Bodrum Kalesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saati – Muğla
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda Bodrum Kalesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saatleri? hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Bodrum Kalesi Nerede?
Muğla ilinin Bodrum ilçesinde iki liman arasında bir tepe üzerine kurulan bir yapı olarak geçmişten günümüze kadar gelmiştir. Kale deniz seviyesinden 48 metre yüksektedir, beş tane de kulesi bulunmaktadır.
Bodrum Kalesi Hakkında Bilgiler
1400-1500’lü yıllar arasındaki dönemde yaklaşık 100 yıllık bir süre içinde tamamlanabilen kale o dönemlerde St. Jean Şövalyeleri’nin kalesi olarak kullanılıyordu. 1522 yılında dönemin padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından fethedilen Bodrum Kalesi, askeri amaç için kullanılma özelliğini yitirmiştir. Antik çağda önceleri ada olan bu yer sonraları kente bağlanarak yarımada halini almıştır. Bodrum Kalesinde içinde değişik ülke adları verilmiş kuleler bulunmaktadır. Kuleler Fransız, İngiliz, Alman, İtalyan ve Yılanlı Kule olarak adlandırılmaktadır.
En yüksek kule olan Fransız kulesi 47,50 metre yüksekliktedir. Diğer kulelerin adları İtalyan, Alman, Yılanlı ve İngiliz kuleleridir. İç kaleye ulaşmak için 7 kapıyı geçmeniz gerekmektedir. Ve bu kapılar üzerinde farklı armalar bulunmaktadır. Armalar üzerinde, haçlar, ejder, aslan figürleri bulunmaktadır. Günümüzde Bodrum’un simgesi haline gelmiş ve bugün “Sualtı Arkeoloji Müzesi” olarak kullanılmaktadır.
Müze koleksiyonlarında bulunan bazı eserler şunlardır, Türk hamamı, Amphora sergilemesi, Doğu Roma Gemisi, Cam Salonu, Cam Batığı, Sikke ve Mücevherat Salonu, Karyalı Prenses Salonu, İngiliz Kulesi, İşkence ve Katliam Odaları gibi bölümler sergilenmektedir. 1995 senesinde Yılın Müzesi yarışmasında ‘Özel Övgü’ ödülünü de almaya hak kazanmıştır. Tarihten günümüze kadar gelen önemli mimari yapılardan biridir. Çok eski yıllarda yapılmış olması sebebiyle zaman içinde onarma ve yenileme işlemlerinden geçmiştir.
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi
Kale içerisinde yer alan bu bölüme giriş Bodrum Limanı’ndan yapılmaktadır. Müzeye girişte karşınıza Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı ile Heredot’un büstleri çıkacaktır.
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti 2024 Yılı
Bodrum Kalesi girişinde kişi başı 450 TL ücret alınmaktadır.(2024 yılı).
Müze Kart Geçerlidir.
Müze Kart ile bir yıl içinde 2 defa girebilir,
Müze kart+ ile ise yıl içinde sınırsız ziyaret edebilirsiniz.
Bodrum Kalesi Ziyaret Saatleri
15 Nisan / 2 Ekim Yaz Ziyaret Açılış Saati: 08:30-Kapanış Saati: 18:30
3 Ekim / 14 Nisan Kış Ziyaret Açılış Saati: 08:30-Kapanış Saati: 17:30
Haftanın 7 günü açıktır.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın belirlediği, Müze ve Ören yerlerine girişlerde uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönergenin 10.Maddesine göre;
Müze ve ören yerleri dini bayramların birinci günü saat 13:00’e kadar kapalıdır.
Telefon: (0252) 316 2516
Bodrum Kalesi’ne Nasıl Gidilir?
Bodrum’a ilçemize Ülkemizin hemen hemen her yerinden düzenli olarak otobüs seferleri yapılmaktadır
Bodrum ile otogar arası oldukça yakındır. Otogardan kalkan minibüslerle rahatça ulaşabilirsiniz.
Datça, Didim ve Dalyan’dan gelmek isteyenler Bodrum’a deniz yoluyla da ulaşabilir.
Bodrum kalesi, Milas Bodrum Havalimanı’na 36 km. yaklaşık 40 dk. mesafededir.
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.