Kastro Çamlıköy Plaj – Kamp Alanı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda Kastro Çamlıköy Plaj – Kamp Alanı Nerede – Nasıl Gidilir – Kamp Alanı Giriş Ücretleri hakkında bilgiler vereceğiz.
Kastro Çamlıköy Plajı ve Kamp Alanı Nerede?
Kastro Çamlıköy Plaj – Kamp Alanı, Tekirdağ ili Saray ilçesine bağlı Çamlıköy, Karadeniz’in kıyısında yaklaşık 3 kilometrelik bir plaja sahiptir. il merkezine 10 km uzaklıkta bulunmaktadır Eski adı Kastro olan Çamlıköy, özellikle hafta sonları İstanbul’dan gelen günübirlik ziyaretçiler ile dolup taşmaktadır. Bir taraf da Doğal plajı bir Taraf ’da da bu plaj ile birleşen altın renginde bir gölü varıdır. Göl etrafında Kamp alanları bulunmaktadır.
Kastro Çamlıköy Plajı Hakkında Bilgiler
Kastro Plajı, Bahçeköy deresinin Karadeniz’e döküldüğü yerde Kastro Doğal Plajı’na ve Milli Park olarak ayrılan 329 hektarlık karaçam ormanına sahiptir. Bu özelliği ile hem dere kenarında kamp yapabilir hem de denize girebilirsiniz. Kastro bölgesinde ayrılan 329 hektarlık karaçam ormanı 18 Nisan 1988 tarihinde Doğayı Koruma Alanı (Milli Park) olarak ayrılmıştır.
Orman İşletmesi tarafından düzenlenen piknik ve dinlenme yerleri, ile buraya gelecek olan ziyaretçilere piknik yapmalarına olanak sağlamaktadır.
Kastro Çamlıköy Tabiat Parkı Giriş Ücreti 2022
Şahıs ……………. 11 TL
İndirimli ………..5.5 TL
Otomobil ………. 33 TL
Minibüs…………..165 TL
Otobüs…………….330 TL
Kastro Çamlıköy Kamp Alanı Hakkında Bilgiler
Kastro gölü, çevresindeki ormanlık alanları ile Marmara bölgesinde kamp yapılabilecek en doğal alanlar arasında yer almaktadır. Hem Kamp yapabileceğiniz hem de denize girebileceğiniz bir yerdir. Bölgeye kendi çadırınızı getirip kamp yapabileceğiniz gibi burada bulunan işletmelerden kiralayabileceğiniz çadır ile kamp yapabilirsiniz. Çadır kamp yeri dışında karavan ve araç içi konaklama yerleri de bulunmaktadır.
Kastro Çamlıköy Kamp Alanı Giriş Ücreti 2022
Çadır Günlük ………………… 60 TL (4 kişi’ye kadar)
Karavan Günlük ……………….. 70 TL
Kastro Çamlıköy Plajı ve Kamp Alanına Nasıl Gidilir?
Tekirdağ’dan özel araba ile Saray ilçesine gitmek için Muratlı yolunu kullanmak gerekiyor.
Kırklareli’nden özel araç ile Vize yolunu kullanarak Kıyıköy’e ardından da Saray yoluna girip Bahçeköy’e gelmeden Kastro yol ayrımına girmelisiniz.
İstanbul’dan kendi aracınızla Mahmutbey gişelerinden Edirne istikametine doğru yola çıkın, Çerkezköy gişelerinden sonra Saray tabelalarını takip ederek, Saray ilçesine geliniz. Buradan sonra Kıyıköy-Kastro yoluna girin, Bahçeköyü geçtikten sonra yol ayrımına geliyorsunuz buradaki tabelaları takip ederek varabilirsiniz.
İstanbul’dan otobüs ile gidecekseniz, Otogardan Metro, Kale veya Yonca Seyahat firmalarının otobüslerini kullanarak Saray ilçesine gidebilirsiniz. Saray ilçesine vardıktan sonra Saray Otogarı’ndan Kastro’ya giden minibüslerine binerek ulaşabilirsiniz.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı
Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı Nerede?
Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı Giriş Ücreti
Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı Kamp Alanları
Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.