Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Antalya

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Antalya

Sevgili  Seyyahlar  yazımızda Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saati – Piknik Alanları hakkında bilgiler vereceğiz.

      Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Hakkında Bilgiler   

Kurşunlu Şelalesi’nde ana şelale 18 metre yükseklikten aşağı dökülmektedir. Ana şelalenin dışında birçok küçük şelale bulunmaktadır.  Bu küçük şelaleler 7 adet küçük gölet birbirine bağlanmış durumdadır. Gölcükler yaklaşık 6 metre derinliğinde olup 1600 metrekarelik alanı kaplamaktadır. Kurşunlu Şelalesi 2 kilometrelik bir kanyonun içinde yer almaktadır.

Bu alan 1986 yılında tabiat parkı haline getirilerek ziyarete açılmıştır. Şelale ve piknik yeri 33 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Piknik alanı içinde; manzara seyir terasları, çocuk parkı, restoran, otopark, gezinti patikaları, içme suyu, tuvalet imkanları mevcuttur.

Kurşunlu şelalesinin zengin bitki örtüsü ve maki oluşumunun çeşitliliği doğal güzelliğini arttıran ayrı bir unsurdur. Kızılçamın ağırlıkta olduğu bölgede birçok farklı ağaç türü ve irili ufaklı bitki topluluğu mevcuttur. Yaban domuzu, tilki, tavşan, sincap, yarasa, ibibik, ağaçkakan, üveyik, sazan, su kaplumbağası, yılan ve kertenkele Tabiat Parkı’nın faunasını oluşturan hayvanlardır. Bunun yanı sıra su altı canlılığı geniş spektruma yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Antalya’da yılın on iki ayında turizm yapılabilecek bir ortam bulunmaktadır. Kurşunlu Şelalesi’ni ziyaret amaçlı en uygun dönem nisan-aralık ayları arasıdır. Bu tabiat parkında Günübirlik piknikler, doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, deve gezisi gibi etkinlikler yapılabilmektedir. Konaklamak isteyenler için milli parka 20 km mesafedeki Belek de çok çeşitli oteller bulunmaktadır.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkından bir görüntü..

      Kurşunlu Şelalesi Çevresinde Gezilecek Yerler        

       Lübnan Sediri (Toros Sediri  –  Katran Ağacı )    

Çınar, meşe, ardıç gibi Türkiye’nin en uzun yaşayan ağaç türleri arasında sayılan bu ağaçların ömrü 1000 yılı geçmektedir. Porsuk, çınar, meşe ve ardıç ağaçları ile beraber ülkemizin anıt ağaçları arasında yer almaktadır.  40-50 metreye kadar boy atabilmekte ve genişliği 2 metreyi bulabilmektedir.

Rüzgara dayanıklı, kirliliğe karşı hassastır. En fazla tropik iklimde yetişen bu ağaçlar oldukça görkemli bir görünüme sahiptir. Önceki dönemlerde Lübnan’da yaydın bir şekilde yetişen sedir ağaçları günümüzde sayıca azalmıştır. Ayrıca sedir ağaçları Lübnan bayrağına simge olmuştur.

                               Tarihi Su Değirmeni                             

Kurşunlu Şelalesinde Günümüzden yaklaşık 200 sene önce bölgede yaşayan köylüler tarafından tahıl öğütme amaçlı kullanılan bu tarihi değirmen çalışır durumdadır.  Şelale çevresinde daha önce 10 adet değirmen olduğu bilinmektedir. Bu değirmenlerden sadece bir tanesi günümüzde var olduğu için tarihi eser niteliğini taşımaktadır.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

  Kurşunlu Şelalesi Giriş Ücreti 2025 Yılı    

Kişi başı……………….. 45 TL

Öğrenci ……………….. 25 TL

Şelaleye araçlarıyla gelecekler için ücretsiz otopark imkânı da sunulmaktadır.

Ücretsiz Hizmetler Otopark – Çocuk Parkı – Mescid – Piknik Alanı

Hizmet Saatleri Açılış: 08.00 Kapanış: 20.00

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkından bir görüntü..

Şelale İçindeki Tesisler

  • Gözleme Evi
  • Cafe Bistro
  • Dondurma Dükkânı
  • Hediyelik Eşya Dükkânı
  • Deve-Midilli-At Gezisi

Kurşunlu Şelalesi Piknik Yapılıyor mu?

Evet Yapılıyor

Kurşunlu Şelalesi Mangal Yapılıyor mu?

Evet Yapılıyor.

           Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Nerede?                

Tabiat Parkı, Antalya kent merkezinden 22 km uzaklıkta yer alıyor. Şelale merkeze yakın ilçelerinden Aksu’da bulunmaktadır.

                     Kurşunlu Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?                     

Tabiat Parkı, Antalya şehir merkezinden 22 km. uzaklıktadır. Hususi aracınız ile 35 dakikada tabiat parkına ulaşabilirsiniz. Antalya-Aksu (Isparta) Devlet Karayolunun Soğucaksu köprüsünden kuzey istikametine ayrılan 8 km’lik yolla ulaşılmaktadır. Kurşunlu belediyesi yolu takip edilerek piknik alanına ulaşılır.

Kurşunlu Şelalesi’ne Otobüs ile Nasıl Gidilir?

Antalya şehir merkezinden belediye otobüsleri ve minibüslerle gidilebiliyor. Gün içerisinde rahat biçimde toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Her saat başı 524, 524 A, MK80, MK81, 519 nolu belediye otobüsleri ile 230 ve 231 nolu minibüs hatlarını kullanılarak park alanına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Meydan Aktarma Merkezinden kalkan otobüslerle ulaşımı sağlayabilirsiniz. 524 ve 524A Nolu belediye otobüsleri ile hem Düden Şelalesi’ne hem de Kurşunlu Şelalesi’ne ulaşım sağlıyor.

Aksu’dan Hareket eden MK81A otobüsü ile kolayca gelebilirsiniz.

YOL TARİFİ / GOOGLE HARİTALAR

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.