Cennet Cehennem Obruğu Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti

Cennet Cehennem Obruğu Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Mersin’in önemli bir yeri  olan Cennet Cehennem Obruğu Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saatleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

                Cennet Cehennem Obruğu Nerede?                

Obruğun üçüncü jeolojik zamanında bir yeraltı deresinin kalker tabakası içerisinde yaptığı erozyon sonucunda, tavanın göçmesi nedeniyle meydana geldiği söylenmektedir. Dairesel biçimde olan Cennet Obruğunun ağız kısmı çapları 250 m ve 110 m olup derinliği 70 metredir.

Çökük tabanının güney ucunda ise 200 m uzunluğunda ve en derin noktası 135 m olan büyük bir mağara girişi bulunmaktadır. Güney kısmında ayrıca kilise girişinde bulunan bir kitabedeki bilgiye göre kilisenin MS 5. yılda Aziz Paulus tarafından Meryem Ana’ya ithafen yapıldığı belirtiliyor.

                Cennet Obruğu Hakkında Bilgiler                   

Cennet Obruğuna Romalılar devrinden kalma antik 452 basamaklı taş bir merdivenle inilmekte olup 5. yılda Aziz Paulus tarafından Meryem Ana’ya ithafen yapılan kilise 300. basamakta bulmaktadır. Cennet Obruğunun denizden yüksekliği 135 m’dir.

Mağaranın sonuna doğru ilerledikçe yeraltı deresinin sesleri duyulmaktadır. İnerken merdivenler kullanılıyor, Çıkarken, cennet merdivenlerinin yorgunluğundan sonra asansör ile yukarı çıkılmaktadır.

              Cehennem Obruğu Hakkında Bilgiler                  

Cehennem Obruğu ise Cennet obruğunun 70 – 75 m kuzeyinde bulunmaktadır. Oluşum şekli ise Cennet obruğu ile aynıdır.  Obruğun ağız çember çapları 50 m ve 75 m, derinliği 128 metredir. Cehennem obruğunu, Cennet Obruğundan farklı yönü ise içerisine girlememesidir. Cehennem Obruğunu Cam Balkondan izleyebilirsiniz.

Mitolojiye göre Zeus, alevler kusan yüz başlı ejderha Typhon’u buradaki bir kavgada yendikten sonra, onu Etna Yanardağ’ının altına sonsuza dek kapatmadan önce bir süre Cehennem çukurunda hapsetmiştir.

ZEUS TAPINAĞI

Cennet Çöküğü’nün güney ucunda yer almaktadır. “Tapınağın ilk evresi Helenistik Döneme tarihlenmektedir. Dor düzeninde yapılmış olan Tapınağın kuzey duvarındaki insutu durumunda olmayan taşlara Hellenistik ve Roma dönemlerinde görev almış 130 din adamının adları yazılmıştır. Tapınak Hıristiyanlık döneminde kiliseye çevrilmiştir.

                                    Astım Mağarası                                 

Astım Mağarası ’da Cennet-Cehennem obruklarının 300 metre kuzey-batısında bulunmaktadır. Cennet Cehennem Obruklarını gezmek için gittiğinizde bu mağarayı da kesinlikle ziyaret edin. İçine demir bir merdivenle inilmekte olup mağaranın oluşumu 3. jeolojik döneme kadar uzanmaktadır. Birbirine bağlantılı, toplam uzunluğu 200 metreyi bulan galeriler silis minerallerinin birikmesiyle oluşmuş çok ilginç şekilli dev sarkıt ve dikitlerle süslüdür. Mağara nem oranı yazın % 85, kışın % 95′ e kadar ulaşmaktadır. Giriş ücreti 6 t’dir. Astım Mağarası Nerede – Nasıl Gidilir? 

Cennet – Cehennem Obruklarının bulunduğu yer de ve Astım Mağarası’nın dinlenme yerinde cafeler bulunmaktadır. Burada saç kavurması, gözleme yayık ayran içebilir alışveriş yapabilirsiniz. Sabah erken saatlerde giderseniz yol üstünde Yörük çadırlarında köy kahvaltısı yapabilirsiniz.

     Cennet Cehennem Obruğu Giriş Ücreti 2023 Yılı    

Giriş ücreti 150.00 TL (Aldığınız bilet ile Astım Mağarasını da Gezebilirsiniz.)

Müze Kart ile Giriş ÜCRETSİZDİR.

Tek biletle iki obruğu görme şansına sahip oluyorsunuz.

      Cennet ve Cehennem Obruğu Ziyaret Saatleri         

Yaz Dönemi: 1 Nisan – 1 Ekim tarihleri arasında 08.00 – 19.00 saatleri arası,

Kış Dönemi: 1 Ekim – 1 Nisan tarihleri arasında 08.00 – 17.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın belirlediği, Müze ve Ören yerlerine girişlerde uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönergenin 10.Maddesine göre; Müze ve ören yerleri dini bayramların birinci günü saat 13:00’e kadar kapalıdır.

        Cennet Cehennem Obruğuna Nasıl Gidilir?     

Mersin ilinin Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesinde bulunmaktadır.

Cennet – Cehennem Obruğu Silifke’den 22 km, Mersin Kızkalesi’nden 7 km uzaklıkta bulunuyor. Silifke – Mersin karayolunun 20 km’sinden kuzeye ayrılan 2 km. lik dağ yoluyla Cennet ve Cehennem Mağaralarına ulaşılır.

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

  1. ahmet dedi ki:

    cennet cehennem gerçekten çok güzel bi yermiş hiç gitmedom çok hayran kaldım sizin sayenizde öğrenmiş olduk mutlaka gitmek istiyorum hersey için teşekkürler…