Antalya’nın Mutlaka Görülmesi Gereken 17 Plajı

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Antalya’nın Mutlaka Görülmesi Gereken 17 Plajı ve Plajlar hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Antalya’nın Mutlaka Görülmesi Gereken 17 Plajı
1- Emirgan Ulaş Mesire Yeri – Emirgan Ulaş Plajı
Ulaş Parkı, Antalya’nın Alanya ilçesinde yer almaktadır. Parkın bulunduğu bölge Antalya-Alanya karayolunun 5. Kilometresinde bulunan küçük bir koy şeklindedir. Alanya’nın en eski karayolu parkı olarak karşımıza çıkmaktadır. Park genellikle yerli turistler ve Alanya’nın yerlilerinin tercih edilmektedir. Parkın sahil kısmı ise Ulaş Plajını oluşturmaktadır. Diğer adıyla Emirgan Plajı olarak da bilinmektedir. Çevresi düzenlemesi yapılmış olan plaj, bölgenin en güzel plajıdır. Altın sarısı renginde kumları bulunmaktadır. Plaj tamamen kumdan oluşmaktadır. Demiz tabanı da kumdan meydana gelmektedir. Bu özellikler plaja olan ilgiyi artıran faktörlerdir.
Park ilk dönemlerinde sadece bölge halkı tarafından kullanılırken yapılan düzenlemelerin ardından hem yerli halka hem de turistlere hizmet vermeye başlamıştır. Parkta masalar, sandalyeler, ızgara yerleri mevcuttur. Ulaş Dinlenme parkı bir tarafta piknik yapabileceğiniz, kayalıkların üzerinden balık tutma imkânı da sahiptir.
Emirgan Ulaş Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..?
2- Portakal Plajı
Portakal Plajı, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunmaktadır. Alanya İlçe merkezine yakın mesafededir. Yarımadanın doğusunda Keykubat Plajından sonra gelen plajdır. Hatta Keykubat Plajı’nın devamı niteliğindedir. Alanya’nın Oba beldesinin doğu kıyılarında bulunan Portakal Plajının uzunluğu 1 km dir. Oba ve Tosmur semtlerinde bulunmaktadır. Portakal Plajı başlangıç noktası Oba Çayı’nın denize döküldüğü yer, plajın son noktası ise Dim Çayı’nın denize döküldüğü bölümdür. Plajın bazı kesimlerinde 60-70 metreyi bulan denize doğru sığ bir kumsal şeridi bulunmaktadır. Deniz tabanı genellikle kumluktur fakat bazı kesimlerde sert kum kayalarından oluşan bir taban vardır.
Sahil kesiminde ücretli plajları ve ücretsiz halk plajları mevcuttur. Bu bölgede yiyecek ve içecek satan büfe ve kafeteryalar bulunmaktadır. Mavi bayraklı olan Portakal Plajında açık denizde farklı su sporları alternatifleri yaptıran tekneler ve su sporları merkezi yer almaktadır. Rüzgar sörfü yapanlar bu plaja yoğun ilgi göstermektedir. Meraklıları için rüzgâr sörfü eğitimi verilmektedir. Kayalıklar kesimlerinde balık tutulmaktadır. Alanya’nın en serin plajıdır.
Portakal Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..?
3- Koru Plajı ve Koru Doğal Havuzlar Koyu
Koru Plajı ve Koru Doğal Havuzlar Koyu, Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde yer almaktadır. Koru Mahallesi sınırları içinde olan plaj ve doğal havuzlar doğal oluşumuyla oldukça ilgi çekmektedir. Bu bölgede denize dökülen akarsuların taşıdığı doğal çimento hammaddesi ile Yalı Taşı adı verilen yeni bir yapı oluşturmuşlardır. Bu taşlar yakın zamana kadar kahve çekilen küçük el değirmenlerinden buğday öğütülen büyük değirmenlere kadar değirmentaşı yapımında kullanılıyordu. Binaların köşe kısımlarında bağlantı sağlamak amaçlı kullanılmıştır. Kent içindeki eski mahallelerdeki gezi sırasında eski evlerde bu taşı görüyorsunuz. Yalı taşları, üç tanesi büyük olmak üzere Koru Plajında onlarca doğal havuz oluşumu meydana getirmiş durumda. Bu özelliği Koru Plajını özel ve görülmeye değer kılmıştır.
Bu doğal havuzlar kendi kendini filtre etme özelliğine de sahiptir. Dalga ile gelen deniz suyu bu havuzlardaki yabancı maddeleri aldığı gibi sürekli havuz suyunu yenilediği için havuzlar ve kıyı şeridi sürekli olarak kendi kendini filtre ediyor ve temiz kalıyor. Koru Plajı ayrıca caretta caretta kaplumbağalarının Akdeniz’deki 17 yumurtlama alanından biri.Üç adet doğal havuzu bulunur. Bu havuzlardan iki havuz özellikle yeni yüzme öğrenenler için bulunmaz nimettir. Hafta içi daha sakin olan doğal havuzlar hafta sonları yöre halkı ve ziyaretçiler tarafından piknik ve plaj olarak kullanılmaktadır. Sularının berrak olmasından dolayı balıklar ve diğer deniz canlıları ile doğal su altı güzelliklerini izlemek için deniz gözlüğünüzü almanızı tavsiye ederim. Çocuklu aileler tarafından fazlaca rağbet görmektedir. Özellikle çocukların havuzlarda oynaması aileleri buraya çekmektedir.
Koru Doğal Havuzlar Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..?
4- Küçük Çakıl Plajı
Antalya’nın tarihi ilçesi Kaş’ta bulunur. Plaj, Kaş’ın merkezinde bulunmaktadır. İlçe merkezinde küçük bir koyda yer alan Küçük Çakıl Plajı soğuk suyu ile bilinmektedir.Deniz suları çıkan kaynak suları nedeniyle çok soğuktur. Deniz suları berraktır ve bu plaj mavi bayraklıdır. Küçük Çakıl Plajı buraya gelen tüm misafirlerin hayran kaldığı ufacık bir plajdır. Küçük Çakıl Plajı’nda şezlong ve şemsiye koymak için yeterli alan bulunmamaktadır.
Bu sebeple çevredeki tesislerden faydalanmanız gerekmektedir.Plajda Çınarlar ve Derya Beach Club adlarındaki iki ayrı özel işletme bulunmaktadır.Tatilini sakin bir ortamda geçirmek isteyenler için paha biçilemez bir plajdır burası. Plaj isminden de anlaşılacağı gibi küçük çakıllardan oluşuyor. Deniz zemini ise bilinenin aksine kumdan oluşur. Kaş ilçesinde bulunan pek çok plajın tersine dalgalı ya da sığ değil ve denize iskele kullanılarak giriliyor. Duş, tuvalet yemek hizmeti, soyunma kabini ve cankurtaran gibi hizmetler bu plajda bulunmaktadır.Plaj halka açık olmakla birlikte sağ ve sol kısmında bulunan kayalıkların üzerine yerleştirilmiş şezlonglar bulunmaktadır.
Küçük Çakıl Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..?
5- Alanya Tersanesi
Alanya Tersanesi, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 1228’de Alanya’da yaptırılan ve günümüze kadar bozulmadan ayakta kalan tek Selçuklu Tersanesi olma özelliğine sahiptir. Kemerli beş gözden oluşan tersanenin denize bakan cephesi 56,5 metre, derinliği 44 metredir.
Alanya tersanesi; sadece gemi yapım ya da gemilerin kışlık konaklama yeri değil, aynı zamanda tamiratın, yelken ve gemi donanımlarının da yapılabildiği demir işlikleri, idari ve depo alanlarına sahip olan bir yapı olup kalıcı bir tersanedir. Kalıcı tersaneler iki amaca hizmet etmektedir. Birincisi kış döneminde büyük teknelerin yapımına olanak sağlaması, ikincisi ise kullanılmayan teknelerin barındırmasıdır. Kış döneminde gemilerin açıkta bırakılması ömürlerini azalttığı için tüm Akdeniz ülkeleri tarafından kadırgalar için gemi barınakları sağlanıyordu. Ancak Alanya tersanesi daha fazlasını sunuyordu. Akdeniz kıyıları daima tehlike altındaydı.
Alanya Tersanesi Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..?
6- Olimpos Plajı
Olimpos (Olympos) Plajı, Antalya Kumluca ilçesinde bulunmaktadır. Kumluca’nın Yazır Köyü Olimpos mevkiinde bulunmaktadır. Olimpos bölgesi doğal güzellikleri, antik şehir kalıntıları, nefis koyu ve temiz plajı ile yerli ve yabancı birçok turistin uğrak yeridir. Plaja bir liman kenti olan Olympos Antik Kenti içinden dere boyunca yürüyerek ulaşılır. Varılan koyun sol tarafındaki uzun kumsal Caretta’ların yumurtlama bölgelerinden biri olan Çıralı Plajıdır. Kendi aracı ile gelecekler için Antik Kent girişinde ücretli, pansiyonlar bölgesinde ise ücretsiz otoparklar mevcuttur. Olympos Plajında kabin ve duş imkânı bulunmamaktadır.
Olimpos Beydağları Milli Parkı, Antalya’nın Kemer ve Kumluca ilçeleri sınırlarında yer almaktadır. Olimpos 1972 yılından itibaren milli park statüsünde bulunmaktadır. Bu milli park ülkemizin en fazla turist çeken milli parkıdır. Beydağlarından başlayan bölge, Antik Likya Yolu, Çıralı, Yanartaş, Adrasan gibi tarihi dokuları barındırmaktadır.
Olimpos Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ…?
7- Phaselis (Faselis) Koyu ve Plajları
Beydağları Sahil Milli Parkının sahil kesiminde yer alan Phaselis Antik Kenti çevresinde 3 adet koy vardır. Bu Antik kentte bulunan limanlar kuzey, merkez (Askeri Limanı) ve güney liman olarak bilinmektedir. Phaselis Antik Kenti’ne girişte ziyaretçileri karşılayan ilk koy Kuzey Liman Plajıdır. Kuzey Liman Plajı’ndan ilerleyince Merkez Liman(Askeri Limanı) ve son olarak da Güney Liman Plajı’na ulaşılmaktadır. Phaselis Koyu’ndaki hiçbir plajda şezlong ve şemsiye bulunmuyor.
Phaselis Kuzey Liman Plajı
Phaselis Kuzey Liman Plajı antik kentin ikinci büyük plajıdır. Bu plaj alanında piknik yapabileceğiniz yer bulunmaktadır. Aracınızı limana yakın konumda park edebilirsiniz. Bu alan diğerlerine göre daha tenha. Plaj kumdan oluşmuştur fakat denizi çakıllıdır. Deniz suları oldukça temiz ve berraktır fakat dibi çakıllıdır.
Phaselis Plajları Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…
8- Patara Plajı
Patara Plajı, Antalya da bulunmaktadır. Patara plajı Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında günümüzdeki ismi Gelemiş köyü olan antik Patara kentinin plajıdır. Patara bir Likya kentidir. Likya birliğinin üç oy hakkına sahip olan altı kentinden en önemlisidir. Likya birliği toplantılarının çoğunlukla Patara’da yapıldığı yazılmıştır. Likya dilinde patara olan kentin M.Ö. 5. yüzyılda var olduğu ve İskender’in kuşattığı kentlerin arasında yer aldığı da bilinir. Bir inanışa göre ise Patara’yı su perisi Lykia ile beraber tanrı Apollon’un oğlu paturus kurmuştur. Patara Romalıların döneminde de çok önemli bir kent olmuştur. Patara limanı, hububat depoları, ve sevkiyat yapılan önemli bir limandır. Bizanslıların döneminde de gelişimini sürdüren kent, Hristiyanlarca ayrı bir öneme sahiptir.
Türkiyeki plajlar arasında en uzun 2. kumsalına sahip olan Patara Plajı’nın genişliği 280 metre ile 1500 metre arasında değişmektedir. Plajın toplam uzunluğu da 14 km’dir. Plajda Nesilleri tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan caretta caretta adı verilen deniz kaplumbağalarının en önemli yumurtlama alanlarından birisi olarak, doğal hayatı koruma vakfı tarafınca hazırlanan proje ile korunmaktadır. ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edilmiştir. Plaj bundan dolayı gün içerisinde insanla ile kaplumbağalar arasında dönüşümlü olarak kullanılır. Plaj 08.00-20.00 saatleri insanlara , 20.00-08.00 arasında ise ‘caretta caretta’lara ayrılmış dururmdadır. Caretta’ların zaman diliminde insanların plaja girmesi ve plajda ışık yakılması yasak. Deniz kaplumbağalarını gece etkileyecek hiçbir olumsuzluk olmadığı için Patara, bu tür için çok uygun bir ortam sunuyor.
Patara Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ…?
9- Keykubat Plajı
Keykubat Batı Halk Plajı, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunmaktadır. Plaj aniden derinleşmeyen yapısı ile ön plana çıkmaktadır.Alanya’nın Selçuklu sultanı Keykubat tarafından fethedilmesinden dolayı bu ad plaja verilmiştir. Plaj yaklaşık 3 kilometre uzunluğundadır. Mavi Bayraklıdır. Deniz ve plaj kumdur, bazı kesimlerinde kum kayası vardır. Kıyı boyunca uzanan parkların ve turistik tesislerin yeşil alanlarından dolayı Bengonvil Plajı olarak ta bilinir. Alanya’daki kumluk ve dalgaların yumuşak olduğu 3 önemli plaj arasında yer alır.
Plaj Alanya Limanından başlayıp Oba Çayı’nın denize döküldüğü yere kadar devam eder. Güller Pınarı ve Cumhuriyet semtlerinin sahilde bulunan kısmındadır. Merkezde olduğundan imkanlar oldukça iyidir. Park alanları geniş ve iyi düzenlenmiştir. Sahil kesimi ise temiz ve bakımlıdır. Bu sebeple çoğu turistin ilgi odağı haline gelmiştir.
Keykubat Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ…?
10- Kaputaş Plajı/Kaş
Kaputaş Plajı Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır.Yer altından akan suyun kumsaldan çıkması sonucunda denizin rengi turkuazdır. Bunun dışında serin bir suya sahip olan Kaputaş’ın kum ve çakıl karışımı bir plajı vardır. Denizin yaklaşık bir metrelik kısmı beyaz kum ancak bir metreden sonrası küçük taşlar vardır. Bir kanyon ağzı plajı olan Kaputaş Plajı’na inmek için Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü Kaputaş Mevkii’ndeki 187 basamaklı merdiven kullanılmaktadır.
Denizde 1-2 metreden sonra derinlik aniden artıyor. Bu sebeple güvenlik amaçlı mantarlarla güvenlik şeridi vardır.Denizde derinlik tahminen 10-15 metre oluyor. Yüzmeyi iyi bilmeyenlerin dikkatli olması gereken bir plajdır. Derinliği fazla olmasına rağmen suyun berrak olmasından dolayı denizin dibini rahatlıkla görebilirsiniz.
Kaputaş Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ…?
11- Alanya İncekum Plajı
İncekum Plajı, Antalya’nın Alanya ilçesinde yer almaktadır. Avsallar Beldesinde bulunan bir tatil beldesidir. Burası kumu çok özel bir plajdır. Plajın incecik sarı renkli kumları vardır. Suları sığ ve geç derinleşen denizinden dolayı çok ilgi gören bir plajdır. Bu plaj özellikle yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ilgi görmektedir. Genellikle çocuklu aileler tarafından yoğun şekilde talep görmektedir.
İncekum Plajı’nın ücretsiz otoparkı, ücretli şezlong ve şemsiye ve ücretsiz halk plajı bölümü mevcuttur. Plajda yeme içme bölümü, duş, soyunma kabini, tuvalet bulunmaktadır.
Alanya İncekum Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ….?
12- Lara Plajı
Lara Plajı, Antalya ilinde yer almaktadır. Lara kelimesi Hititler’in kullandıkları dilde kum anlamına gelmektedir. Kumsal ismini buradan almaktadır. Lara plajı kumsallarının genişliği ve ince kum(altınkum) varlığı ile tanınan bir plajdır. Bu yüzden Lara plajına, Altın kum plajı da denilmektedir.
Plaj, Antalya Şehir Merkezinin doğusunda doğu – batı istikametinde 2 kilometre uzunluğunda ve ortalama 45 metre genişliği olan bir plajdır. Lara Plajı Antalya ilinin Serik ilçesindedir. Bu plajının batısında Karpuz kaldıran plajı, doğusunda Kundu köyü ve Kumköy sahili bulunmaktadır. Plaj alanında kumların yer yer 150-200 metre kuzeye çekildiği noktalar da bulunur. Bu alanlarda kumlar ve kızılçam ağaçları birbiri ile sınır biçimindedir. Bu noktalar insanı büyüleyici güzellikte manzaralar meydana getirmiştir.
Lara Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ… ?
13- Konyaaltı Plajı
Konyaaltı Plajı, Antalya ilinde yer almaktadır. 7 kilometre uzunluğu ile Antalya’nın en büyük plajlarından biridir. Pek çok otelin, çok sayıda bar, kafe, gece kulübü ve eğlence mekânlarının bulunduğu Konyaaltı Plajı’nda yürüyüş ve spor yapabileceğiniz harika kumsallar bulunuyor. Plajın, Antalya kıyılarındaki falezlerin alt tarafında kalmasından dolayı zamanla ‘koy-altı’ deyişinin Konyaaltı’na dönüştüğü tahmin ediliyor.
Çakıllı bir sahil olan Konyaaltı Plajının 4,5 km uzunluk ve 70 m genişliği vardır. Plaj mavi bayrak unvanına sahiptir. Ücretli ve ücretsiz bölümlerin bulunduğu Konyaaltı, antik devirlerde dağlık alanda yaşayan Termessosluların kullandığı liman kenti Olbia’ya da ev sahipliği yapıyor.
Antalya ilinin Osmanlı dönemlerinde Konya’ya bağlı olduğu bilinmektedir. Bu dönemde asker toplanma alanına Konyaüstü denildiği, bu alanın alt tarafına ise, halk tarafından Konyaaltı adı ile kullanılmaya başlandığı ise plajın isminin Konyaaltı olmasındaki ikinci varsayımdır.
Konyaaltı Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ…?
14- Alanya Kleopatra Plajı
Kleopatra Plajı, Alanya’nın tarihi Yarım adasının Batısından Damlataş plajının bitimi ile hemen başlamaktadır. Plaj 2 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Kleopatra plajının adını M.Ö.69 -M.Ö.30 yılları arasında yaşamış Antik Mısır’ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra’dan aldığı bilinmektedir. Efsaneye göre Roma generali Antony, Alanya ve çevresini Mısır kraliçesi Kleopatra’ya hediye ettiğinde, Kleopatra her gün kale yamacında banyo yapmak için bu plaja iner ve burada yüzermiş. Efsaneye göre Kleopatra’nın yüzmek istediğinde kullandığı ve kaleden direk olarak plaja giden bir tüneli varmış. Kraliçe Kleopatra Akdenizde çıktığı her sefer sırasında Alanya’ya uğramış ve bu plajda denize girermiş.
Mavi Bayraklı Damlataş ve Kleopatra Plajları Alanya’ya girişte tarihi yarımadanın, Alanya Kalesinin batı tarafında yan yana yer alır. Damlataş Plajı Damlataş Mağarasının önünde yer alan kıyıdır.
Alanya Kleopatra Plajı Hakkında Detaylı Bilgi için TIKLAYINIZ?
15- Büyük Çakıl Plajı
Büyük Çakıl Plajı, Antalya İlinin Kaş İlçesi’nde yer almaktadır. Büyük Çakıl Plajı Kaş İlçe merkezinin 1.750 metre doğu tarafında yer almaktadır. Merkeze yaklaşık olarak 1,5 km uzaklıktadır. Yaklaşık olarak 50 metre uzunluğunda olan plaj oldukça temiz şeffaf suyuyla ve koyun doğal güzellikleri gelen herkesi kendisine hayran bırakmaktadır. Koyun içinde soğuk su kaynağı olduğu için suyu soğuktur. En sıcak havalarda bile Büyük Çakıl Plajı’nda deniz suları yerli yabancı gelen tüm turistlerin serinlemesini sağlıyor. Plaj Yaklaşık 800 – 1000 kişilik bir kapasiteye sahiptir. Ayrıca plajın ziyaretçileri için özel otoparkı da bulunmaktadır. Plajda akşam saat 18:00’a kadar cankurtaran hizmeti de verilmektedir.
Büyük Çakıl Plajı adından da anlaşıldığı gibi çakıllıdır. Çakıllı olmasından dolayı palet ve deniz ayakkabılarınızı veya terliklerinizi yanınıza almayı unutmamanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca deniz sularının berrak olmasından dolayı gözlüğünüzü yanınıza almayı unutmayınız. Bu sayede denizin dibini ve balıkları görmenin keyfine varacaksınız. Plaj kısmı çakıllarla kaplı olsa da denizin iç kısmı genel olarak kum zemin olma özelliğine sahiptir.
Büyük Çakıl Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ…?
16- Ayışığı Plajı – Moonlight Beach
Ayışığı Plajı, Kemer İlçe Merkezinin batısında yer almaktadır. Bu plaj Ayışığı Parkı’nın deniz kenarında bulunmaktadır. Koyun etrafının büyük kısmı Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı ile çevrili durumdadır. Denizi Turkuaz renginde görülmeye değerdir. Sahilde denize giriş kısmı kumdur fakat bunun yanında az miktarda da olsa çakıl taşları mevcuttur. Koyun bir ucunda tepe üstünde Kemer Folklorik Yörük Parkı / Açık Hava Müzesi, karşı tarafında ise ClubMed tatil Köyü bulunur Bu plajın Kemer’de yüzülecek en güzel yer olduğu vurgulanmaktadır. Plajlara giriş önceki dönemlerde tamamen ücretli idi. Fakat kemer kaymakamlığı plajın 9 metrelik bölümünü halka açık bir konuma getirmişlerdir. Plajın Uzunluğu 350 m dir. Plajın Genişliği ise 25 m dir.
Kemer Kaymakamlığı, 3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında, özel işletmelere ihale edilen plajların üçte birlik kısmını vatandaşların kullanımına sundu. Uygulamayla birlikte, Türkiz Grup Ayışığı Plajı’nda, deniz ile işletme arasındaki 27 metrelik alanın 9 metresi vatandaşların kullanımına verilmiştir. Açılan alandaki işletmelere ait şezlonglar kaldırılmıştır.
Ayışığı Plajı – Moonlight Beach Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ…?
17- Adrasan Koyu (Kumluca) Plajı
Antalya İli Kumluca İlçesinin bir köyü olan Adrasan Köyünün plajıdır. Adrasan Köyünün eski ismi Çavuşköy olarak bilinmektedir. Adrasan Koyu yaklaşık 2 km uzunluğunda kumsala sahiptir.
Adrasan Koyu oldukça berrak deniz suyu ile yüzmek için oldukça elverişli bir yapıya sahiptir. Koyu çevreleyen dağlar ormanlarla kaplıdır. Sit alan olması sebebiyle bölge doğal güzelliğini korumuştur. Koy doğal güzelliği ile çok sayıda yerli ve yabancı turisti kendisine çekmektedir.
Adrasan Koyu Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..?
Antalya’nın Mutlaka Görülmesi Gereken 17 Plajı
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.


Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.