Kapalı Çarşı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Fatih / İSTANBUL

Kapalı Çarşı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Fatih / İSTANBUL

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Kapalı Çarşı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Açılış / Kapanış Saatleri – Çarşı içinde Neler Var? Neler Satılıyor? bu konular hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

                              Kapalı Çarşı Nerede?                              

Tarihi Çarşı, İstanbul ilinin Fatih İlçesi, Beyazıt Semtinde Beyazıt Caminin arkasında bulunmaktadır. Eminönü olarak bilinen yerin karşısında bulunuyor.

                      Kapalı Çarşı Ne Zaman Yapıldı?                

Kapalı Çarşı’nın Yapılış Tarihi olarak 1460 yılı olarak gösterilmektedir. İstanbul’un Fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından temelleri atılan çarşının, Büyümesi, gelişmesi, günümüzdeki finans merkezi halini alması Kanuni Sultan Süleyman Döneminde olmuştur.

Fatih Sultan Mehmet tarafından temeli atılan bu yapı ahşap olarak inşa edilmiş, Kanuni Sultan Süleyman Döneminde çarşı taş ve tuğlalar kullanılarak genişletilmiştir. Yeni bölümlerin eklenmesiyle büyüyen çarşı, büyük bir alana yayılmıştır. Kapalı çarşı, 110 bin metrekare gibi büyük bir alana sahiptir. Çarşının 65 sokağı, 3600 dükkân, 22 kapı ve 14 han bulunur.

                Kapalı Çarşı Hakkında Bilgiler                         

Tarihi Kapalı Çarşı, Dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biridir. Yaklaşık 550 Yıl önce yapılan bu yapı, yapıldığı dönemin ilk Alışveriş Merkezidir.

Birçok meslek grubuna ait imalathaneler ve atölyeleriyle ünlü olan Çarşı da deriden, yorgana, sabundan, bakıra, kilitten aynaya kadar birbirinden farklı birçok ürünün imalathanesini de içinde bulunduruyor.

Burada sadece dükkanlar yok, Cami, mescit, kıraathane, lokanta ve kafeterya gibi farklı yerler de çarşı içinde bulunmaktadır. Yıl içinde Doksan milyon Yerli ve Yabancı turistin ağırlandığı bu çarşı, dünyanın en fazla ziyaret edilen çarşısı olarak bilinmektedir.

                   Kapalı Çarşıdan Neler Alınır?                         

Dünyanın En Büyük Üstü Kapalı Pazarında; Türk el sanatlarının en güzel örneklerini, Tarihi ürünler, rengarenk kumaşları, ahşap işlemelerini, dünyaca ünlü Türk halılarını, birbirinden ipek ürünleri, altın ve gümüş işlemeli takıları, bakır ve pirinçten objeleri, Aksesuar ve süslü eşyaları, ilginç deri ürünleri, çeşit çeşit dünya baharatlarını, Bitki çaylarını ve Lokum ve Kuruyemiş satan dükkânları ve daha saymakla bitmeyen pek çok şeyi bulabilirsiniz.

Çarşıda gezip alışverişinizi tamamladıktan sonra, Havuzlu Lokanta veya Şark Kahvesi olarak bilinen mekanlarda dinlenebilir, Çay-Kahve içebilirsiniz. Postane ve bankada bulunmaktadır.

                Kapalı Çarşı Açılış / Kapanış Saatleri          

Tarihi Çarşı, dini bayramlar ve pazar günleri KAPALIDIR.

Haftanın 6 günü hizmet vermektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: 08.30-19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

                    Kapalı Çarşı’ya Nasıl Gidilir?                        

Bir ucu Beyazıt’a, bir ucu Cağaloğlu’na, bir ucu Mercan Yokuşu’na, bir ucu Çemberlitaş’a, bir ucu Mahmutpaşa’ya, bir ucu Tavuk pazarına kadar uzanan çok büyük bir yapı olmasından dolayı ulaşım imkânı çok geniş ve çok kolaydır. Ulaşım İmkanları….

Kapalı Çarşıya Tramvay ile Nasıl Gidilir?

T1-Bağcılar – Kabataş tramvay hattını kullanarak Beyazıt durağında inebilirsiniz.

Kapalı Çarşıya Marmaray ile Nasıl Gidilir?

Gebze – Halkalı arası hizmet veren Marmaray hattına herhangi bir duraktan binip SİRKECİ durağında indikten sonra yürüme mesafesindedir. İsterseniz T1-Bağcılar – Kabataş tramvay hattını kullanarak Beyazıt durağında inip yürüyebilirsiniz.

Kapalı Çarşıya Metro ile Nasıl Gidilir?

Aksaray Metro İstasyonundan,

M1A-Yeni Kapı – Atatürk Havaalanı

M1B- Yeni Kapı- Kirazlı Metro hattı ile gidebilirler.

Beyazıt ilçesine giden bazı Otobüsler;

32A CEVATPAŞA – BEYAZIT
61B TAKSİM – BEYAZIT
91E GÖZTEPE MAHALLESİ – BEYAZIT
94A BAKIRKÖY – BEYAZIT
35A KOCAMUSTAFAPAŞA – BEYAZIT
38Z ZÜBEYDE HANIM MAH.-BEYAZIT
92B ATEŞTUĞLA – BEYAZIT
97 GÜNEŞLİ – BEYAZIT
92K ATEŞTUĞLA – KİRAZLI – BEYAZIT
97B ÇAVUŞPAŞA – BEYAZIT
36ES ESENTEPE MAH. – BEYAZIT
55EB EYÜP-BEYAZIT
93C ZEYTİNBURNU – BEYAZIT
97G ATEŞTUĞLA DEMİRKAPI MH.- BEYAZIT
90B DRAMAN – BEYAZIT
82B YENİBOSNA METRO – BEYAZIT
46H HÜRRİYET MAHALLESİ – BEYAZIT
36 KARADENİZ MAHALLESİ – BEYAZIT
38 YUNUS EMRE MAHALLESİ – BEYAZIT

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.