Huawei Reklamındaki Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri İşte Bunlar

Huawei Reklamındaki Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri İşte Bunlar

Seyyahlar bu yazımızda sizlere Huawei Reklamındaki Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri İşte Bunlar hakkında bilgiler vereceğiz. Reklamdaki yerleri sizlere tanıtıp yazımızın sonunda sizlere reklam müziğini de sizlerle paylaşacağız.

Güney Kurtalan Ekspresi

Son zamanlarda çok meşhur hale geldi tren yolculukları, doğayla iç içe seyahat etmenin güzelliğini yaşamak isteyen insanlar artık tren yolculuğunu seçiyor. Hatta sevdiği insanla beraber uzun süren bu yolculukta keyifli anlar yaşamak için yolculuk yapanlara rastlıyoruz. Doğu ekspresi ile meşhur olan tren yolculuğu, farklı güzergah seçeneği sunan güney ekspresi yani Kurtalan ekspresine de büyük ilgi göstermektedir.

Ankara’dan kalkan bu ekspres bizlere Kayseri’yi, Erciyes’i, Sivas’ı, Malatya’yı, diyar bakırı, Bismil’i, Batman’ın doğal güzelliklerini, iklimini, bitki örtüsünü, kültürünü, yağmurunu, çamurunu, karını, çiçeklerini, havasını sunuyor bizlere.

Kurtalan Ekspresi Hangi Şehirlerden Geçiyor?

Ekspres Ankara’dan hareket ediyor. Daha sonra sırasıyla, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Diyarbakır, Batman ve son durak Siirt’in Kurtalan ilçesi.

Güney Kurtalan Ekspresi Tren Gezisi Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın

Bitlis Güroymak Kaplıcalara 

Güroymak ilçesi Bitlis’e bağlıdır. Budaklı Kaplıcası ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ana kaynağı Nemrut Krater Gölü olan Budaklı Kaplıcası; romatizma, bel ağrıları ve tansiyon gibi hastalıklara şifa olduğu bilinmektedir. Yaklaşık 40 derece sıcaklıktaki kaplıca suyu yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça fazla şekilde ilgi görmektedir. Buraya gelen turistler özellikle fotoğraf çekerek anılarını ölümsüz hale getiriyorlar. Buraya gelmek isteyenlere tavsiyem fotoğraf makinelerini yanlarında getirmeleri gerekliliğidir.

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde bulunan Budaklı Kaplıcası yılın 12 ayında da ziyaretçilerini ağırlarken, eksi 10 derecede kaplıcaya girenler şifa arıyor. Kış aylarında manda ve atlarıyla gelen köylüleri görmek mümkün oluyor. Kış soğuklarında bile sıcaklığı 45-50 dereceyi bulan ve romatizma, solunum, sinir sistemi, sindirim sistemi, böbrek, idrar yolları ve böbrek taşı ile metabolizma bozuklukları gibi hastalıklara iyi geldiği belirtilen Budaklı Kaplıcası, kış ortasında yüzme keyfi yaşamak isteyenlerin ve şifa arayanlar tarafından ilgi görüyor.

Güroymak Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın

Elazığ Hazar Gölü

Hazar Gölü Elazığ ilinin güneydoğusunda yer almaktadır. Sivrice ilçe sınırında bulunmaktadır. Gölün rakımı 1.250 m dir. Hazar gölünün uzunluğu yaklaşık 22 km olup en geniş yeri ise 6 km dir. Yüzölçümü 86 km’yi bulan gölün derinliği 200-250 m arasında değişkenlik göstermektedir. Hazar Gölü oluşumu bakımından tektonik bir göldür.

Hazar Gölü günümüzde birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Uluslarası spor şenlikleri, Uluslararası Hazar Şiir Akşamları gibi etkinlikler de gerçekleştirilmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Daire Başkanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde Hazar Gölü Avrupalı Seçkin Destinasyonlar arasında gösterilmiştir. Burada çok sayıda balık tesisleri ve yüzme alanları bulunmaktadır.

Hazar Gölü Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın

Halfeti – Şanlıurfa 

Halfeti, Şanlıurfa ilinin bir ilçesidir. Şanlıurfa’nın batısında yer almaktadır. Büyük bir bölümü Birecik Barajı sularının altında kalan Halfeti, bir zamanlar Fırat’ın kıyısında yer alan meyve bahçeleri, avlulu taş evleri, çiçek bahçeleri ile “Saklı Cennet” adıyla anılırdı. Halfeti sular altında kalınca, yöre halkı 7 km. uzaklıktaki Karaotlak Bölgesi’ne göç etti. Bölgenin sular altında kalması Halfeti’den arta kalan yamaçlarda turizmi, Fırat kıyısı turizmini hızla geliştirdi. Halfeti ayrıca ‘Cittaslow’ (Sakin Şehir) unvanına sahiptir. Genellikle iki katlı, taştan ve düz damlı olan Halfeti Evleri, Fırat’a paralel dizilişleri ile birbirinin manzarasını kapatmayan bir düzene sahiptir. Ülkemizde sadece Halfeti’de yetişen siyah gül, ilçede istisnasız her evin vazgeçilmez süsüdür.

Rumkale, Halfeti ile birlikte anılan bir kültür mirasıdır. Halfeti’den Rumkale ve barajın su tutması nedeniyle terk edilen güzeller güzeli Savaşan Köyü’ne tekne ile ulaşmak mümkündür. Hristiyanlık tarihinin en önemli merkezlerinden biri olan Rumkale’deki mimari kalıntılar Geç Roma ve Ortaçağ karakterini taşır. 3500 m2’lik bir alana yayılan kalede bugün görülebilen yapılar arasında kuzey ve doğuda bulunan sur ve burç kalıntıları, Aziz Nerses Kilisesi (1175), Barşavma Manastırı (13. yy), su sarnıçları, Fırat Nehri’ne inen 8 metre genişliğinde, 75 metre derinliğinde helezonik bir kuyu ve hendek bulunur.

Halfeti Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın

Reklam Müziği 

https://www.youtube.com/watch?v=ojCmt2rkINw

 

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.