Çanakkale Deniz Müzesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti

Çanakkale Deniz Müzesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda Çanakkale Deniz Müzesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saati Hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

        Çanakkale Deniz Müzesi Hakkında Bilgiler        

1915 Deniz ve Kara Savaşlarında yaşanan olayları Türk Halkına bilgilendirmek ve Bu savaşta kullanılan malzemeleri ziyaretçilere tanıtmak amacıyla kuruluş olan askeri bir müzedir.

Deniz Müzesi, 1982 yılında Çanakkale Boğaz Komutanlığı Müzesi adıyla Çimenlik Kalesi’nin hemen yanına açılışı yapılmıştır. Müze; Nusret Mayın Gemisi, İç Kale, Bahçe Bölümü ve Lojman Binası olmak üzere 4 Bölümden oluşmaktadır.

Müze binasının girişinde yer alan kitabede “Müteahid Nafiz Nuri Mühendis 1927” ve soldakinde de “Mimar Arif Süleyman 1927” yazmaktadır. Müze içerisinde Çanakkale savaşlarında kullanılan silahlar ve malzemeler sergi alanlarında sergilenmektedir.  Müzenin iç Kısmını gezdikten sonra diğer gezilecek alanlarına geçebilirsiniz. Şimdi onlardan kısaca bahsedelim…

Deniz Müzesi – Çimenlik Kalesi – Nusret Mayın Gemisi 

                                 Açık Hava Müzesi                                

Açık müzenin büyük bir kısmı Gemi torpidoları, Deniz mayınları, Gemi topları, Dürbün, Denizaltı gibi savaş malzemelerinden oluşan sergi alanıdır.

                          Nusret Mayın Gemisi                                

1915 Çanakkale Savaşı’da çok önemli rol oynayan Nusret Mayın Gemisi‘nin orijinaline benzeyen maketi bulunuyor. Askeri personel tarafından gezdiriliyor. Geziye başlanmadan önce sine vizyon gösterimi yapılıyor, mutlaka izleyin. Animasyonlar ile desteklenen bu  gösterimde Çanakkale Deniz Harekâtı’nı 10 dakikalık bir sunumla gözler önüne getiriliyor. Sunumdan sonra askerler ile beraber geminin kamara bölümüne inerek askerlerin yaşam alanlarını görüp, o atmosferi hissedebilirsiniz.

Nusret Mayın Gemisine komutanlık yapan Yüzbaşı Tophaneli Hakkı Bey ve Mayın Grup Komutanı Binbaşı Mazmi Bey‘in büstleri….

                                    Çimenlik Kalesi                          

Çanakkale Boğazı’nın en dar olduğu yerde Çanakkale çayı ağzındaki düzlük üzerine Çanakkale boğazının güvenliğini kontrol etmek amacıyla 1462 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yapılmıştır. Çimenlik Kalesinde Piri Reis Galerisi ve iki adet cami bulunuyor. Fatih Cami, Kalenin ilk yapıldığında yapılmış olup, Abdulaziz Cami ise 1861-1876 yılları arasında Sultan Abdulaziz tarafından yapılmıştır. Ayrıca, III. Selim Döneminde deniz tarafında bulunan sur yıktırılarak yerine üzerine silah konulabilen bir platform yapılmıştır.

    Çanakkale Deniz Müzesi Giriş Ücreti 2023 Yılı      

Giriş Ücreti 60 TL

18 yaş altı ÜCRETSİZDİR.

Şehit ve Gazi yakınlarına ÜCRETSİZ.

Askeri Alan olduğu için Müze kart geçerli değil.

Not: Bu alanda Nusret Mayın Gemisi ve Çimenlik Kalesi bulunuyor. Bunların içi müze ve Mayın Gemisi ücrete dahil gezilebiliyor.

                            Müze Ziyaret Saatleri                                

Deniz Müzesi, Yılbaşı, dini bayramların ilk günü ve pazartesi günleri kapalıdır.

Salı-Çarşamba-Perşembe ve Cuma Günleri 09.00-12.00 ve 13.30-17.00

Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatleri arası ziyarete açıktır.

                                  Müze İletişim Bilgileri;                       

Adres: Fevzipaşa Mahallesi Yalı Caddesi, Çimenlik Sokak – Çanakkale

Tel: 0286 213 17 30

         Çanakkale Deniz Müzesi’ne Nasıl Gidilir?             

Deniz Müzesi, şehir merkezinde bulunuyor. Çimenlik Kalesinin hemen yanındadır.

Müzeye Gitmek için,

Kilitbahir Feribot iskelesinden Feribota binip Çanakkale feribot iskelesinde indikten sonra yürüme mesafesindedir.

Toplu Taşıma ile Gidecekler, Fevzipaşa’ya giden dolmuşlara binerek ulaşabilirsiniz.  Ayrıca, Çanakkale Saat Kulesi’ne yakın bir mesafededir yürüyerek ulaşabilirsiniz

 

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.