İzmir’de Gezilecek Yerler – İzmir Gezi Rehberi
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda İzmir’de Gezilecek Yerler – İzmir’in Doğal Güzellikleri – Müzeleri – Plajları hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
İzmir’de Gezilecek Yerler
1- Kalem Adası
İzmir’in Dikili İlçesi Bademli Köyü’nde bulunan Türkiye’nin ilk ve tek ada oteli olma özelliğini taşımaktadır. Ana karaya 450 metre mesafe uzaklıkta olan ada akvaryumdan farksız denizi, palmiyeleri ve süslü bitki örtüsü ile yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır.
Kalem Adası Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bilgi için TIKLAYINIZ…
2- İzmir Karagöl Tabiat Parkı
Karagöl Tabiat Parkı, Menemen İlçesi Yamanlar Dağı mevkiinde yer almaktadır. İzmir’e 35 km, Karşıyaka İlçesine 23 km uzaklıktadır. Mevcut ulaşım yolu asfalt kaplı olup bol virajlı ve her virajda muhteşem körfez manzarasına sahiptir. Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait olan Karagöl, piknik yapmak ve Kamp kurmak için son derece uygun. Gölün çevresinde tahta piknik masaları ve mangal yerleri hazır bulunmaktadır.
İzmir Karagöl Tabiat Parkı Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bilgi için TIKLAYINIZ…
3- Çeşme
İzmir Çeşme Hakkında;
Çeşme, İzmir ilinin batısında yer alan bir ilçedir. Doğudan Urla, kuzeyden Karaburun, batıdan Ege Denizi ile çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 5 metredir. Yüzölçümü 260 km²’dir
Çeşme sadece İzmir’in turistik bir ilçesi değil. Tüm Türkiye’nin gözde yerlerinden biridir. Tatil Sezonunda plajları tıklım tıklım olan, otellerinde yer bulamadığınız, Yerli ve Yabancı ziyaretçi akınına uğrayan Türkiye’nin gözde tatil mekânıdır.
İzmir Çeşme Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bilgi için TIKLAYINIZ…
4- Efes Antik Kenti
Efes Antik Kenti, Selçuk ilçesinde bulunmaktadır. Cilalı taş devrinden bugüne kadar ulaşmış Efes antik kenti sadece Türkiye de değil tüm dünyada eşi benzeri olmayan tarihi miraslar arasında yer almaktadır. Antik kentin kuruluşunun M.Ö. 6000 lere dayandığı bilinmektedir. Attikalı bir kralın oğlu olan Androklos tarafından kurulmuştur. MÖ 560’lı yıllarda Lidya Kralı Kroisos şehri fethetmiş. Sonrasında Perslerin ele geçirdiği Efes, MÖ 334 yılında Büyük İskender’in hâkimiyeti altına girmiştir. MÖ 133 yılında Bergama (Pergamon) Kralı III. Attalos öldüğünde, krallığı Roma halkına bırakmış. Böylece Efes kenti, Asya Eyaleti’nin bir parçası halini almıştır. Roma zamanında başkentlik yapmış ve dünyanın 7 harikasından birisi olan Artemis tapınağını içerisinde barındırmaktadır. MS 2. yüzyılda en görkemli dönemini yaşayan Efes kenti, Roma İmparatoru Augustus zamanında mermerden oluşan birçok anıtsal yapı inşaa edilmiştir.
. Efes Antik Kenti Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.
5- İzmir Tarihi Asansör
1907 yılında Musevi işadamı “Nesim Levi (Bayraklıoğlu)” tarafından yaptırılan asansör, birinden diğerine 155 basamakla ulaşılan iki semt arasında hızlı ve kolay ulaşım sağlama amacıyla yaptırılmıştır. Asansör kulesi 3 katlıdır. 1. Dünya Savaşı’nda asansörün alt katı; Kumarhane – orta katı; Fotoğrafhane – üst katı ise; Sinema olarak kullanılmıştır. Asansör zaman içinde çeşitli insanlara kiraya verilmiştir.
İzmir Tarihi Asansör Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.
6- İzmir Saat Kulesi
İzmir’in Konak Meydanı’nda bulunan ve İzmir’in simgesi haline gelen İzmir Saat Kulesi Osmanlı Padişahı Sultan 2.Abdülhamit’in tahta çıkışının 25.yılını kutlamak amacıyla 1901 yılında İzmir Valisi Kıbrıslı Kamil Paşa, oğlu Bahriye Mirlivası Said Paşa ve Belediye Reisi Eşref Paşa’dan oluşan bir komisyon tarafından yaptırıldığı bilinmektedir.
İzmir Saat Kulesi Nerede – Nasıl Gidilir – Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.
7- Alaçatı
Ege Denizi’nin kıyısında bulunan bu bölge; tarihi taş evleri, rüzgâr sörfü için sağladığı imkanlar ve doğal güzelliği ile ilgi çekmektedir. Genellikle Çeşme ziyareti sırasında görülebilecek bir bölge olmasına rağmen Çeşme ilçesinden çok daha ön plana çıkan bu bölge çok gözde bir tatil mekanı oluşturmaktadır. Antik çağda yerleşim sağlanması ile birlikte günümüze kadar ulaşan bir yapısı bulunan bölgede Osmanlı İmparatorluğu’ndan ve Rum medeniyetlerinden izler bulunmaktadır.
Alaçatı Gezi Rehberi – Alaçatı Gezilecek Yerler – Alaçatı Plajları – Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.
8- Şirince
1910 yılına kadar huzur içinde yaşayan Şirinceliler, Yunanistan’dan sürülmüş göçebelerin kışkırtmalarıyla hareketlenmeye başlamış, Balkan savaşı sırasında Osmanlı Devletine karşı zaman zaman direnişte bulunmuşlar. Kurtuluş savaşında Yunanistan tarafında yer alan bazı Şirinceliler Kurtuluş Savaşının kazanılmasıyla Yunanistan’a kaçmıştır. Köyde kalan birkaç yaşlı dışında da yapılan mübadele ile Şirinceliler Yunanistan’a yerleştirilmiştir. Cumhuriyet yıllarında İzmir Valisi olan Kazım Divrik Paşa’nın buraya yaptığı ziyareti sırasında böyle güzel bir yer Çirkince olamaz; olsa olsa Şirince olur.” demesiyle Çirkince Şirince olmuştur.
İzmir’in Güzel Köyü: Şirince I İzmir Şirince Gezi Rehberi – Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.
Detaylı İzmir Gezi Rehberi İçin Tıklayın
Detaylı Antalya Gezi Rehberi İçin Tıklayın
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.