Burdur’un En Güzel Piknik Alanları – Burdur Mesire Yerleri 2024

Burdur’un En Güzel Piknik Alanları – Burdur Mesire Yerleri 2024

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda Burdur’un  En Güzel Piknik Alanları – Mangal Alanları – Giriş Ücretleri – Yapılacak Etkinlikler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Burdur’un En Güzel Piknik Alanları

1) Serenler Tepesi Tabiat Parkı

Tabiat Parkı, Burdur ilinin Merkez sınırları içerisinde yer almaktadır. Merkeze bağlı Atatürk mahallesi bölgesinde yer almaktadır. Burdur şehir merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 6 km dir.

Bu bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından korunmaktadır. 2011 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Yaklaşık olarak 380 dekar büyüklüğe sahiptir. Şehir merkezine yakın olmasından dolayı piknik ve gezi yapmak isteyenlerin uğrak merkezi olan Serenler Tepesi’nde huzurlu vakit geçirebilme şansına sahipsiniz.

Serenler Tepesi Tabiat Parkı

Serenler Tepesi Tabiat Parkı

Bu tabiat parkı yeşili ve maviyi bir arada görebileceğiniz eşsiz manzaraya sahiptir. Tabiat Parkı Burdur Gölü manzarasına sahip olması burayı ayrıcalıklı bir konuma getirmektedir. Bu nedenden dolayı Türkiye’de görüp görebileceğiniz en güzel manzaralı Tabiat Parklarındandır.

Bitki çeşitliliği bakımından da zengin olan tabiat parkında; Sümbül, karaçam, çiğdem, ardıç, sığırkuyruğu, meşe, sütleğen, karaçalı, ahlat ve kekik gibi türler yoğunlukta bulunmaktadır.

Yaban domuzu, Kurt, Tavşan, Tilki, Fare, Çakal ve Tilki Tabiat Parkı’nda yaşayan başlıca memeli hayvanlarıdır. Keklik, Yaban güvercini, Saksağan, Kızıl şahin, Angıt, Dikkuyruk, Elmabaş patka, Kerkenez, Karatavuk, Ardıçkuşu, Arıkuşu, Kızıl gerdan, Akbalıkçıl,  Çakır, Kır baykuşu, Tepeli pelikan, Leylek, Kaya kartalı, Şah kartal, Kulaklı orman baykuşu, Kukumav, Yılan kartalı, Uludoğan, Turna, Uzunbacak, Bahri ve Batağan başlıca kuş türleridir. Şertili engerek, Toros kertenkelesi, Damalı su yılanı vb. başlıca sürüngen türleridir. Serenler Tepesi Tabiat Parkı Nerede Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti 2024 – Burdur

2) Salda Gölü Tabiat Parkı

Burdur ilinin Yeşilova ilçesinde bulunan, beyaz kumsalı ve berrak yapısıyla Maldivler’e benzetilen Salda Gölü Burdur, Denizli, Isparta ve Antalya illerine yakın bir konumda bulunmaktadır. Bu şehirlere Türkiye’nin dört bir yanından kalkan şehirler arası otobüslerle ulaşılabilmektedir.

Doğanbaba, Salda, Eşeler Dağları ve Kaya dibi Taşı önünde teşekkül etmiştir. Yapı itibariyle tektonik bir göldür. Denizden yüksekliği 1193 metredir. Gölde tehlikeli bir bataklık alanı bulunmamaktadır. Suyu tatlıdır, içerisinde balık bulunmaktadır. Türkiye’deki çok derin göllerden biridir. Salda Gölü 47 km² lik bir sahayı kapsamaktadır. Güney cephesinde bulunan Sultan Pınar

suyu burayı bir mesire yeri haline getirmiştir. Göl çevresinde tabii kumsallar mevcuttur.

Ayrıca Salda Gölü ve çevresi, 1989 tarihinde 1.derece Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmiş ve koruma altına alınmış, daha sonra bu karar Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulunun 1992 tarihinde çıkarılan başka bir kanunla Salda Gölü kıyısındaki bazı yerleri, 2.derece Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmiştir.

             Salda Gölünde Neler Yapılır?                 

Muhteşem doğa manzarası olan Salda Gölünde;

  • Kıyısında gün doğumu/batımını izleyebilir,
  • Piknik yapabilir,
  • Yürüyüş yapabilir,
  • Kamp yapabilirsiniz,
  • Bisiklet sürebilirsiniz,

Tektonik göl olmasından dolayı göl aniden derinleşe bilmektedir. Bundan dolayı Yeşilova Belediyesi Halk Plajı, Doğanbaba Halk Plajı, Salda Orman Bakanlığı Tabiat Parkı gibi belirlenmiş alanlarda göle girilebilmektedir. Yüzme bilgisine güvenmeyenler ve yüzme bilmeyenlerin göle girmemesinde yarar var.  Salda Gölü Nerede-Nasıl Gidilir – Yeşilova – Burdur 2024

3) Karacaören Baraj Gölü 

Burdur ili Bucak ilçesi sınırlarında bulunan Göl; Sulama, taşkın kontrolü ve elektrik enerjisi üretimi amacıyla 1977 ile 1989 yılları arasında inşa edilmiştir. Baraj Gölü, Aksu Çayı üzerinde bulunmaktadır. Karacaören barajı iki kısımdan meydana gelmektedir. İsimleri Karacaören 1 ve 2 gölleri olarak geçmektedir. Karacaören 1 baraj gölü diğer göle göre Burdur Antalya yolundan dinlenme tesislerine daha yakın konumdadır. Barajın bulunduğu bölge kızılçam ve anıt ağaçlar sizi karşılamaktadır. Harika bir doğa alanı bulunmaktadır Buraya her yıl çok sayıda turist akın eder. Buraya gelip doğa ile iç içe harika bir gün geçirebilirsiniz.

Burdur'un En Güzel Piknik Alanları

Burdur’un En Güzel Piknik Alanları

Özellikle fotoğraf tutkunlarını cezbedecek bir doğal güzelliğe sahiptir. Gölde sınırlı sayıda konaklama ve dinlenme tesisi bulunmaktadır. Saklı göl evlerinde bungalov tarzı mekânlarda konaklama imkânınız bulunmaktadır. Bunun dışında birçok alabalık çiftliği bulunmaktadır.  Göl kenarında yer alan sınırlı sayıdaki tesislerde yetişen alabalıkların tadına bakabilir.

Karacaören olta balıkçılığı, foto safari gibi aktivitelerin yanında kano, bot gibi motorsuz su faaliyetleri içinde elverişlidir. Su kaynağı bulunmaktadır. Yine de yeteri kadar yiyecek ve içecek bulundurulmalıdır. Orman alanı içerisinde  olan rotada yaz aylarında yangın riskinin yüksek olduğu ve Valilik tarafından ormana girişlerin yasaklandığı dönemlerde faaliyet yapılamamaktadır.  Karacaören Baraj Gölü Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti-Kamp & Piknik

4) Gölhisar Park Orman Millet Bahçesi

Millet Bahçesi Burdur ilinin Gölhisar sınırları içerisinde yer almaktadır. Gölhisar’a bağlı Fatih Mahallesi içerisinde yer almaktadır. Burdur şehir merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 107 km dir. Gölhisar ilçe merkezine ise yaklaşık 1 km dir. Yürüme mesafesine ulaşabilirsiniz.

Burası oldukça geniş alana yayılmış ve her yaş gurubuna hitap edecek bir yapıya sahiptir. Oldukça temiz ve ferah bir havası var. Eğimli ve ormanlık bir alan üzerine kurulmuş Millet Bahçesi, şehrin kalabalığından kurtulmak isteyen kişiler için ideal bir yapıya sahiptir. Piknik alanı, Su, tuvalet, işletme, çocuk parkı, küçük bir hayvanat bahçesi, değirmen, ata binme yeri ve seyir kulesi bulunmaktadır.

Bu ferah ve bakımlı günübirlik mesire alanında Piknik masalarının yanlarına mangallar yerleştirilmiş durumda. Mangal yapmak için bacalar mevcuttur. Akşamları masalarda ışıklandırma bulunmaktadır.  Bu alan içerisine araç girişi yasaktır. Tepe kısmındaki kuleden tüm Gölhisar ayaklarınızın altında bulunmaktadır. Özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için bulunmaz bir güzelliğe sahiptir.

Mükemmel bir yer minik bir hayvanat bahçesi var. Hayvanat Bahçesi içerisinde Devekuşu, alageyik, tavus kuşu, sülün, egzotik tavuk cinsleri, güvercinler, tavşanlar ve Gine domuzu bulunmaktadır. Hayvanat bahçesi bakımlıdır. Çocuklar için çok eğlenceli bir yapıya sahiptir. Oyun alanları, hayvanat bahçesi ve at binme yeri çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağlayan yerlerdir. Gölhisar Park Orman Millet Bahçesi Nerede Nasıl Gidilir – Burdur 2024

5) Kargı Köyü Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı

Koruma Alanı Burdur ilinin Bucak ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Bucak ilçesine bağlı Kargı Köyü bölgesinde yer almaktadır. Burdur şehir merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 95 km dir. Bucak ilçe merkezine ise yaklaşık olarak 32 km mesafede bulunmaktadır.

Kargı Köyü Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı

Kargı Köyü Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı

Alan yaklaşık olarak 88.5 hektardır. Bu alan içerisinde bir baraj gölü yer almaktadır. Özellikle şehir merkezinden ve çevre illerden ziyaretçiler gelmektedir. Ülkemizde yer alan Sığla Ormanları halkın bilinçsiz kullanımı nedeniyle 1950’lerden itibaren azalmış ve bunun neticesinde 1980’lerin sonlarına doğru 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu’nun 2. maddesinin 4.paragrafı gereğince 27.7.1987 tarih ve OGM.MP.1.TKA.II.16 sayılı Bakanlık Olur’u ile tefrik edilerek “Tabiatı Koruma  Alanı”  ilan  edilmiştir. Sadece bilim ve eğitim amaçlı olarak kullanılmaktadır.

6) Burdur Atatürk Parkı

Atatürk Parkı Burdur ilinin merkezinde yer almaktadır. Burdur merkeze bağlı Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Burdur merkeze Yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan park Devlet Hastanesi yakınında yer almaktadır.

Atatürk Parkı 29 Ekim 2014 yılında Burdur Belediyesi tarafından hizmete açılmıştır. Park alanı içerisinde basketbol, voleybol ve tenis Sahaları bulunmaktadır. Çocuklar için oyun alanları mevcuttur.  Çocukların hem eğlenceli hem de aktif zaman geçireceği çok güzel bir parktır. Ayrıca burada yürüyüş yapabilir ve Spor aletlerini kullanarak aktif zaman geçirebilirsiniz. Burdur Atatürk Parkı Nerede Nasıl Gidilir – 2024

7) Burdur Gölü

Göl, Burdur il merkezine yakınlığı ile bilinen Göller Bölgesi göllerinden olup, Burdur ve Isparta illeri arasında yer alan tektonik bir göldür. Göl, Ülkemizin En Büyük Yedinci Büyük Gölüdür. Göl, endemik kuş türlerine ev sahipliği yapmasıyla bilinmektedir.

Göl, Söğüt Dağı ile Sulu dere Yaylaları arasında tektonik bir çöküntü sonrasında sularla dolması ile oluşmuştur. Kapalı bir havzada yer aldığından dolayı gölün akıntısı yoktur Ülkemizin en derin göllerinden biri olan Gölün bazı yerlerde derinlik 100 metreyi buluyor.

Suyu Tuzlu olan bu gölde yapılan araştırmalar sonunda, yüze yakın kuş türüne ve yaklaşık olarak 300 bine yakın su kuşuna rastlanmaktadır. Dünyada nesli tükenmekte olan “dikkuyruk ördeklerinin” % 70’ine ev sahipliği yaptığı bilinmektedir.

Burdur'un En Güzel Piknik Alanları

Burdur’un En Güzel Piknik Alanları

 

Burdur’un En Güzel Piknik Alanları

Burdur’un En Güzel Piknik Alanları

Burdur’un En Güzel Piknik Alanları

Burdur’un En Güzel Piknik Alanları

Burdur’un En Güzel Piknik Alanları

Burdur’un En Güzel Piknik Alanları

Burdur’un En Güzel Piknik Alanları

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.