İzmir Doğal Yaşam Parkı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti 2024

İzmir Doğal Yaşam Parkı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti 2024

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere İzmir Doğal Yaşam Parkı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saatleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

  İzmir Doğal Yaşam Parkı Nerede?   

İzmir ilinin Çiğli ilçesi Sasalı Mevkisinde yaklaşık 425 dönümlük alanda kurulu Türkiye’nin ilk ve En Büyük Doğal Yaşam Parkıdır. 2008 yılında ziyarete açılan Doğal Yaşam Parkı, çocuklu ailelerinin çok tercih ettiği yerler arasındadır.

Doğal Yaşam Parkı, 1937 yılında Ülkemizde ilk hayvanat bahçesi olarak Kültür park içinde 18 dönümlük alana kurulmuştur. 30 Kasım 2008 yılında Çiğli Sasalı’daki 425 dönümlük yeni yerine taşınarak Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı’na dönüştürülmüştür.

İzmir Hayvanat Bahçesinden ve yurt dışından getirilen hayvanlar yaşam parkında, kendi doğal ortamlarındaki gibi yaşamaktadırlar. Doğal Yaşam Parkında, 120 türde: 1500 hayvan, 3000 ağaç ve 250 bitki türü bulunmaktadır.
Ayrıca Yaşam Parkına gelen ziyaretçiler, hayvanları kendi doğal ortamlarında rahatça izleyebilmeleri için gezinti bantları, gözetleme kuleleri yapılmıştır. Doğal Yaşam Parkın girişinde su kuşlarının yaşayacağı 8.450 metrekare büyüklüğünde bir de gölet bulunmaktadır.
Parkta, Minik misafirlerle için mini bir köy bulunmaktadır. Ata binebileceği manej, ahırlar ve kümes hayvanlarının olduğu yer, oyun alanları bulunuyor.

Bu Parkın en dikkat çeken özelliği, Hayvanlarla gelen ziyaretçiler arasında tel örgünün olmaması, Tel örgü yerine, doğaya uygun bir şekilde su ve hendek gibi doğal engelleyiciler kullanılmaktadır. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olan İzmir Kuş Cenneti’nde 500 bin civarında kuş türü bulunmaktadır.  

İzmir Doğal Yaşam Parkı, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği’ne (EAZA) 3 Nisan 2011 tarihinde üye olmuştur.

Doğal Yaşam Alanında Bulunan Hayvanlar…

  • Gölet içinde, Kuğular, Ördekler, Su Kuşları
  • Sincap, Gine Domuzları, Pelikanlar, Tavus Kuşları, Sülünler, Papağanlar
  • Afrika Savanı, Zürafalar, Zebralar, Su aygırları, Deve kuşları
  • Çocuk Hayvanat Bahçesinde, Küçük atlar, Cüce keçiler, Kamerun koyunları, tavşanlar, tavuklar, hindiler, kara ve su kaplumbağaları
  • Ceylanlar, Ala Geyikler, Kızıl Geyikler, Develer
  • Kanatlı Barınağında, Su kuşları, Ördekler, Leylekler, Keklikler
  • Yaban Keçileri, Asya Filleri, Kurtlar, Ayılar, Sırtlanlar, Pumalar, Aslanlar, Kaplanlar
  • Yırtıcı Kuşlardan, Kartallar, Şahinler, Akbabalar, Baykuşlar
  • Maymun Adalarında, Monalar, Velvetler, Siyah Makaklar
  • Ayrıca Tropik Merkez olarak söylenen yerde, Yılanlar, Kertenkeleler, Timsahlar, Kaplumbağalar, Balıklar ve Papağanlar bulunmaktadır.

Fuar Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan, Tüm Türkiye ve özellikle İzmirlilerin bildiği 2007’de hayatını kaybeden fil Pak Bahadur için bir anıt mezara da parkın içerisine yapılmıştır. Ayrıca ülkemizde doğan ilk fil olan ve adı “İzmir” konulan fil de Doğal Yaşam parkının en çok ilgi gören hayvanıdır.

İzmir Doğal Yaşam Parkında Alışveriş

Ziyaretçilerin dinlenme ve alışveriş yapabilmeleri için parkın içinde iki tane kafeterya ve bir hediyelik eşya mağazası bulunmaktadır.

Develi ve Kuğulu Kafeteryasında ziyaretçilerimiz, karınlarını doyurup yorgunluk atabilirler. Kafelerde çay, kahve, kola gibi içeceklerin yanında pizza, köfte, makarna, patates kızartması, tost gibi fast food tarzı yiyeceklerde bulunmaktadır.

Hediyelik Eşya Mağazası’nda ise, hayvan figürlerinin bulunduğu orijinal hediyelik eşyalar, Takvim, buzdolabı mıknatıslıları, hayvan figürlü bez oyuncaklar, tişörtler, yap-bozlar, resim defterleri ve poster satışı yapılmaktadır.

        İzmir Doğal Yaşam Parkı Giriş Ücreti 2024 Yılı   

Giriş için gişelerden Park jetonu ya da İzmir Kart almanız gerekmektedir. Ücretleri şu şekildedir;.

Öğrenci (İndirimli) Giriş Ücreti……….15 TL
Tam (Yetişkin) Giriş Ücreti………………30 TL

**Öğrenci tarifesi uygulaması sadece kişi adına çıkan İzmirim Kart öğrenci kartlarıyla yapılabilmektedir. 

ÜCRETSİZ GİRİŞLER:

  • 0-6 yaş grubu çocuklar için parkımız her gün ücretsizdir.
  • Okul ziyaretlerinde öğrenciler ve öğretmenlere her gün ücretsizdir. ( *Veliler ücrete tabidir )                                                                                                                                                               ( * Spor okulları ve özel kurslar ücrete tabidir ) 
  • Aşağıda Bulunan İlgili Kimlik Kartlarını Gösteren;

           – Engelliler ve engelli kartında refakatçı yazısı olanlar,
– Gazi ve şehit yakınları,
– Basın kartı sahibi basın mensupları da parkımızı ücretsiz ziyaret edebilirler.

           İzmir Doğal Yaşam Parkı Ziyaret Saatleri         

İzmir Doğal Yaşam Parkı 365 gün, haftanın 7 günü ziyarete açıktır.

Hafta sonları, özel günlerde, bayramlarda ve resmî tatillerde de İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Yaz Dönemi (30 Mart-21 Eylül) Ziyaret Saatleri: 09:00-18:30

Kış Dönemi (25 Ekim-1Mart) Ziyaret Saatleri: 09:00-17:00

          İzmir Doğal Yaşam Parkı’na Nasıl Gidilir?             

İzmir Doğal Yaşam Parkına Otobüs ile Nasıl Gidilir?

  • Karşıyaka Vapur İskelesi’nden hareket eden 777 numaralı otobüsler
  • Çiğli Aktarma Merkezi’nden hareket eden 751 numaralı otobüsler ile ulaşabilir.

Kendi Aracıyla Gelecekler, Karşıyaka ve Çiğli Anadolu Caddesi- Cahar Dudayev Bulvarı üzerinden Sasalı ve Tuzla Kuş Cenneti Yolu’nu izleyerek İzmir Doğal Yaşam Parkı’na ulaşabilirsiniz.

Ayrıca çevre yolunu kullanacaklar, organize sanayi bölgesi içine girmeden düz devam ederek sasalı ve Doğal yaşam parkına ulaşabilirler.

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.