Fethiye’nin En Güzel 5 Plajı – Fethiye’de Denize Girilecek Yerler

Fethiye’nin En Güzel 5 Plajı – Fethiye’de Denize Girilecek Yerler

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Fethiye’nin En Güzel 5 Plajı – Fethiye’de Denize Girilecek Yerler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

                         Fethiye’nin En Güzel 5 Plajı                       

                               1- Ölüdeniz  Plajı                                       

Dünyanın en güzel kumsalları arasında gösterilen Ölüdeniz, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlıdır. Ortaçağ’da “Uzak Diyar”, Likya Dönemi’nde ise “Işık ve Güneş Diyarı” olarak bilinmektedir. Bir lagün oluşumudur. Lagün ya da Deniz Kulağı ne derseniz; Lagün veya deniz kulağı dalgalar tarafından oluşturulan kıyı birikim şekillerindedir. Ancak oluşumunda, kıyı akıntılarının da etkisi vardır. Bunlar, alçak kıyılardaki koy ve deltalardan oluşurlar. Koyun bir ucundan diğer ucuna doğru bir ok gibi uzanan şekillerdir. Bir kıyı okunun koyun ağzının kapatılacak şekilde gelişmesi ve karşı buruna bağlanmasıyla kıyı kordonu meydana gelir. Ölüdeniz de bu şekilde oluşmuştur. Fethiye Ölüdeniz Tabiat Parkı sınırları içinde bulunan mavi bayrak ödülüne sahip olan Kumburnu Plajı ve Belcekız Plajında denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Fethiye Ölüdeniz Kumburnu’nda 950 hektarlık alan Kıdrak Tabiat Parkı ilan edilip, koruma altına alınmıştır. Ölüdeniz Lagünü ve Kıdrak Plajını kapsayan bu alan aynı zamanda SIT bölgesi ve özel çevre koruma alanı içinde kalmaktadır. Plajda su sporları işletmesi de var.

Fethiye Ölüdeniz – Ölüdeniz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ.

                              2- Kelebekler Vadisi                                 

Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz beldesi sınırlarında bulunan bir cennet vadisidir. Vadi, 350 metre ulaşan sarp kayalıklı duvarlarla çevrilidir. Vadi adını ise; barındırdığı 80′den fazla kelebek türünden ve özellikle Kaplan kelebeğinden almıştır. Ayrıca vadide kaynağı Faralya köyünde bulunan ve 50 metre yükseklikten Vadi’ye dökülen şelale, Vadi’nin ortasından geçen bir dere ile Akdeniz’e dökülmektedir. Kelebek Vadisi’nin tarihi ise M.Ö. IV. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Likya’nın “Perdicia” isimli yerleşim yerinin bazı kalıntıları Kelebek Vadisi Kanyonu’nun hemen üstünde yer alır. Buradaki köy “Faralya” ismiyle anılmaktadır. Bizans ve Yunan uygarlıklarından Osmanlı’nın son zamanlarına kadar sürdürülen, yamaçların teraslamasıyla oluşturulan bahçecilik kültürü bugüne kadar gelmiştir. Vadinin toplam alanı 130 dönüm kadardır, bu alanın 90 dönüm kadarı şuan turistik amaçlar için kullanılmaktadır.

Vadiyi oluşturan dağlar üzerinde yaşayan ender canlılar nedeniyle Dünya mirası olarak korunması önerilen 100 dağdan biridir bununla birlikte 8 Şubat 1995’de 1. derecede doğal sit alanı ilan edilmiş, her türlü yapılaşma yasaklanmıştır. Ülkemizin kamp ve doğa turizmi açısından en nadide yerlerinin başında gelen Kelebekler Vadisi, kumsalında lüks konaklama tesisi yok. Çadır kurabilir ya da üzeri çalı ve yapraklarla kaplı çardaklarda, ağaç dalları arasına kurulmuş teraslarda kalabilirsiniz.

 Kelebekler Vadisi Nerede – Nasıl Gidilir – Deaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

                                 3- Belcekız Plajı                                      

Belcekız Plajı kumsalı küçük çakıl ve kum karışımından oluşmaktadır. Deniz ayakkabısı ile gelmenizi tavsiye ederim. Suları oldukça berrak ve temizdir. Belcekıza gelince araba ile gelecekseniz otopark var ancak yer bulmak biraz zor. Yol boyunca otopark ve belediyeye ait çalışanlar saat karşılığı ücret alıyorlar. Deniz birden derinleşiyor. Bu sebeple çocuklu ailelerin dikkat etmesi gerekir. Çarşaf misali bir deniz vardır. Burası genellikle Ölüdeniz turları yapan teknelerin kalkış noktasıdır. Böylece plaj farklı bir önem kazanmıştır.

Belcekızda birçok aktivite yapma şansına sahipsiniz. Burada her gün yelken, jetski ve sörf gibi su sporlarından dilediğinizi yapabilirsiniz. Ayrıca bu muhteşem ortamda doğa yürüyüşü yapma şansına sahipsiniz. Babadağ’da yamaç paraşütü yapmanızı tavsiye ederim. Paraşüt ile atlayışlarınız sırasında sizlere profesyonel paraşütçüler eşlik edecek. Bu muhteşem manzarayı tepeden izleme zevkini kesinlikle tatmalısınız.

 Belcekız Plajı Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.

                               4- Büyüksamanlık Plajı                          

Fethiye Yarımadası içerisinde kalan ve Büyük Samanlık ve Küçük Samanlık olarak ikiye ayrılan Koylar vardır. Sizlere şuan bahsedeceğimiz Büyük samanlık kısmıdır. Çok defa bu karşılaştırılsa da Yeri, Plajı ve Kumu farklılık göstermektedir. Büyük Samanlı Plajının Hemen yanında Mesire alanı bulunmaktadır. Sizlere şimdi Büyük Samanlık Plajı hakkında Bilgiler vereceğiz.

 

 Fethiye Cennet Koyu Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.

                                        5- Çalış Plajı                                      

Çalış Plajı, Fethiye ilçe merkezine Yürüme mesafesindedir. Denizi oldukça berrak ve temizdir. Kumsalı yaklaşık 4 km uzunluğundadır. İnce ve altın sarısı kumları vardır. Denizi yavaş yavaş derinleşmektedir. Özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için Çalış Plajı oldukça idealdir. Bu sebeple çocuklu aileler tarafından oldukça yoğun şekilde talep görmektedir. Halk plajı olmasına rağmen çok temiz ve bakımlıdır. Yöre halkı turizm ve çevre bilinci konusunda oldukça duyarlıdır.

Çalış plajı ulaşım olanakları ile Fethiye’nin turizminin en gözde yerlerinden birisidir. Çalış plajı sahili boyunca restoran, bar, otel bulunmaktadır. Burada yaz akşamlarında serin esintisi ile Caretta Carettalar bir yanınızda keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Yaklaşık olarak 3 km uzunluğunda bir yürüyüş parkuru vardır. Bunun dışında sörf basta olmak üzere birçok etkinlik de yapılmaktadır. Fethiye’nin bir liman kenti olması ticaret ve ulaşımda merkez olduğunu gösterir. Fethiye Körfezi, yüzlerce tekne ve yata ev sahipliği yapmaktadır.

 Fethiye Çalış Plajı Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.