Köyceğiz Toparlar Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti, Muğla

Köyceğiz Toparlar Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti, Muğla

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Köyceğiz Toparlar Şelalesi Nerede – Nasıl Gidilir  – Neler Yapılır – Piknik Yapılacak Alanlar? Kamp Yapılır mı? bu konular hakkında bilgiler vereceğiz.

          Toparlar Şelalesi Nerede?        

Şelale, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı Toparlar Mahallesinde bulunmaktadır. Şelale, Yaklaşık 3-4 metre bir yükseklikten akarak, küçük bir göle dökülmektedir. Muğla il merkezine yaklaşık 60 km, Köyceğiz ilçe merkezine ise 5 km uzaklıkta bulunur.

Köyceğiz Toparlar Şelalesi

Köyceğiz Toparlar Şelalesi

Şelale, Köyceğiz Gölü’nün kuzeyinde bulunan Şelale, ziyaretçilerin sıcak yaz günlerinde serinlediği doğal bir havuzdur. Şelale, su hacmi yıl içinde değişim göstererek sürekli akmaktadır. Özellikle ilkbaharda kar sularının erimesiyle birlikte en yoğun aktığı dönemdir. Şelalenin gür şekilde aktığını görmek isterseniz Mart-Nisan-Mayıs ayları en ideal aylardır.

Şelalenin aktığı doğal ve küçük göl, yüzmeye uygundur. Kıyısından itibaren yavaş yavaş derinleştiği için rahatlıkla suya girebilirsiniz. En derin yeri yaklaşık 4-5 metre. Bir tehlikesi yok. Ancak yine de tuzsuz bir su olduğunu da göz önüne alarak yüzmesi iyi olmayanların temkinli davranmasında fayda var.

Toparlar Şelalesi, kesinlikle gezilip görülmeye değer bir doğal güzelliktir. Burada piknik yapabilir, Gölde yüzebilir veya doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Hafta sonları ziyaretçi akınına uğradığından biriz kalabalıktır. Yaz sıcağından kaçanlar kendini şelalenin buz gibi sularına atıyor kendini.

Son yıllarda da oldukça popülaritesi bir hayli artmıştır. Neden derseniz, Şelale sinema-Film yapımcılarının dikkatini çekerek dizi ve film çekimlerine ev sahipliği yapmıştır. Örneğin, Mavi göl filminin sahnesinin bir kısmı burada çekilmiştir.

   Köyceğiz Toparlar Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?     

Akyaka’dan Köyceğize giderken otobandan sonra şelale yoluna giriyorsunuz. Burada yol kötü , arabanızı kısa bir yolculuktan sonra bırakıp yürümeniz gerekiyor. Size önerim spor ayakkabısı ile gitmenizi öneririm. Araçtan indikten sonra 500 metre kadar taşlı yoldan yürüyorsunuz.

Navigasyon ile Gidecekler, Şelale Waterfall yazmanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde Toparlar köyüne kadar geliyorsunuz. Burda yönlendirici tabelaları göreceksiniz.

                       Köyceğiz Gezilecek Yerler?                        

Köyceğiz İlçesi, gibi küçük ve sakin bir yerleşim yeri olduğundan çok fazla bir etkinlik bulunmuyor, buraya gelenler sessiz ve sakinliğin tadını çıkartıyor. Mesela gece hayatı sınırlıdır. Eğer gece hayatını seviyorsanız Köyceğiz beklentilerinizi karşılayamayabilir.  Ancak sakin ve huzurlu bir ortam arıyorsanız burası tam size göre. Göl kenarında uzun uzun yürüyüşler yapabilir, bisiklet kiralayarak şehri turlayabilir, yüzme biliyorsanız gölde yüzebilirsiniz, Tekne turlarına katılabilirsiniz. Şimdi sizlere Köyceğiz’de Gezilecek Yerler hakkında Bilgiler vereceğiz….

                                   İz tuzu Plajı                                        

İz tuzu Plajı, Muğla ilinin Ortaca ilçesine bağlı Dalyan yakınlarında yer alan altın sarı kumsalı ile dünyaca ünlü bir plajdır. Plaj o kadar ünlü ki The Times gazetesi, 6 aylık bir araştırmanın sonucunda doğa harikası, Caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı Dalyan’daki İz tuzu Plajı’nı, “Avrupa’nın En İyi Açık Alanı” ilan edilmiştir. Dalyan İz tuzu Plajı, Radar tepesinin eteğinden Dalyan Boğaz’ına kadar 5 bin 400 metre uzunluğundadır.

 İztuzu Plajı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ…..

                                              Yuvarlak Çay                                 

Dalyanda yakın gezilecek yerler arasında yuvarlak cay var. Suyu buz gibi orada yüzmek için biraz yürekli olmak gerekir gerçekten çok soğuk. Çayın yanında yemek yiyebileceğim de bir suru tesis var. Fiyatlar da öyle yedikten sonra içine oturacak kadar pahalı değil. Görülmesi şiddetle tavsiye edilir.

                              Kaplumbağa Hastanesi                                  

Birde kara yolunda gidildiğinde caretta’ların hastanesi var. Yaralı olan hayvanlar oraya getirilip tedavi ediliyor. Çocuklu aileler için gerçekten görülmesi gereken bir yer.

                                  Kaunos Antik Kenti                               

Muğla Dalyan’a yakın Köyceğiz sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da “Kbid” olan antik kent. Dalyan Boğazı’nın öbür yakasında bulunan kent bir mitosa göre Miletus’un ikiz çocuklarından biri olan Kaunos tarafından Karya- Likya sınırında kurulmuştur.  UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları, 5 bin kişilik tiyatro, bazilika, hamam, agora ve Demeter Kutsal Tapınağı ile ziyarete gelenleri tarihte yolculuk yaptırıyor.

 Kounos Antik Kenti Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ…

                                  Kaunos Kral Mezarları                         

Geçmiş yıllardan günümüze kalan en önemli tarihi eserler arasında gösterilmektedir. Balıklar Dağı’nın güney kayalıklarında taşların oyulmasıyla yapılan muhteşem anıt mezarlar 2500 yıldır oradalar.

Kayalıkların sağ tarafında altı adet tapınak tipli mezar kayaların ince ince bir heykeltıraş inceliğiyle oyularak yapılmıştır. Hünerli taş ustalarının ellerinden çıkmış kaya mezarları parmak ısırtacak kadar güzelliktedir. Antik mezarlardaki bu taş işçiliğini günümüzde hiçbir yerde bulamazsınız.

 Kaunos Kaya Mezarları Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ…

                       Sülüklü Göl (Sülüngür Gölü)                      

Köyceğiz Gölü’nü Akdeniz’e bağlayan Köyceğiz–Dalyan kanalının lagün şeklinde oluşturduğu en güzel göldür, Sülüngür Gölü. Kaplumbağalar için önemli bir yumurtlama alanıdır.  Çam ağaçlarıyla çevrili bu güzel alanın Uzunluğu 2 kilometreyi, genişliğiyse 1,5 kilometreyi bulmaktadır. Sülüngür gölünü ziyaret için en güzel zaman gün batımı saatleridir.

 Sülüklü Göl’ü Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ…..

              Sultaniye Kaplıcaları – Çamur Banyosu             

Köyceğiz Gölü’nü Akdeniz’e ulaştıran Dalyan Boğazı ile birleştiği yere yakın bir yerdedir. Dalyan’a 4 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.  Çamur Banyosu, Bilimsel açıdan bir kanıtı olmasa da yerli halk tarafından faydası olduğu söylenmektedir.

Çamuru vücudunuza sürdüğünüz de kırışıklıkların azaldığı ve derinin gerildiği söyleniyor. Ayrıca, Romatizma hastalıklarına, Bel ağrılarına, Metabolizma bozukluklarına ve cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir.

 Sultaniye Kaplıcaları – Çamur Banyosu Hakkında Bilgi İçin TIKLAYINIZ…

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.