Bursa’da Gezilecek En İyi 10 Yer – Bursa’da Gezilecek Yerler

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda Bursa’da Gezilecek En iyi 10 Yer – En Güzel Şelaleler ve Doğal Güzellikler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Bursa’da Gezilecek En İyi 10 Yer
1- Uludağ Milli Parkı
Uludağ Milli Parkı, 1961 yılında Milli Park ilan edilmiştir. Milli Park yaz – Kış her mevsim gezip görülen bir yerdir. Kış aylarında Uludağ Kayak Merkezi çok yoğun olurken, Yaz aylarında Teleferik ile manzara keyfi yaşayabilir, Sarıalan’da Piknik yapabilir, Bakacak Seyir Terasında şehri seyredebilir, Çobankaya’da Kamp yapabilir, Kirazlıyayla’da yürüyüş yapabilirsiniz.
2- Mudanya
Mudanya, M.Ö. 700 ‘lerde İyonlardan olan Kolofonlular tarafından kurulduğu bilinmektedir. Osmanlı topraklarına 1321 yılında Orhan Bey tarafından fethedilerek katılmıştır. Mudanya, Kordonu, Sahilde bulunan cafeleri ve Birbirinden lezzetli deniz ürünlerini sunan balık restoranlarıyla ilgi görmektedir. Mudanya’da Gezilecek Yerler arasında Mütareke Müze Evi, Eski Cami, Tahir Paşa Konağı, Hasanbey Cami, Girit Mahallesi, Manastır Klisesi, Kemerli Kilise, Avlulu Hamam, Taş Mektep bunlardan bazılarıdır.
3- Saitabat Şelalesi
Saitabat Şelalesi, Kestel ilçesinin Saitabat Köyü’nde yer almaktadır. Uludağ’ın zirvesinden gelen kar suları, dere ve kaynak sularının birleşimi sonucu biriken sular kanyondan aşağı doğru aksıyla oluşan doğal bir şelaledir.
Halk arasında Güvercinlik olarak da bilinen şelale, yaz aylarında biraz debisi akmaktadır. Buraya gelmek için en iyi dönem ilkbahar desek yanlış olmaz. Gerek yağmurlar gerekse karın erimesiyle ilkbaharda güldür güldür akmaktadır. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Saitabat Şelalesi, çevresindeki Piknik alanlarıyla, Kahvaltı mekânlarıyla, Restoranlarıyla ve dinlenme yerleriyle büyük ilgi görmektedir.
4- Karacabey Longoz Ormanları
Karacabey Longoz Ormanları, Ülkemizde bulunan longozlar içerisinde En Büyük Subasar Ormanıdır. Karacabey longozu içerisinde 250 civarı kuş türü yaşamaktadır. Bunlardan ak pelikan, kara leylek, flamingo ve kuğu gibi nesli tehlike altına girebilecek türlerin de bulunduğu 12 kuş türü deltada ürüyor. Karacabey’de Foto Safari, Yürüyüş Kamp & Piknik için uygun alanlar bulunmaktadır. Ayrıca ilkbaharda açan Nilüfer Çiçekleri de görülmeye değer güzelliktedir.
5- Cumalıkızık
Yıldırım ilçesinde bulunan bu yer merkeze 10 km uzaklıktadır. Uludağ’ın kuzeyinde bulunan bu yer halen yaşayan 5 Kızık köyünden biridir. Cumalıkızık 200o yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesine dahil edilmiştir. 1300’lü yıllarda kurulan ve Osmanlı döneminin kırsal kesim sivil mimari örneği olarak günümüze ulaşmıştır. 3 katlı ahşap mimarisi ile Bursa’da görülmesi gereken yerlerden biridir.
6- Gölyazı
Nilüfer İlçesine bağlı Ulubat Gölü kıyısında yer alan küçük bir balıkçı köyü. Aslına bakarsanız incecik bir köprü ile ana karaya bağlı bir yarımadadır. Gölyazı, Uzun yıllar boyunca Türkler ile Rumların beraber yaşadığı bir Rum köyüdür.
Ulubat Gölü kenarındaki bu küçük yarımada 250 yıllık Rum Evleri, 700 yılı aşkın Ağlayan Çınarı, eşsiz coğrafi yapısı ve kuş cenneti olma özelliği ile Gölyazı, gezilip görülebilecek muhteşem bir yerdir.
7- Suuçtu Şelalesi
Şelale, Mustafa Kemal Paşa ilçesinde bulunmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 18 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Şelale yaklaşık olarak 38 metre yükseklikten akmaktadır. Suuçtu Şelalesi, kahvaltı yapmak veya mangal yakmak isteyenler için oldukça geniş bir alana sahip olup ayrıca çam ağaçlarının altında piknik alanı ve piknik masaları da mevcuttur. Kayın ağaçlarıyla çevrili şelale alanında piknik yapabilir, doğa yürüyüşü imkânı da bulunmaktadır.
8- Ulu Cami – Koza Han
Ulu Cami, Bursa ilinin merkezinde yer almaktadır. I. Bayezid, Niğbolu seferinden döner dönmez, Ulu Caminin inşa emrini vermiş. Caminin tam yapım tarihi bilinmiyor olsa da, 1399 yılı olarak tahmin edilmektedir. Bu dönemin önemli mimarları arasındaki Neccar Ali Efendiye vazife verilmiştir. Dönemin önde gelen âlimlerinden Somuncu Baba tarafından hutbe okutulmuştur. Koza Han, Ulu Cami ile Orhan Cami’nin arasına yapılmıştır. Han, 1492 yılında II. Bayezıt tarafından cami ve medresesine gelir sağlamak amacıyla yaptırılmıştır.
Han içerisinde İpek ve İpek ürünler satan dükkanlar bulunuyor. Ayrıca avlusunda Çınar ağacının altında çay bahçesi bulunmaktadır.
9- Irgandı Köprüsü
1442 yılında II. Murad Padişah olduğu o dönemde Irgandılı Ali oğlu Tüccar Muslihiddin tarafından Mimar Abdullah oğlu Timurtaş’a yaptırılmıştır. Irgandı Köprüsü, Dünya’nın ilk Çarşılı Köprüsü olarak bilinmektedir. Köprü üzerinde 31 dükkan ve 1 mescit ile 2 adet depo yer almaktadır. Dükkanlarda Günümüzde ebrudan hat sanatı, ahşap oymacılığı, çinicilik, çeşitli el sanatları ve hediyelik eşya satan dükkanlar bulunuyor. Ayrıca Çay – Kahve içebileceğiniz mekanlarda bulunmaktadır.
10- Misi Köyü
Nilüfer ilçesi sınırları içerisinde bulunur. Günümüzde Gümüştepe Mahallesi adıyla bilinmektedir. Misi Köyü’nün çok eski bir tarihi olduğu bilinmektedir. Köy, çok eski bir yerleşim yeri olup yaklaşık 2000 yıllık bir tarihi geçmişe sahiptir. Etnoğrafya Evi, Çocuk Kütüphanesi, Piknik Alanları, Kamp Alanları, Nilüfer Çayı etrafında bulunan Kahvaltı Mekanları ve doğal güzelliği ile gezilmesi gereken yerlerdendir.
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.


Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.