Magnesia Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti, AYDIN 2024

Magnesia Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti, AYDIN 2024

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Magnesia Antik Kenti Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saatleri ve Antik Kentin Tarihi hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

    Magnesia Antik Kenti Nerede?      

Antik Kent, Aydın ilinin Germencik ilçesi Ortaklar beldesine bağlı Tekinköy sınırları içinde bulunmaktadır. Antik Kent, kuruluşuyla ilgili anlatılanlara göre Thessalia’dan gelen ve Magnetler olarak isimlendirilen bir kavim tarafından kurulmuştur.

Antik Kenti, o dönemde bir koy olan bugünkü Bafa Gölü kıyısında karaya çıkan Magnetlerin kurdukları ilk Magnesia’nın yeri kesin olarak bilinmemektedir. Antik kaynaklara göre Menderes Nehri kenarında olduğunu öğrenmekteyiz.

Antik Kent, Menderes nehrinin sürekli yatak değiştirip taşması sonucu oluşan salgın hastalıklar ve Perslere karşı daha sağlam bir kent kurma zorunda olmaları sebebiyle Magnetler tarafından, İ.Ö. 400 yıllarında Antik kent bugünkü yerinde yani Gümüşçay’ın yanında yeniden kurmuşlardır.

Antik kent, geçmiş zamanlarda geniş surlarla korunuyormuş. MS 12. yüzyıla kadar yaşamın var olduğu antik kent yapılarının çok az bir kısmı günümüze kadar sağlam bir şekilde gelebilmiş. Şehirde, stoa, agora, propylon, tapınak gibi bir antik kentte olması gereken birçok yapının olduğunu yapılan araştırmalarda görmekteyiz.

Antik Kentine gittiğiniz de Kentin güneyine doğru 500 metre ilerideki tiyatro bulunmakta, Tiyatronun sadece bir kısmı görülebilmektedir. Diğer kısımları ise muhtemelen başka yapılarda kullanılmak üzere buradan taşınmıştır. Antik Kentin 900 metre güney batısındaki diğer yapı ise bir stadyum bulunuyor. Bu stadyumun günümüze kadar gelebilen ve en iyi korunan stadyum olarak bilinmektedir.

Magnesia Antik Kentinden bir görüntü…

Magnesia Antik Kentinde günümüzde görülebilen diğer yapılar Roma İmparatorluk dönemi ve daha sonra ki yıllara aittir. Spor eğitim merkezi olan gymnasion, Milet’teki Faustina hamamının küçük bir kopyası olan hamam, tiyatro ile Artemision arasında yer alan odeion, 25.000 kişilik stadion, su yolu theatron olarak adlandırılan, tiyatro planlı bitmemiş bir yapı, çarşı bazilikası, niteliği henüz bilinmeyen bir Bizans yapısı ve Artemision’u da çevreleyen Bizans suru Magnesia’da bilinen diğer yapılardır.

Buradaki en önemli yapılardan biride 15. Yüzyıl dönemine ait enine planlı Çerkez Musa Camii ise ören yerinin tek İslâmî yapısı olarak bilinmektedir. Yaklaşık 1,5 km çaplı gezi alanı ve doğal yapısıyla antik kent gezisi biraz yorucu olabiliyor. Magnesia’da bulunan eserlerin bazıları Paris, Berlin ve İstanbul müzelerinde sergilenmektedir.

      Magnesia Antik Kenti Giriş Ücreti        

Giriş Ücretsizdir.

15 Nisan / 2 Ekim (yaz sezonu) Açılış saati: 08.00- Kapanış saati:19.00

3 Ekim / 14 Nisan (kış sezonu) Açılış saati: 08.00 Kapanış saati: 17.00

         Magnesia Antik Kentine Nasıl Gidilir?           

Aydın’ın Germencik ilçesinden Ortaklar Söke karayolunu takip edin. Tekin Köy sınırları içinde Ortaklara 4 km kala antik kenti görürsünüz.

Magnesia Antik Kenti’nin önüne kadar asfalt yoldan gidilebilmektedir.

  • Ankara’dan gelecekler 647 km,
  • İstanbul’ dan gelecekler 649 km,
  • Manisa’ya yaklaşık 125 km
  • Denizli’ye yaklaşık 186 km
  • Muğla’ya yaklaşık 158 km uzaklıktadır.

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.