Hatay Arkeoloji Müzesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda Hatay Arkeoloji Müzesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saati hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Hatay Arkeoloji Müzesi Hakkında Bilgiler
Müze, Yeni Sergi Alanı ile Birlikte Mozaik koleksiyonu açısından Dünya Birincisi olarak bilinmektedir. Dünyanın En Büyük Mozaiklerinin sergilendiği Bu Müzede M.S. 2 ve 5. yüzyıllar arasında antik Döneme ait mozaiklerin sergilendiği bir sanat müzesidir. Ayrıca,
Hatay Arkeoloji Müzesi, Kültür Turizm Bakanlığı ve Hatay Valiliği tarafından desteklenen bu proje Mimar Kemal NALBANT tarafından tasarlanmıştır. 2011 yılında yapımına başlanan Müze binası, 53,500 metrekare arazi içerisine, Toplam oturum alanı 16.000 metrekare ve Kapalı Alanı ile birlikte 32,754,14 metrekareden oluşmaktadır. Ayrıca, 10,700 metrekare Sergileme alanı da bulunmaktadır.
”Dünyanın En Büyük Tek Parça Taban Mozaiği” bu Müzede bulunuyor.
Hatay Arkeoloji Müzesinin Yeni Sergi Alanı olarak bilinen yer, Samandağ İlçesi, Meydan Köyünde bulunan Üçağızlı mağarası canlandırılması ile giriş yapıyorsunuz. Daha sonra sizleri Neolitik dönemden Demir Çağına kadar götüren höyük kültürü sergisi karşılıyor. Amik ovasında bulunan Höyüklerden çıkartılan buluntuların sergilendiği cam bölmede, Tell Cüdeyde, Çatalhöyük, Tabal el Akrad buluntuları ve Samandağ’da bulunan Al Mina ve Sabuniyeden çıkan küçük eserleri de görebilirsiniz. Bu sergini en son kısmında Hatay Dörtyol’da bulunan Kinat Höyük Mimarisi eserlerini Görebilirsiniz.
Müzenin En Özel Bölümlerinden bir tanesi de 2018 yılında tamamlanan ‘Lahitler Salonu’nda sergilenen Antik Çağda Ölü Gömme Gelenek ve kültleri ile ilgili olan lahitler, urneler, ostotekler ve mezar stelleri bölümüdür.
Hatay Arkeoloji Müzesinin Yeni Açılan Bölümü Hakkında bilgiler verecek olursak; Prehistorik, Paleolitik Kültür (Üçağızlı Mağarası Canlandırması), Amuk Kültürü (Amik Ovası Höyük Eserleri), Helenistik Dönem (Antakya’nın Kuruluşu), Roma Dönemi (Mozaikler), Nekropol Kültürü (Lahitler), Bizans Dönemi (Mozaikler), Hatay Orta Çağ Dönemi ve Dinler, Hatay Arkeolojisi tarihi, Başta olmak üzere. 86 adet heykel, 6 adet sütun ve sütun başlığı, 1340 metrekare mozaik, yazıtlar, steller, mil taşları, lahitler, 6 adet maket ve 58 adet vitrin içerisinde, binlerce metal, seramik ve cam eser bulunmaktadır. Toplamda 120 Heykel, 3500 metrekare mozaik Alanı, 942 adet sikke, 90 adet vitrin içerisinde binlerce eser, heykel sergi alanları ve bir çok Antik eseri burada bulabileceksiniz.
Hatay Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti
Hatay Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti 2023 Yılı
Müze Giriş Ücreti 260 TL
Müzkart ile Ücretsiz Girebilirsiniz.
Eğer Müzekartınız varsa bir yıl içinde 2 kez,
Plus Müzekart (Müzekart+) sahibiyseniz sınırsız ziyaret edebilirsiniz.
Not: DEPREM SEBEBİYLE KAPALIDIR.
Hatay Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri
Yaz Dönemi: 1 Nisan – 1 Ekim tarihleri arasında 08.00 – 19.00 saatleri arası,
Kış Dönemi: 1 Ekim – 1 Nisan tarihleri arasında 08.00 – 17.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın belirlediği, Müze ve Ören yerlerine girişlerde uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönergenin 10.Maddesine göre; Müze ve ören yerleri dini bayramların birinci günü saat 13:00’e kadar kapalıdır.
Hatay Arkeoloji Müzesi İletişim Bilgileri
Adres: Maşuklu Mah.Atatürk Cad. Antakya-HATAY
Tel: 0326-225 10 60-66
Hatay Arkeoloji Müzesi’ne Nasıl Gidilir?
Hatay Arkeoloji Müzesi, Antakya-Reyhanlı yolundan devam ettiğinizde Maşuklu Beldesine yakın bir konumdadır. Kurtuluş Caddesi üzerinde St. Pierre Kilisesini geçtikten sonra hemen karşınıza çıkmaktadır.
Toplu taşıma ile Gidecekler, Maşuklu Beldesine yönüne doğru giden minibüslere veya Reyhanlı İlçesine Giden araçlara binerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Navigasyon ile gitmek isterseniz eğer, Altta yerleştirdiğimiz harita yardımı ile kolayca ulaşabilirsiniz.
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.