Diyarbakır Arkeoloji Müzesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saati

Diyarbakır Arkeoloji Müzesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saati

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Diyarbakır Arkeoloji Müzesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti  – Ziyaret Saati ve Müzede bulunan Eserler hakkında bilgiler vereceğiz.

Müze, Diyarbakır ilinin Sur ilçesinde bulunan İç Kale Parkına yakın bir yerdedir. İç Kale, Müze Kompleks alanı içerisinde bulunan Arkeoloji Müzesinde 11.000’i aşkın eser sergilenmektedir.

Arkeoloji Müzesi, M.Ö 8400’li yıllardan başlayarak, Neolitik, Kalkolitik, Eski Tunç, Urartu, Asur, Helenistik, Roma, Bizans, Artuklu, Selçuklu, Karakoyunlu, Akkoyunlu ve Osmanlı Dönemlerine ait ortalama 11000 eserler sergilenmektedir.

Bu eserler arasında, Bizans Lahitleri, Roma Heykelleri, Çivi yazılı Asur stelleri, Urartu çanak çömlekleriyle süs eşyaları ve Grek, Roma, Bizans sikkeleri ve Selçuklu taş kabartmaları ile pişmiş toprak kapları en ilgi çekici eserler arasındadır.

Yöresel olarak, kadın ve erkek kıyafetleri, gümüş simli bindallılar, üç etekler, kadın başlıkları, yemeniler ve çoraplarla gümüş başlık, gümüş ve altın kolye, kemer gibi bu kıyafetlerin aksesuarlarını görmeniz mümkündür.

İçkale Müze Kompleksi içerisinde, Atatürk Evi ve Heykeli, Eski Jandarma binas, Tematik eserler sergi salonu, Eski Cezaevi, Müze Eserleri Deposu, Saint George Kilisesi, Sanat Galerisi, Eski Kolordu binası da müzenin kafeteryası olarak hizmet veriyor.

Ayrıca, Müzenin Giriş avlusu Hz.Süleyman türbesiyle bitişik olduğundan dolayı dua etmek için gelenleri görebilirsiniz. Dış avluda surlara merdivenle çıkabiliriz, burada Hevsel bahçelerinin muhteşem manzarasını izleyebilir,  4 ayaklı minare, sülüklü han, Hasan Paşa hanları ve ulu camiye yürüyüş mesafesindedir.

       Diyarbakır Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti           

Diyarbakır Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti 2023 Yılı 70 TL

Müze Kart Geçerlidir.

Eğer Müzekartınız varsa bir yıl içinde 2 kez,

Plus Müzekart (Müzekart+) sahibiyseniz sınırsız ziyaret edebilirsiniz.

     Diyarbakır Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri    

Yaz Dönemi: 1 Nisan – 1 Ekim tarihleri arasında 08.00 – 19.00 saatleri arası,

Kış Dönemi: 1 Ekim – 1 Nisan tarihleri arasında 08.00 – 17.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın belirlediği, Müze ve Ören yerlerine girişlerde uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönergenin 10.Maddesine göre; Müze ve ören yerleri dini bayramların birinci günü saat 13:00’e kadar kapalıdır.

   Diyarbakır Arkeoloji Müzesi İletişim Bilgileri    

Adres: Cevat Paşa,  Sur-Diyarbakır

Tel: (0412) 224 67 40 – 224 42 75

    Diyarbakır Arkeoloji Müzesi’ne Nasıl Gidilir?      

Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, Diyarbakır ilinin Sur ilçesinde İçKale Parkına yakın bir konumdadır.

Şahsi Aracınız ile Gelecekseniz Eğer, Surların olduğu girişten Gazi Caddesinden girdiğinizde ilk sola Hz. Süleyman Caddesine girdiğinizde karşınıza çıkmaktadır. Araç trafiğine kapalı olduğundan dolayı aracınız uygun bir yere bırakıp gidebilirsiniz.

Toplu taşıma ile Gelecekler, Sur ilçesine giden Dolmuş ve Otobüsleri ile kolaylıkla gelebilirsiniz.

Havaalanı, Bağlar Merkez ilçesinde bulunur. Şehir merkezine uzaklığı 6 km’dir. Havalanından taksi, şehir içi minibüsleri ve otobüsleri ile Diyarbakır’ın her yerine gelebilirsiniz.

Demiryolu ile Gelecekler, tren garından şehir içi minibüsleri, otobüsleri ve taksi ile ulaşım çok kolaydır. Tren garına İstanbul Haydarpaşa Garından Diyarbakır’a düzenli seferler yapılmaktadır. GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ trenleri, Ankara – Diyarbakır/Kurtalan – Ankara arasında haftada 6 gün gelmektedir.

Diyarbakır’ın Bazı İllere olan uzaklığı;

Diyarbakır – Ankara arası 1000 km,

Diyarbakır – İstanbul arası 1454 km,

Diyarbakır – Elazığ Arası 153 km

Diyarbakır – Malatya Arası 251 km

Diyarbakır – Şanlıurfa Arası 176 km

Diyarbakır – Adıyaman Arası 205 km

Diyarbakır – Bingöl Arası 144 km

Diyarbakır – Mardin Arası 95 km  uzaklıktadır.

 

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.