Fethiye’nin En Güzel Koyları – Fethiye Gezilecek Yerler – Muğla

Fethiye’nin En Güzel Koyları – Fethiye Gezilecek Yerler – Muğla

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Fethiye’nin En Güzel Koyları – Fethiye’de Gezilecek En Güzel 7 Koyu hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

      Fethiye’de Gezilecek En Güzel 7 Koyu        

                          1- Gemiler Adası Koyu                               

Gemiler Adası, Ören yeri olarak geçen adada Bizans dönemine ait 11 bazilika tipi kilise, çok sayıda şapel, ev, depo, mezar ve sarnıçlar bulunmaktadır. Gemiler Adası’nın 7. yüzyılda Arap istilası sonucu terk edildiği düşünülüyor. Tepedeki doğu-batı uç noktalarında iki kilise yer alıyor. Depremden yıkılmış kiliselerin duvarlarında bulunan freskler ve mozaikle kaplı tabanlar tahribe uğramış durumdadır. Adanın kayalık olması nedeniyle kilise ve evlerin temelleri kaya içine oyularak yerleştirilmiştir.

Adanın ismiyle ilgili bazı rivayetler bulunmaktadır. Bu rivayete göre adanın en yüksek noktasındaki kilisenin Aziz Nikolas’a ithaf edildiği ortaçağ dönemine ait bir denizcilik rehberinde rastlandığı bilinmektedir.

 Fethiye Gemiler Adası Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bİlgi İçin Tıklayınız..

                             2- Büyük Boncuklu Koyu                         

Koy, Boncuk gibi masmavi denizi, el değmemiş bir doğa güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakan bir doğal harikasıdır Çam Palmiye ve Günlük ağaçları arasında gizlenmiş durumdadır. Muğla’dan 122 kilometre Fethiye’ye 20 dakikalık bir mesafede

Adı gibi Boncuk masmavi denizi, el değmemiş bir doğal güzelliği olan bulunuyor. Su altı görüş mesafesi 20-25 metreyi buluyor. Birçok balık çeşidinin bulunması, Şnorkel ile dalış yapanlar için iyi bir gözlem fırsatıdır. Boncuk Koyunda, Koyların plajları taşlıktır, Kum şeklinde plajları yok. Bunu dikkate alarak yanınızda deniz ayakkabısı götürmeniz de fayda var. Özellikle çocuklu aileler kesinlikle deniz ayakkabısı alsın yanına.

Büyük Boncuklu Koyu Nerede – Nasıl Gidilir- Detaylı Bİlgi İçin Tıklayınız..

                               3- Günlüklü Koyu                                     

Koy, güneş ışığını geçirmeyen günlük ağaçlarının bulunduğu alanda yer alan yemyeşil bir doğa harikasıdır. Orman, deniz, doğa ve yeşili sevenler için mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Fethiye ilçe merkezine ve çevresindeki turistik mekanlara uzak olduğu için daha sakin bir yerdir. 350 metre uzunluğunda ince kumlu bir denizi vardır. Günlüklü Koyu, adını bölgede yer alan Günlük ağaçlarından gelmektedir. Özellikle gün doğumu ve gün batımında koyu sarmalayan nefis koku bu ağaçlardan geliyor. Günlük ağaçları, ilaç ve parfüm yapımında kullanılıyor. Sabahın ilk ışıkları ve gün batımında Günlüklü koyunu sarıp sarmalayan eşsiz kokusu, Günlük ağaçlarının koya kattığı ayrı bir havadır.

Günlüklü Koyu – Plajı Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bİlgi İçin Tıklayınız..

                                   4- Kabak Koyu                                        

Kabak Koyu derin bir vadinin denizle buluştuğu noktada yer alıyor. Koyun 3 tarafı sık kızılçam ormanları ile kaplıdır. Kendini korumuş bakir doğası kafa dinlemeyi isteyen kişiler için bulunmaz bir ortama sahiptir. 1987 yılına kadar ayak basılmamış olan Kabak Koyu’na ilk yerleşen kişi, yurt dışındaki yaşamından Kabak Koyu’nu görünce vazgeçen Turan Pirendeoğlu’dur. Kabak Plajı yaklaşık 200 metre uzunluğa sahiptir. Kumsalı ince kumlardan meydana gelmektedir. Deniz suları oldukça sıcak bir durumdadır. Ayrıca suları biraz dalgalıdır. Deniz suları Temmuz ve Ağustos aylarında kalabalık olduğu dönemlerde berrak değildir. Su seviyesi de bir anda derinleştiği için iyi derece yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için tehlikeli olabilir. Giriş ücreti yoktur. Ayrıca ücretsiz duş alabileceğiniz bir yer de mevcuttur.

Sit alanı olduğundan herhangi bir tesis bulunmuyor. Kabak Koyu Plajı’nda şemsiye ve şezlong bulunmamaktadır. Hasır ve şemsiye getirmeniz gerekmektedir. Su sporları yapabilir ve eğlenceli zamanlar yaşayabilirsiniz. Fethiye günübirlik tekne turlarına katılabilirsiniz. Buralarda dağ yürüyüşü yapmak için uygun alanlar da bulunmaktadır.

 Kabak Koyu ve Plajı Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bİlgi İçin Tıklayınız..

                                     5- Cennet Koyu                                    

Cennet koyunun suları oldukça temiz ve berraktır. Suları ılık ve dalgalıdır. Suları turkuaz renktedir. Oldukça bakir, yeşil ve doğal güzelliklere sahip olan bu koyda huzurlu, sessiz ve sakin bir tatil geçirme şansına sahipsiniz. Tam anlamıyla kafa dinlemek amaçlı ziyaret edilecek bir yerdir.

Cennet koyunda sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği yiyebilirsiniz. Şezlonga uzanarak deniz ve güneşin tadına varabilirsiniz. Bunun dışında tuvalet ve duş gibi hizmetleri burada alabilirsiniz. Çok büyük bir ormana sahip olan bu koyda yalnızca Cennet Kamp adında bir camping alanı bulunuyor. Cennet Koyu’nda bu camping alanı dışında çadır kurmak ve ateş yakmak kesinlikle yasak. Orman yangınlarına karşı yasal bir uygulamadır. Yani Cennet Koyu’nda kalabilmek için bu kamp alanını kullanmanız gerekiyor. Fethiye tekne turu ve günü birlik tekne turları ile yine bu koyu gezip görebilirsiniz.

Cennet Koyu Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bİlgi İçin Tıklayınız..

                                     6- Katrancı Koyu                                 

Katrancı Koyu ve Kızlar koyu şeklinde iki ayrı koydan oluşan bu yer, Hem denize girme imkânı hem de doğa ile iç içe Çadır kurarak kamp yapma imkânı sunmaktadır. İki Koy’ ada giriş ücreti vererek giriş yapabiliyorsunuz. 1. Koy genellikle günübirlik gelip denize girmek için gelenlerin olduğu yer, 2. Koy ise, Genellikle kamp kurmak için gelenlerin olduğu yer olarak göze çarpıyor.

1.Koy’un kalabalık olduğunu belirtmek isteriz. Koy, kum-Çakıl karışımıdır. Sığ olması sebebiyle çocuklu ailelerin rahatça girip dolaşabileceği bir yerdir. Bu koyda ayrıca Ağaçların altında piknik yapabileceğiniz masalar bulunuyor. Ama içeride 5 dakika yürüyüp bir köprü geçince ikinci koya geliyorsunuz. Daha sakin, az kalabalık olan bir koy sizi bekliyor. 2. Koy ’da kamp yapanları göreceksiniz. Kamp yeri hakkında alt kısımda Kamp alanı hakkında bilgiler vereceğiz.

 Ayrıca günübirlik piknik yapmak isteyenlerin uğrak noktalarından olan Katrancı Tabiat Parkı özellikle Temmuz – Ağustos aylarında çok fazla yoğunluk olmaktadır.

Katrancı Koyu Tabiat Parkı Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bİlgi İçin Tıklayınız..

                                7- Kıdrak Koyu                                        

Yeşil ve Mavinin birleştiği doğa harikası bu yer, Sahilinin taşlık olması biraz gelenlerin az canın sıksa da denizinin berrak ve temizliği keyifleri yerine getirmektedir. Hazır konu açılmışken çocuklu aileler yanlarında deni ayakkabısı getirmeyi unutmasınlar. Genel olarak aile ile gidilebilecek hem piknik hem denizi açısından güzel bir yerdir. Dışarıdan yeme içme getirebildiğiniz bu yerde Piknik yapma alanları dahi bulunmaktadır.

Kıdrak Tabiat Parkı olması sebebiyle çevrede çeşitli ağaç türleri bulunuyor. Kızılçam, Mersin, Pırnal Meşesi, Zambak, Siklamen, Papatya, Gelincik ve Geven olarak sıralayabiliriz. Tabiat parkı olması sebebiyle bazı alanlarda ateş yakmak yasaktır. Ayrıca, Ağaçların altına koyulan masalar bir o kadar serinlik yaratıyor.

Kıdrak Plajına Giriş ücretlidir. Ayrıca içerisindeki işletmeden şezlong-şemsiye kiralayabileceğiniz yerler bulunuyor. Duşluklar, Soyunma odaları, Otopark ve piknik masaları bulunuyor.

Kıdrak Koyu – Plajı Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bİlgi İçin Tıklayınız..

 

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.