Çamlıdere Gezilecek Yerler – Çamlıdere Gezi Rehberi – Ankara
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Çamlıdere Gezilecek Yerler – Çamlıdere İlçesinin Tarihi – Müzeleri – Tabiat Parkları ve Doğal Güzellikleri hakkında bilgiler vereceğiz.
Çamlıdere Hakkında Kısa Bilgiler
Ankara ilinin Nüfus olarak En küçük ilçelerindendir. İlçenin etrafı Gerede, Kızılcahamam, Güdül ve Beypazarı ilçeleri ile çevrilidir. Çamlıdere’nin Ankara’ya olan uzaklığı ise 99 kilometredir. Çamlıdere’yi diğer ilçelerden ayıran özelliği ormanlık alanlarla kaplı doğal havası bunan yer olmasıdır. Bu nedenle Çamlıdere ilçesinde her yıl doğa festivalleri düzenlenmektedir. Çeşitli eğlencelere ev sahipliği yapan festivalde yağlı güreş ve sinsin oyunlarını izleyebilirsiniz. Sizlere Çamlıdere İlçesinde gezilecek yerler? Ne Yenir? hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağız.
Çamlıdere’de Gezilecek Yerler
Ali Semerkandi Türbesi ve Külliyesi
Şeyh Ali Semerkandi hazretleri, Hz. Ömer soyundandır Ve Babası Hz. Ömer’in Torunudur. Şeyh Ali Semerkandi Hazretleri, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Konya Karaman’dan başlayan ve Peygamberimiz Sav’ın kendisine verdiği İslamiyet yayma ve irşat görevinden başka hiçbir şey düşünmez, dünya malında gözü yoktur. Bu kutsal görev için yola çıkan Şeyh Ali Semerkandi sırasıyla Alanya, Çankırı, Karabük, Kızılcahamam’a kadar devam eden bu kutsal görevi Şeyhler mahallesi olarak anılan Çamlıdere’de son bulmuştur.
Külliye Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız…
Çamkoru Tabiat Parkı
Ankara’da yaşayanlar için bir Karadeniz havası yaşatmaktadır. Kelebekler ve Kuş sesleri eşliğinde sizlere muhteşem bir doğa harikası sunmaktadır. Çamlıdere ilçesine 15 kilometre ve Kızılcahamam ilçesine 38 kilometre uzaklıkta bulunan bu muhteşem yer, bakire doğası, yemyeşil çam ormanları, Çamkoru Gölet’i, Kamp Alanları ve İnönü Köşkü ile kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir.
Çamlıdere Tabiat Parkı Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız…
Çamkoru Göleti
Ankaralı olup ta buraya gelmeyenler çok şey kaçırmıştır desek azdır, çam ağaçlarıyla etrafının çevrelendiği Gölet, 215 hektar büyüklüğündedir. Sizleri adeta ormanın içine gizlenmiş bir doğa harikası bekliyor. Arabanızı gölettin girişine bırakıp yaklaşık 5 dakika yürüyerek ulaşabildiğiniz bu yerin bu kadar bakir ve temiz kalmasının sebebi içerisinde mangal yapılmamasıdır desek yanlış olmaz.
Yoldan gölettin içine doğru giden toprak yolun göl ile birleştiği yerde küçük bir alanda evinizden getirdiğiniz poğaça börek termosta çay şeklinde yere sofra sererek oturabileceğiniz yer bulunuyor sadece. Herhangi bir masa dahi yok. İşte bu yüzden temiz kalmış. Göl kenarında yürüyüş yapabilir, çamların arasında gezebilirsiniz, harika doğasında trekking güzel bir seçenek, Çamkoru Gölet’inde farklı bir balık türleri bulunmaktadır. Gökkuşağı alabalığı olarak söylendi, büyük büyük balıklar sizleri görünce yanınıza kadar geliyor.
Çamkoru Göleti Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız…
Çamlıdere Çuf Çuf Treni Oyun ve Oyuncak Müzesi
Asıl ismi Çamlıdere Çuf Çuf Treni Oyun ve Oyuncak Müzesi olarak bilinir. Müze, Çuf Çuf adını, tren vagonu gibi olmasından alıyor. Yaklaşık 3 bin oyuncağın sergilendiği müzede, Belediye Başkanı Hazım Caner Can’ın çocukluğunda oynadığı ve biriktirdiği kendi oyuncakları sergilenmektedir.
Müzesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız…
Aluçdağı Tabiat Parkı
Aluçdağ Tabiat Parkı, şehir merkezine yaklaşık 105 kilometre uzaklıktadır. Çamlıdere Belediyesi tarafından işletilen bu yerde doğa tutkunları için hem piknik yapabileceği hem de doğa yürüyüşleri yapabileceği bir yerdir. Kuş sesleri eşliğinde gezilecek alanların keyfini süreceğiniz bu alanda Kamp yapma imkânları da bulunmaktadır.
Çamlıdere Yaylası Göleti
Çamlıdere ilçesine gitmişken Piknik yapabileceğiniz, Mangal yakabileceğiniz bir yerdir. Balık tutma fırsatı da bulabilirsiniz. Burada bulunan tesis içerisinde Kahvaltı yapabilir, Göl çevresinde yürüyüş ypabilirsiniz.
Gölpark Tesisleri
Göl etrafında bulunan bu tesiste Yemek yeme ve dinlenme imkanı bulacaksınız. Kahvaltı başta olmak üzere, Izgara çeşitlerini de bulabilirsiniz. Yok ben Çay – Kahve içeceğim diyorsanız dinlenmek için güzel bir mekandır.
Çamlıdere de Ne yapılır derseniz, Melih Gökçek Caddesi yolu üzerinde bulunan at binme alanlarında ata binebilir, Ali Semerkandi Türbesinde bulunan alanlarda dinlenebilir, Semerkandi Türbesinde bulunan Restoranlarda yörenin lezzetli yemeklerini yiyebilirsiniz. Çamlıdere merkezi olarak bilinen çarşıda alışveriş yapabileceğiniz çok sayıda Hediyelik eşya satan dükkânlar bulunuyor.
Çamlıdere’de Ne Yenir?
İlçenin en çok bilinen çorbası Tarhana çorbasıdır. Ayrıca Halk arasında mıhlama olarak bilinen Tereyağında kavrulan soğanın üstüne yumurta kırılmasıyla yapılan mıhlama yöresel yemeklerden biridir. Yine pilav ve et kullanılarak yapılan kapama yemeği özellikle düğünlerde çok yapılmaktadır. Bunların yanında kaburga dolmasını, ebe gözlemesini, höşmerim tatlısını, 40 katlı baklavalarını, erişte yemeklerini yiyebilirsiniz.
Çamlıdere’de Konaklama
Çamlıdere Öğretmenevi başta olmak üzere, 3-4 yıldızlı oteller bulunuyor buralarda konaklayabilir, apart veya pansiyon olarak ta tercih edebilirsiniz.
Çamlıdere’ye Nasıl Gidilir?
Otobüsle gelecekler, ilk durağı etlik eski garajlar olan ve sırasıyla Akköprü-Yenimahalle-Çiftlik Kavşağı güzergâhından İstanbul yolundan Çamlıdere’ye gitmektedir.
Ankara’dan Arabayla gelecekler için iki seçenek var,
Birinci Yol, Eski yol olarak bilinen kazan-Kızılcahamam yolundan gittiğinizde Kızılcahamam’ı geçtikten 5 km sonra Çamlıdere yol ayrımından sola dönerek gidebileceğiniz güzergâh,
İkinci Yol, Otobandan gelecekler için otobana girdikten sonra yola devam ediyorsunuz daha sonra Çamlıdere gişelerinden geçtikten sonra Çamlıdere ilçesi tabelalarını takip ederek ilçe merkezine ulaşabiliyorsunuz.
- Çamlıdere-Ankara arası 100 km.
- Çamlıdere- E-5 karayolu arası 10 km,
- Çamlıdere-Çevre Yolu arası 17 km,
- Çamlıdere-Kızılcahamam arasındaki uzaklık: 26 km.
- Çamlıdere-Gerede arasındaki uzaklık: 54 km.dir.
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.