

                   37- Aspendos (Belkıs) Antik Kenti                 

Aspendos Antik Tiyatrosu, Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunuyor. Aspendos, sadece Anadolu’nun değil tüm Akdeniz’in en iyi korunan Roma Dönemi tiyatrosuna sahip olmasıyla ünlüdür.

Antik Kent, Büyük İskender’in işgaline karşı dirense de dayanamamıştır, şehirde yetiştirilen ünlü atlar ve altın karşılığındaki vergi borcunu kabul etmişlerdir. Antik Kent, İskender’in ölümünden sonra Büyük İskender’in komutanlarından Ptolemaios egemenliğine girmiştir. Şehrin, en parlak dönemi şüphesiz, ünlü tiyatro ve suyollarının inşa edildiği Roma İmparatorluk dönemidir. Akdeniz ile ulaşımını ve gelişmesini yakınındaki nehre ve dolayısıyla çevresindeki bereketli topraklara borçlu olan Aspendos’ta bugün çoğunlukla tiyatro ve suyolları ziyaret ediliyor. Şehre ait diğer yapıların kalıntıları ise tiyatronun yaslandığı tepenin düzlüğünde yer almakta olup, son yıllarda düzenlenen patika ile ulaşım sağlanmıştır. Aspendos Antik Tiyatrosu Nerede, Nasıl Gidilir?

                                 38- Kurşunlu Şelalesi                             

Kurşunlu Şelalesi’nde ana şelale 18 metre yükseklikten aşağı dökülmektedir. Ana şelalenin dışında birçok küçük şelale bulunmaktadır.  Bu küçük şelaleler 7 adet küçük gölet birbirine bağlanmış durumdadır. Gölcükler yaklaşık 6 metre derinliğinde olup 1600 metrekarelik alanı kaplamaktadır. Kurşunlu Şelalesi 2 kilometrelik bir kanyonun içinde yer almaktadır.  Bu alan 1986 yılında tabiat parkı haline getirilerek ziyarete açılmıştır. Şelale ve piknik yeri 33 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Piknik alanı içinde; manzara seyir terasları, çocuk parkı, restoran, otopark, gezinti patikaları, içme suyu, tuvalet imkanları mevcuttur.

Kurşunlu şelalesinin zengin bitki örtüsü ve maki oluşumunun çeşitliliği doğal güzelliğini arttıran ayrı bir unsurdur. Kızılçamın ağırlıkta olduğu bölgede birçok farklı ağaç türü ve irili ufaklı bitki topluluğu mevcuttur. Yaban domuzu, tilki, tavşan, sincap, yarasa, ibibik, ağaçkakan, üveyik, sazan, su kaplumbağası, yılan ve kertenkele Tabiat Parkı’nın faunasını oluşturan hayvanlardır. Bunun yanı sıra su altı canlılığı geniş spektruma yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Kurşunlu Şelalesi Nerede-Nasıl Gidilir?

              39- Adrasan Koyu (Kumluca) Plajı                   

Antalya İli Kumluca İlçesinin bir köyü olan Adrasan Köyünün plajıdır.   Adrasan Köyünün eski ismi Çavuşköy olarak bilinmektedir.  Adrasan Koyu yaklaşık 2 km uzunluğunda kumsala sahiptir.

Adrasan Koyu oldukça berrak deniz suyu ile yüzmek için oldukça elverişli bir yapıya sahiptir. Koyu çevreleyen dağlar ormanlarla kaplıdır. Sit alan olması sebebiyle bölge doğal güzelliğini korumuştur.  Koy doğal güzelliği ile çok sayıda yerli ve yabancı turisti kendisine çekmektedir. Adrasan Koyu (Kumluca) Plajı Nerede-Nasıl Gidilir?

                           40- Altınbeşik Mağarası                              

Altınbeşik Mağarası, Antalya’nın Akseki İlçesine bağlı İbradı Beldesine 7 km uzaklıktaki Ürünlü Köyü yakınlarında bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3’üncü büyük yer altı gölü olma özelliğine sahiptir. Denizden 450 metre yükseklikte olan mağara 1966 yılında Türkiye speleoloji derneği kurucusu ve onursal başkanı Dr. Temuçin Aygen tarafından keşfedilmiştir. 1966-1967 yıllarında İngiliz ve Fransız mağaracıların ilk denemeleri sonrasında kamuoyuna tanıtılan mağara, takip eden yıllarda yerli ve yabancı uzmanlar tarafından incelenmiştir. 1985 yılında Japon uzmanlar, 1955 yılında Çek ekibin incelemeleri sonrasında mağaranın içyapısı büyük ölçüde ortaya çıkarılmıştır. Altınbeşik Mağarası Nerede-Nasıl Gidilir?

                        41- Damlataş Mağarası                                 

Ülkemizin tanınmış mağaralarından biri olan Damlataş Mağarası, Antalya ili, Alanya ilçe merkezine bir km uzaklıkta yer alan karstik mağaradır. Mağara, tarihi Alanya Kalesi’nin batı kıyısındadır. Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olarak da bilinmektedir. Damlataş Mağarası Nerede-Nasıl Gidilir?

                                    42- Dim Mağarası                                 

Antalya’nın önemli mağaralarından biri olan Dim Mağarası, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunmaktadır. Mağara deniz seviyesinden 232 m yükseklikte olup, Cebeli Reis Dağı’nın batı yamacında yer alır. Türkiye’nin ziyarete açılan ikinci büyük mağarasıdır. 1 milyon yıl yaşında olduğu tahmin edilmektedir. Dim Mağarası Nerede-Nasıl Gidilir?

                             43- Manavgat Şelalesi                                  

Manavgat Şelalesi, ülkemizin ve Antalya ilimizin en ünlü şelalelerinden biridir. Şelale Antalya’nın Manavgat ilçesinden geçen Manavgat Çayı üzerinde bulunmaktadır. Şelalenin, Manavgat ilçe merkezine uzaklığı 4 km. uzaklıktadır. Şelale, ırmak sularının 4 metre yükseklikteki falezden aşağıya dökülmesi ile oluşmaktadır.

Yüksekliği ne kadar şaşırtıcı olsa da geniş bir alan üzerinden gürül gürül akmaktadır. Kulağınızı etkileyen o su sesini duyunca ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Yüksek çınar ağaçları altında hem serinleyip hem güzel bir Manavgat nehri manzarası seyretmek için gitmenizi öneririm.

Manavgat Şelalesi Nerede-Nasıl Gidilir?

               44- Ayışığı Plajı – Moonlight Beach                   

Ayışığı Plajı Kemer İlçe Merkezinin batısında yer almaktadır. Bu plaj Ayışığı Parkı’nın deniz kenarında bulunmaktadır. Koyun etrafının büyük kısmı Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı ile çevrili durumdadır. Denizi Turkuaz renginde görülmeye değerdir. Sahilde denize giriş kısmı kumdur fakat bunun yanında az miktarda da olsa çakıl taşları mevcuttur.

Koyun bir ucunda tepe üstünde Kemer Folklorik Yörük Parkı / Açık Hava Müzesi, karşı tarafında ise ClubMed tatil Köyü bulunur Bu plajın Kemer’de yüzülecek en güzel yer olduğu vurgulanmaktadır. Plajlara giriş önceki dönemlerde tamamen ücretli idi. Fakat kemer kaymakamlığı plajın 9 metrelik bölümünü halka açık bir konuma getirmişlerdir. Plajın Uzunluğu 350 m dir. Plajın Genişliği  ise 25 m dir.

Kemer Kaymakamlığı, 3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında, özel işletmelere ihale edilen plajların üçte birlik kısmını vatandaşların kullanımına sundu. Uygulamayla birlikte, Türkiz Grup Ayışığı Plajı’nda, deniz ile işletme arasındaki 27 metrelik alanın 9 metresi vatandaşların kullanımına verilmiştir. Açılan alandaki işletmelere ait şezlonglar kaldırılmıştır. Ayışığı Plajı – Moonlight Beach Nerede-Nasıl Gidilir?

                             45- Büyük Çakıl Plajı                             

Büyük Çakıl Plajı, Antalya İlinin Kaş İlçesi’nde yer almaktadır. Büyük Çakıl Plajı Kaş İlçe merkezinin 1.750 metre doğu tarafında yer almaktadır. Merkeze yaklaşık olarak 1,5 km uzaklıktadır.  Yaklaşık olarak 50 metre uzunluğunda olan plaj oldukça temiz şeffaf suyuyla ve koyun doğal güzellikleri gelen herkesi kendisine hayran bırakmaktadır.

Koyun içinde soğuk su kaynağı olduğu için suyu soğuktur. En sıcak havalarda bile Büyük Çakıl Plajı’nda deniz suları yerli yabancı gelen tüm turistlerin serinlemesini sağlıyor. Plaj Yaklaşık 800 – 1000 kişilik bir kapasiteye sahiptir. Ayrıca plajın ziyaretçileri için özel otoparkı da bulunmaktadır. Plajda akşam saat 18:00’a kadar cankurtaran hizmeti de verilmektedir.

Antalya'da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Büyük Çakıl Plajı adından da anlaşıldığı gibi çakıllıdır. Çakıllı olmasından dolayı palet ve deniz ayakkabılarınızı veya terliklerinizi yanınıza almayı unutmamanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca deniz sularının berrak olmasından dolayı gözlüğünüzü yanınıza almayı unutmayınız. Bu sayede denizin dibini ve balıkları görmenin keyfine varacaksınız. Plaj kısmı çakıllarla kaplı olsa da denizin iç kısmı genel olarak kum zemin olma özelliğine sahiptir. Büyük Çakıl Plajı Nerede-Nasıl Gidilir?

                      46- Alanya Kleopatra Plajı                             

Kleopatra Plajı Alanya’nın tarihi Yarım adasının Batısından Damlataş plajının bitimi ile hemen başlamaktadır.  Plaj 2 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Kleopatra plajının adını M.Ö.69 -M.Ö.30 yılları arasında yaşamış Antik Mısır’ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra’dan aldığı bilinmektedir. Efsaneye göre Roma generali Antony, Alanya ve çevresini Mısır kraliçesi Kleopatra’ya hediye ettiğinde, Kleopatra her gün kale yamacında banyo yapmak için bu plaja iner ve burada yüzermiş. Efsaneye göre Kleopatra’nın yüzmek istediğinde kullandığı ve kaleden direk olarak plaja giden bir tüneli varmış.  Kraliçe Kleopatra Akdenizde çıktığı her sefer sırasında Alanya’ya uğramış ve bu plajda denize girermiş.

Antalya'da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Mavi Bayraklı Damlataş ve Kleopatra Plajları Alanya’ya girişte tarihi yarımadanın, Alanya Kalesinin batı tarafında yan yana yer alır. Damlataş Plajı Damlataş Mağarasının önünde yer alan kıyıdır.

 Alanya Kleopatra Plajı Nerede-Nasıl Gidilir?

.

.

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

v

v

v

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

 

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Antalya’da Gezilecek En Güzel 46 Yer

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

  1. Cihan Nadir Yavuz dedi ki:

    ÇOK teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler kolaylık sağladı emeğinize sağlık…