Konya’da Gezilecek En İyi 15 Yer – Konya Gezi Rehberi

Konya’da Gezilecek En İyi 15 Yer – Konya Gezi Rehberi

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Konya’da Gezilecek En İyi 15 Yer –   Konya ilinin Tarihi ve Doğal Güzellikleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Konya, Türkiye’nin alan bakımından en büyük şehri olma özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra Türkiye’nin en kalabalık yedinci şehri olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok medeniyete ve devlete ev sahipliği yapmıştır.  Yüzlerce yıllık camileri, Müzeleri, Doğal Yaşam Alanları, Parkları ve Bilim Merkezleri ile gezilmeye değer bir yapıya sahiptir. Bu yazımızda Konya’da Gezilecek En İyi 15 Yer Hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

               1) Mevlana Celaleddin Rumi Müzesi                 

Mevlana Celaleddin Rumi, 1207 yılında Afganistan’ın Belh şehrinde doğmuş bir sufi ve din bilginidir. Anadolu’nun ünlü evliyalarından sayılan ve hoşgörü felsefesiyle tanınan Mevlana Celaleedin Konya’da yaşamıştır.

Dönemin İslam kültür merkezlerinden Belh kentinde hocalık yapan ve Sultan-ül Ulema (Bilginler Sultanı) lakabıyla anılan Bahaeddin Veled’in oğludur. Mevlânâ, babası Bahaeddin Veled’in ölümünden bir yıl sonra, 1232 yılında Konya’ya gelen Seyyid Burhaneddin’in manevi terbiyesi altına girmiş ve dokuz yıl O’na hizmet etmiştir. Mevlana, 17 Aralık 1273 yılında hayatını kaybetmiştir.

Bugün müze olarak kullanılmakta olan Mevlâna Dergâhı’nın yeri, Selçuklu Sarayı’nın Gül Bahçesi iken bahçe, Sultan Alâeddin Keykubad tarafından Mevlâna’nın babası Sultânü’l-Ulemâ Bâhaeddin Veled’e hediye edilmiştir.

Sultânü’l-Ulemâ 12 Ocak 1231 tarihinde vefat edince türbedeki bugünkü yerine defnedilmiştir. Bu defin gül bahçesine yapılan ilk defindir.Sultânü’l-Ulemâ’nın ölümünden sonra kendisini sevenler Mevlâna’ya müracat ederek babasının mezarının üzerine bir türbe yaptırmak istediklerini söylemişlerse de Mevlâna “Gök kubbeden daha iyi türbe mi olur” diyerek bu isteği reddetmiştir. Ancak kendisi 17 Aralık 1273 yılında vefat edince Mevlâna’nın oğlu Sultan Veled Mevlâna’nın mezarı üzerine türbe yaptırmak isteyenlerin isteklerini kabul etmiştir. “Kubbe-i Hadra” (Yeşil Kubbe) denilen türbe dört fil ayağı (kalın sütun) üzerine 130.000 Selçukî dirhemine Mimar Tebrizli Bedrettin’e yaptırılmıştır. Bu tarihten sonra inşaî faaliyetler hiç bitmemiş 19. yüzyılın sonuna kadar yapılan eklemelerle devam etmiştir.

Mevlana Müzesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                     2)  Tropikal Kelebek Bahçesi                          

Tropikal Kelebek Bahçesi, Konya ilinin Selçuk ilçesine bağlı Sille Parsana Mahallesinde bulunmaktadır. Alan olarak oldukça büyük bir yerdir gez gez bitmiyor. Aldığım bilgilere göre 385 bin m2 alana sahipmiş. Bahçe 4 bölümden oluşuyor. Bu alanlar kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesidir.

Bahçe 15 tür kelebeğe doğal yaşam alanı sunuyor. Bahçede 98 türe ait 20.000 adet bitki bulunmakta, kelebekler kendi nektar bitkileri etrafında uçarken gözleye biliyorsunuz. Bahçenin bulunduğu alanda ayrıca amfi tiyatro, mini sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri yer alıyor.

Kelebekler, böcekler (insecta) sınıfının pulkanatlılar (lepidoptera) takımına ait canlılardır. Kanatları mikroskobik pulların kiremit dizilişi şeklinde sıralanması ile örtülüdür. Bu pullar küçük sarsıntı ya da temas ile kopar ve dökülürler. 3 çift ayak ve 2 çift kanatları vardır.

Tropikal Kelebek Bahçesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                3) 80 Binde Devr-i Alem Parkı                          

Park Konya ili Meram ilçe sınırlarında yer almaktadır. Park içerisinde, 120 Minyatür Eser, Dinazor Maketleri,  Çok sayıda masal kahramanı ve Amfi Tiyatro yer almaktadır. 7’den 70’e her yaşta insanın gelip keyifli vakit geçireceği bir yerdir.

Konya’da aile ile gelinebilecek en uygun yerlerden biridir bu park. Hem çocuklar masal kahramanlarını ve çok eski zamanlarda yaşamış Dinozorların maketlerini görmüş oluyor hemde ülkemizde bulunan tarihi eserlerin minyatür maketlerini görüp onlar hakkında bilgi ediniyor.

80 Binde Devr-i Alem Parkı, 3 Bölümden oluşmaktadır.

Trex Park bölümü, Cihan-ı Türk Abideler Şehri bölümü ve Pamuk Şekeri masal Dünyası bölümünden oluşmaktadır. Giriş Kısmında Meram yıldızı, Selçuklu kapısı sizi karşılıyor. İlerlediğinizde Meram köprüsü, Seyir terası, Türk Büyükleri Meydanı ve Oyun Alanları bulunuyor.

80 Binde Devr-i Alem Parkı Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                               4)  Sille Baraj Parkı                                  

Sille Barajı, Konya ili Selçuklu ilçesinde Sille Mahallesi Sille Çayı üzerinde, sulama ve taşkın kontrolü amacı ile 1953-1960 yılları arasında inşa edilmiş bir baraj olarak bilinmektedir. Barajın hacmi 320.000 m3 akarsu yatağında yüksekliği 39 metredir.

 Baraj Park, Konya’da yaşayan insanların günlük yaşamın ve işin stresinden uzaklaşıp nefes almak isteyen insanları Göl manzarasıyla buluşturan bir yerdir.  Sille köyünün hemen arkasında, baraj göletinin çevresine kurulmuş, çok işlevli yeni bir mesire alanı olarak bilinmektedir.

Baraj Park, 1 milyon 985 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin En Büyük parklarından biri olarak gösteriliyor. Park’ta 221 bin metrekare yüzey alanı ve 2 milyon 500 bin metreküplük tam doluluk kapasitesi ile Sille Himmet Ölçmen Barajı yer alıyor.

Sille Baraj Parkında Neler var kısaca bahsedecek olursak Su Sporları ve Kayık ile gezinti yapılan Baraj Göleti, Mangal & Piknik alanları, Çocuk oyun alanları, Macera Kulesi, Uçurtma Tepesi,  yürüyüş ve tırmanma parkurları, Kamp alanları oluşturulan parktaki gölette, kayıkla gezinti yapılabiliyor.

Sille Baraj Parkı Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                     5) Panorama Konya Müzesi                           

Müze, Konya ilimizin Merkez ilçesi Karatay sınırlarında Aslanlı Kışla Caddesi üzerinde bulunmaktadır.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmış ve 2017 yılında açılışı yapılmıştır. Konya ile ve tarihi hakkında bilgiler veren müze, Türkiye’de Hz. Mevlana’nın hayatının dönüm noktalarını anlatan ilk ve tek müze olarak bilinmektedir.

Panorama Müzesine giriş kapısı Selçuklu Taç Kapı tarzında yapılmış, Avlu bölümünde Mevlevihane minyatürleri, Selçuklu Dönemi eserlerini anlatan yağlı boya tabloları ile gelen misafirlere Anadolu Selçuklu Devleti  başşehri Konya’nın 800 yıl öncesi tarihi hakkında bilgiler vermektedir.

Konya Panorama Müzesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                           6) Kyoto Japon Parkı                                  

Kyoto Japon Parkı, Konya ilinin Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde Veysel Karani Caddesinde bulunmaktadır. Türk – Japon Dostluğuna hizmet için yapılan bir yerdir.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Kyoto Şehri Belediyesi şehirleri arasında dostlukların pekiştirilmesi amacıyla yapılan bir yerdir. 2010 yılında hizmete açılan bu park 36 bin m2 alanı ile Ülkemizin En Büyük Japon Bahçesi olarak biliniyor.  Park içerisinde, Yapay bir Gölet, Ahşap Köprü, cafeteryalar, Yürüyüş Alanları, Manzara noktaları ve Seyir Terasları bulunuyor. Flora olarak ta oldukça zengin olan bu yeri Her Mevsim Yeşil bulmak mümkündür. Özellikle Japon Kiraz Ağacı, Akçaağaç ve Karaçam ağaçları mevsim geçişlerinde aldığı renk tonlarıyla görülmeye değer güzelliktedir.

Japon Mimarisi izlerini taşıyan bu Park içerisinde en çok ilgi gören yer ise Japon Mimarisi örneğinin izini taşıyan ev gelmektedir. Bu ev içerisinde Japon kültürüne ait suşi başta olmak üzere, yöresel yemekler, Kahvaltı servis edilmektedir. Ayrıca Göl içerinde bulunan rengârenk japon Balıkları ve Kuğular da oldukça ilgi görmektedir.

Kyoto Japon Parkı Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                     7) Konya Arkeoloji Müzesi                             

Müze, Konya ilinin Merkez ilçesi olan Meram ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Meram ilçe merkezinde Larende Caddesi üzerinde bulunmaktadır. İl merkezine yürüme mesafesindedir.

Müze, ilk olarak 1901 yılında Karma Ortaokulu’nun güneybatı köşesindeki binada açılmış. Daha sonra, 1927 yılında Konya Mevlâna Müzesi’ne, buradan da 1953 yılında İplikçi Cami ve Medrese’ye taşınmış. 1962 yılında ise bugünkü binasında hizmet vermeye başlamıştır.

Müzenin bugün bulunduğu bina 1250 yılında Anadolu Selçuklu Sultanlarından 2. Keyhüsrev’in oğlu 2. Keykubat zamanında Başvezir Emir Dad Sahip Ata Hüseyinoğlu Fahrettin Ali tarafından yaptırılmıştır. Yapı mescit, türbe, imaret, hangah ve çeşmeden oluşan bir külliye şeklinde inşa edilmiştir.

Müze içerisinde; Eski Tunç, Orta Tunç, Demir, Klasik Helenistik, Roma ve Bizans devrine ait eserler sergilenmektedir. Müzedeki bulunan eserler Prehistorik Eserler Bölümü, Demir Çağı Eserleri Bölümü, Roma Çağı Bölümü ve Sikke Bölümü olarak dört bölümde ziyaretçilere sunulmaktadır. Ayrıca müzenin bahçesi de açık hava müzesi mahiyetinde işlev görmektedir.

Konya Arkeoloji Müzesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                     8) Konya Etnoğrafya Müzesi                             

Müze, Konya ilinin Merkez ilçesi olan Meram ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Meram ilçe merkezinde Sahibiata Caddesi üzerinde bulunmaktadır. İl merkezine yürüme mesafesindedir.

Etnoğrafya Müzesi, 1975 yılında hizmete açılmıştır. Girişte Dr. Mehmet ÖNDER konferans salonu, müze teşhir salonu ve alt katında halı bölümü yer almaktadır. Birinci katta idari hizmet büroları ve eser depoları bulunmaktadır. Müze teşhir salonunda Refet YARDIMCI ve Kenan ÖZBEL’in etnografik eser koleksiyonu ile Konya ve çevresine ait geleneksel Türk El Sanatları ürünleri sergilenmektedir.

Osmanlı ve Cumhuriyet devrine ait Konya bölgesi başta olmak üzere Anadolu’nun değişik halı merkezlerinde dokunmuş örnekler yer almaktadır. Osmanlı dönemi hat sanatı örnekleri, Kur’ân-ı Kerîm ve diğer el yazmaları, teşbihle, madeni paralar birçok çeşit ile ziyaretçilerini beklemektedir.

Konya Etnoğrafya Müzesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                         9) Atatürk Evi Müzesi                                  

Müze, Konya ilinin Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Selçuklu ilçesine bağlı Abdülaziz mahallesi Zafer Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Alâeddin Tepesi’ne 300 metre uzaklıkta yer almaktadır.

Atatürk Müzesi mimari olarak ilgi çekici bir binadır. Bina 1912 yılında inşa edilmiştir. Bu bina 1940 yılından 1963 yılına kadar Vali Konağı olarak hizmet vermiştir. Müze olarak 1964 yılından beri hizmet vermektedir. Restore edilerek 1982 yılında günümüzdeki halini almıştır.

İki katlı olan Atatürk Müzesi’nde Atatürk’ün kullandığı kıyafetler, Atatürk ile ilgili objeler, Atatürk’ün Konya ziyaretinde çekilen fotoğraflar, bu evde aldığı notlar, gazete kupürleri yer almaktadır. Duvarlardaki panolarda ise Atatürk’ün Konya ziyaretlerinde yaşadıkları yazıya dökülerek asılmıştır.

Konya Atatürk Müzesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                 10) Konya Tarihi Bedesten Çarşısı                   

Bedesten Çarşısı, 1538 yılında Kanuni Sultan Süleyman Döneminde Kadıasker Mevlana Kadri Çelebi tarafından yaptırılmıştır.

Osmanlı Devletine Başkentlik yapmış Konya ili Tarihi ve Turistik açısından önemli bir yer olarak bilinmektedir. Selçuklu ve Osmanlı Devleti döneminden de birçok Tarihi yapıyı görmek mümkündür. Bunlardan biri de Tarihi Bedesten Çarşısıdır. Yaklaşık 500 yıldır Ticari Faaliyetlere ev sahipliği yapan Bedesten Çarşı içerisinde; Başta Kupa Cami ve Aziziye Cami olmak üzere 40 sokak içerisinde 2687 tane dükkan yer almaktadır.

Tarihi Bedesten Çarşısı içerisinde Neler var derseniz; Baharatçılar, Bakırcılar, Gümüş süs eşya satan dükkanlar, Kuyumcular, Yeme – İçme mekanları, Hırdavatçılar, Avizeciler, Ev Tekstili ve Aksesuar dükkanları bulunuyor.

Tarihi Bedesten Çarşı içerisinde sevdiklerinize bir şeyler almak isterseniz eğer Hediyelik Eşya Satan Dükkanlardan bir şeyler alabilirsiniz. Yine Düğün yapacak çiftler için Kına ve Düğün malzemeleri satan bir çok dükkanı burada bulmak mümkündür.  Tarihi bedesten çarşı içerisinde Yemek yemek için birçok esnaf lokantası da yer almaktadır.

Konya Tarihi Bedesten Çarşısı Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                           11) Konya Bilim Merkezi                          

Bilim Merkezi Konya ilinin Selçuklu ilçesinde yer almaktadır. Selçuklu ilçesine bağlı Büyükkayacık Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde yer almaktadır. Konya merkeze yaklaşık olarak 16 km mesafededir.

Bilim Merkezi yaklaşık olarak 100 bin metrekarelik bir alanı kapsayan arazi üzerine 26 bin 250 metrekarelik bir bina yanında 11 bin metrekarelik yürüyüş yolları, 47 bin metrekarelik yeşil alanı ile adeta bir Bilim Kompleksi konumundadır. Burası TÜBİTAK destekli kurulan Türkiye’deki ilk bilim merkezi olma özelliğine sahiptir.

Bilim Merkezi bünyesinde 146 sergi ünitesi barındırmaktadır. Bu bağlamda farklı temalarda düzenlenen sergileri, açık hava sergilerini, gözlem ve seyir kulesini, gezegen evini (planetaryum), konferans salonlarını, laboratuvarları ve kütüphanesi gibi çeşitli imkanları bünyesinde barındırmaktadır.

Bu bilim merkezi hem eğlenip hem öğretmeyi amaç edinmiştir. Çocuklu aileler için kesinlikle öneriyoruz. Sadece çocuklar değil anne babalarda hem eğlenip öğrenme şansına sahipler. Yani burası her yaş grubuna hitap etmektedir. Konya içerisinden ve şehir dışından turlar ile birçok ziyaretçi gelerek bilim merkezinden faydalanmaktadır.  Giriş yaptığınızda size rehberler genel bir tanıtım yapıyor. Bu sayede daha bilinçli şekilde gezinizi yapıyorsunuz.

Konya Bilim Merkezi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                     12) Karatay Hayvanat Bahçesi                       

Hayvanat Bahçesi, Konya ilinin Karatay ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Karatay Şehir Parkı ve Luna Parkın yanında bulunmaktadır.  Konya merkeze yaklaşık olarak 7 km mesafede bulunmaktadır.

Hayvanat Bahçesi 82 türde 620 hayvana ev sahipliği yapıyor. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği, çocuklara hayvan sevgisini aşılayarak, hayvanları yakından tanımalarına imkan sağlayan hayvanat bahçesi; hayvan severlerin doğada buldukları yaralı hayvanların tedavi edilmesi ve rehabilite olmaları için de hizmet veriyor. Tedavileri tamamlanan hayvanlar tekrar doğaya bırakılıyor.

Hayvanat Bahçesinde çeşitli memeliler, kuşlar, sürüngenler ve diğer canlıların doğal yaşam alanlarını taklit eden özenle tasarlanmış kısımlar bulunmaktadır. Aslan, Kaplan, Fil, Zürafa, Kanguru, Maymun, Şempanze, Deve, At, Ceylan, Kırmızı panda, Tavşan, Yılan, Kuş türleri bulunmaktadır.

Hayvanat bahçesi içerisinde yer alan oturma alanlarında piknik yapmak veya dinlenme şansına sahipsiniz. Ayrıca burada gerçekleşen besleme etkinliklerine de katılabilirsiniz. Sadece veteriner hekimlerin hayvanlar için uygun gördüğü yiyeceklerden verebiliyorsunuz. Özellikle çocuklar için hem öğretici hem de eğlenceli bir etkinlik oluyor.

Karatay Hayvanat Bahçesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                         13) Alaaddin Tepesi Parkı                            

Aladdin Tepesi Parkı, Konya ilinin Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Konya Merkezinde yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Hamidiye Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır.

Etrafına göre oldukça yüksek olan tepe, eski dönemlerde yerleşim birimi olarak karşımıza çıkmaktadır. 450×350 metre boyunda olup 20 metre yüksekliğinde höyükte 1941 senesinde Türk Tarih Kurumu tarafından kazılar yapılmıştır.

Bu kazılar sonrasında ilk yerleşimin MÖ. 3000’lerde Erken Tunç Çağında başladığı anlaşılmıştır. Ayrıca sonrasında Frig, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de yerleşim yeri olarak kullanılmıştır.

Höyüğün üzerinde, günümüze kadar ulaşmış en önemli eserler tepenin kuzeyindeki Aladdin cami ve kümbetleri olarak gösterilmektedir. Yapımı 1220 senesinde tamamlanan bu cami ismini Selçuklu sultanı 1. Aladdin Keykubad’dan almaktadır. Ayrıca bazı tarihçilere göre bu Tepe, 2. Kılıçarslan, 1. Alaeddin Keykubat gibi önemli Selçuklu hükümdarlarından bazılarının ebedi istirahatgahıdır.

Aladdin Tepesi Parkı Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                     14) Karatay Medresesi Müzesi                        

Müze Konya ilinin Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Konya Merkezinde yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Ferhuniye Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Alaaddin tepesinin kuzeyinde yer almaktadır.

Konya Çini Eserler Müzesi olarak kullanılan Karatay Medresesi, Selçuklu Sultanı II. İzzeddin Keykâvus zamanında Emir Celâleddin Karatay tarafından 1251 yılında yaptırılmıştır. Medresenin iç mekânları mozaik ve plaka çiniler ile kaplanmıştır. Mimarının Muhammed bin Havlan olduğu tahmin edilmektedir. Medrese, Selçuklular devrinde hadis ve tefsir ilimleri okutulmak üzere “Kapalı Avlulu Medrese” grubunda beden duvarları taştan, kubbe ve tonozlar tuğladan inşa edilmiştir. Sille taşından inşa edilmiştir. Tek katlıdır. Giriş doğudan gök ve beyaz mermerden yapılmıştır.

Medrese Osmanlı döneminde de kullanılmıştır ve 19.yüzyılın sonlarına doğru terk edilmiştir. Çini işçiliğinde önemli bir yeri bulunan ve yapısının bir çok yerinde çini işçiliğinin örnekleri sergilenen Karatay, ”Çini Eserler Müzesi” olarak 1955 yılında ziyarete açılmıştır. Müzede Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemine ait çini ve seramikler, özellikle Kubad-Âbâd Sarayı çinileri, alçı süsleri, dolaplar, çini tabaklar ve kandiller teşhir edilmektedir.

Karatay Medresesi Müzesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

                      15) Konya Sultan Selim Cami                       

Sultan Selim Câmii Konya ilinin Karatay ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Karatay içesinde Aziziye mahallesi sınırları içerisinde, Mevlâna Müzesi yanında bulunmaktadır. Konya merkeze yürüme mesafesindedir.

Cami II. Sultan Selim’in Konya Valiliği sırasında 1558 yılında yapımına başlanmış ve 1567 yılında tamamlanmıştır. Kanuni Sultan Süleyman’ın inşaatını başlatıp, ölümünün ardından II. Selim’in tamamlattığı cami, çoğu kaynakta Mimar Sinan olarak gösteriliyor. Fakat mimarı kesin olarak bilinmiyor. Plan itibari ile İstanbul’da bulunan Fatih Câmiine benzemektedir. Bundan dolayı Mimar Sinan eseri olduğu varsayılmaktadır.

Klâsik Osmanlı mimarîsinin Konya’daki en güzel örneklerinden biridir. Merkezî kubbe ile örtülü mekân tek yönden yarım kubbe ile genişletilmiştir. Yedi kubbeli son cemaat mahalli ile iki minaresi bulunan câminin iç mekânı kalem işi ile tezyin edilmiştir.Caminin tek şerefeli iki minaresi bulunmakta olup, yapımında kesme taş kullanıldığı görülmektedir. Bu cami aynı zamanda kayıtlarda Kanuni Sultan Süleyman Camii, Cami-i Cedid ve Cami-i Şerif-i Sultan Süleyman isimleriyle kayıtlara geçmiştir.

Konya Sultan Selim Câmii Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…

Konya’da Gezilecek En İyi 15 Yer

Konya’da Gezilecek En İyi 15 Yer

Konya’da Gezilecek En İyi 15 Yer

Konya’da Gezilecek En İyi 15 Yer

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.