Sultaniye Kaplıcaları Çamur Banyosu – Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti

Sultaniye Kaplıcaları Çamur Banyosu – Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda Sultaniye Kaplıcaları Çamur Banyosu Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti hakkında bilgiler vermeye çalışacağız..

                         Sultaniye Kaplıcaları Nerede?                   

Muğla ilinin Köyceğiz ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Köyceğiz gölünün hemen kıyısında bulunan yere yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterilmektedir.

 Sultaniye Kaplıcaları Çamur Banyosu Hakkında Bilgiler 

Köyceğiz Gölü’nü Akdeniz’e ulaştıran Dalyan Boğazı ile birleştiği yere yakın bir yerdedir. Dalyan’a 4 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.  Çamur Banyosu, Bilimsel açıdan bir kanıtı olmasa da yerli halk tarafından faydası olduğu söylenmektedir.

                   Çamur Banyosu Nelere İyi Gelir?                 

Çamuru vücudunuza sürdüğünüz de kırışıklıkların azaldığı ve derinin gerildiği söyleniyor. Ayrıca, Romatizma hastalıklarına, Bel ağrılarına, Metabolizma bozukluklarına ve cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir. Sultaniye Kaplıcaları, Ülkemizin en yüksek radyoaktivitesi olan kaplıcasıdır. (98.3) 39 derece sıcaklıktaki su kalsiyum klorür, kalsiyum sülfat, kalsiyum sülfür ve radon içermektedir.

Kaplıcanın yapımıyla alakalı çeşitli rivayetler bulunmaktadır. Söylentilere göre, Kaunos’lular tarafından bundan iki bin yıl önce açıldığı belirlenmektedir. Çevredeki hastane kalıntıları da bunu doğruluyor.  Büyük banyonun yanından çıkan kaynak suyu da içildiğinde çeşitli iç hastalıklarını iyileştiriyor Köyceğiz, Dalyan ve Ekincik’ ten günübirlik dolmuş motorları ile de ulaşabilirsiniz. Tekne turlarının bazıları da kaplıcalara uğruyor ve mola veriyor.

Belediye işletmesi olan, son derece temiz, hesaplı bir yerdir. Kadın ve erkek için 2 ayrı yer, ayrıca karışık açık bir havuz var. Çocuklar içinde küçük bir havuz var.  Çamur sürünüp bekleyip duş alınca, kendinizi dünyanın en güzel tenine sahip olduğunuzu hissettiren bir yerdir. Tuvaleti, giyinme kabinleri tertemiz bir yerdir.

Sultaniye Kaplıcaları – Çamur Banyosu Giriş Ücreti 2024 Yılı 

Giriş Ücreti 50TL’dir.

0 – 7 Yaş Çocuklar için Giriş Ücretsizdir.

 Sultaniye Kaplıcalarına gitmişken görülmesi gereken yerler;

                                      1-İz Tuzu Plajı                                                       

İz tuzu Plajı, Muğla ilinin Ortaca ilçesine bağlı Dalyan yakınlarında yer alan altın sarı kumsalı ile dünyaca ünlü bir plajdır. Plaj o kadar ünlü ki The Times gazetesi, 6 aylık bir araştırmanın sonucunda doğa harikası, Caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı Dalyan’daki İz tuzu Plajı’nı, “Avrupa’nın En İyi Açık Alanı” ilan edilmiştir.

Dalyan İz tuzu Plajı, Radar tepesinin eteğinden Dalyan Boğaz’ına kadar 5 bin 400 metre uzunluğundadır. Bu kumsala Caretta Caretta (Loggerhead) türü deniz kaplumbağaları yumurta bıraktıkları için Mayıs’tan Eylül’e akşam 20.00’den sabah 08.00’e kadar plajdan yararlanamıyorsunuz. İztuzu Plajı Hakkında Detaylı Bilgi  İçin Tıklayın

                                2-Köyceğiz İlçesi                                    

Muğla-Fethiye Karayolu’nun 60. km’sinde bulunmaktadır. Doğal güzellikler ve narenciye bahçeleri, doğal Bitki örtüsü içinde, sakin, turistik bir ilçedir. İlçe, Denizden yol ayırmaktadır. Köyceğiz İlçesinin çok sayıda tarihi öneme sahip kalıntısı ve turistlik öneme sahip gezilecek yerleri bulunmaktadır.

İlçe nüfusu geçimini tarım, hayvancılık, ormancılık, turizm ile sağlamaktadır. İlçenin en büyük gelir kaynağı tarımdır diyebiliriz. İlçenin diğer bir geçim kaynağı, gezginci diye tabir edilin arıcılıktır. Köyceğiz gölünü Akdeniz’e bağlayan Dalyan Boğazı’nda kefal balığı üretimi yapılmaktadır. Ayrıca İlçede alabalık tesisleri kurulu olup, üretimini sürdürmektedir.

                                   3-Köyceğiz Gölü                                  

 İlçeye gelen ziyaretçilerin gezmek için gittiği en önemli yerlerden biri haline gelmiştir. Göl, tatlı su gölüdür ve 53 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Köyceğiz Gölü, Ayaklı göl sınıfına girmektedir. İlginç bir bilgi bu göl sınıfına giren Dünya üzerinde sadece 7 adet göl bulunmaktadır. Bu tip ayaklı göller doğal bir yol ile denize bağlanırlar.

Köyceğiz Gölü Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın

                        4-Yuvarlak Çay                                       

Dalyanda yakın gezilecek yerler arasında yuvarlak cay var. Suyu buz gibi orada yüzmek için biraz yürekli olmak gerekir gerçekten çok soğuk. Çayın yanında yemek yiyebileceğim de bir suru tesis var. Fiyatlar da öyle yedikten sonra içine oturacak kadar pahalı değil. Görülmesi şiddetle tavsiye edilir.

                    5-Kaplumbağa Hastanesi                         

Birde kara yolunda gidildiğinde caretta’ların hastanesi var. Yaralı olan hayvanlar oraya getirilip tedavi ediliyor. Çocuklu aileler için gerçekten görülmesi gereken bir yer.

                        6-Kaunos Antik Kenti                         

Muğla Dalyan’a yakın Köyceğiz sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da “Kbid” olan antik kent. Dalyan Boğazı’nın öbür yakasında bulunan kent bir mitosa göre Miletus’un ikiz çocuklarından biri olan Kaunos tarafından Karya- Likya sınırında kurulmuştur. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları, 5 bin kişilik tiyatro, bazilika, hamam, agora ve Demeter Kutsal Tapınağı ile ziyarete gelenleri tarihte yolculuk yaptırıyor.

Kaunos Antik Kenti ve Kaunos Kaya Mezarları Gezisi İçin Tıklayın

                             7-Kaunos Kral Mezarları                        

Geçmiş yıllardan günümüze kalan en önemli tarihi eserler arasında gösterilmektedir. Balıklar Dağı’nın güney kayalıklarında taşların oyulmasıyla yapılan muhteşem anıt mezarlar 2500 yıldır oradalar.

Kayalıkların sağ tarafında altı adet tapınak tipli mezar kayaların ince ince bir heykeltıraş inceliğiyle oyularak yapılmıştır. Hünerli taş ustalarının ellerinden çıkmış kaya mezarları parmak ısırtacak kadar güzelliktedir. Antik mezarlardaki bu taş işçiliğini günümüzde hiçbir yerde bulamazsınız.

 Kounos Antik Kenti ve Kaunos Kaya Mezarları Gezisi İçin Tıklayın

                       8-Sülüklü Göl (Sülüngür Gölü)                 

Köyceğiz Gölü’nü Akdeniz’e bağlayan Köyceğiz–Dalyan kanalının lagün şeklinde oluşturduğu en güzel göldür, Sülüngür Gölü. Kaplumbağalar için önemli bir yumurtlama alanıdır.

Çam ağaçlarıyla çevrili bu güzel alanın Uzunluğu 2 kilometreyi, genişliğiyse 1,5 kilometreyi bulmaktadır. Sülüngür gölünü ziyaret için en güzel zaman gün batımı saatleridir.

             Sultaniye Kaplıcalarına Nasıl Gidilir?               

İstanbul’a 740 km uzaklıkta olan şehir, araçla gelmek istediğinizde ortalama 9 saat sürüyor. Uçakla 1,5 saat sürmektedir.

Ankara’ya ’ya uzaklığı ise 615 km olan şehir, karayoluyla ortalama 7,5 saatlik bir mesafeye sahip. Uçakla 1saat 15 dakika sürmektedir.

İzmir’e ise 240 km uzaklıkta. Muğla’ya 60 km, Dalaman’a 30 km, Dalyan’a 25 km, Marmaris’e 60 km, Fethiye’ye 70 km, Göçek’e 45 km ve Ortaca ’ya 20 Km mesafede bulunuyor.

Dalaman Havaalanından yaklaşık 30 km’lik kara yolu ulaşımıyla ulaşabilirsiniz

Otobüs seferlerini tercih edenlerden iseniz düzenli olarak şehre seferlerin düzenlendiğini belirtebiliriz. Marmaris ve Muğla merkezden de düzenli otobüs seferlerinin bulunduğu ilçeye otobüsle gelmek isterseniz Kâmil Koç ve Pamukkale firmaları ile direkt Köyceğiz’de olabilirsiniz. Köyceğiz’den minibüs yardımıyla geçebilirsiniz.

Köyceğizden kalkan tüm tekne turları ile kolayca ulaşım sağlaaybilirsiniz.

Karayolu ile Muğla-Fethiye karayolu izlenerek, Muğla’dan Gökova’ya inilip Marmaris’e ayrılmadan Fethiye yönüne devam ederek ulaşım mümkün. Yaklaşık 30 km sonra sağınızda kalan Köyceğiz Gölü’nü görüyorsunuz. Anayoldan 1 km içeridedir.

İstanbul yönünden gelecekler, Yalova-Bursa-Susurluk-Manisa-İzmir-Aydın-Muğla üzerinden, 26 km daha devam edilerek Köyceğiz’e ulaşım mümkün.

Ankara’dan gelecekler, Afyon-Denizli-Muğla, üzerinden Marmaris girişinden girmeyip 26 km daha devam edilerek ulaşılıyor.

 

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.