Patara Antik Kenti Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – ANTALYA

Patara Antik Kenti Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – ANTALYA

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Patara Antik Kenti Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saatleri  hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

                         Patara Antik Kenti Nerede?                       

Antik Kenti, Antalya ilinin Kaş ilçesi Gelemiş Belde sınırların içerisinde yer almaktadır. Antik Kent, İ.S. 2. yy’da İmparator Hadrian ve eşi Sabina tarafından yaptırılmıştır. Antik Kent Denize yakın olmasından dolayı geçmişten günümüze önemli ticaret merkezi olmuştur.

Patara Antik Kenti, Antalya-Kaş ile Muğla-Fethiye arasında Xanthos Vadisi’nin güneybatı ucunda bugünkü Ovagelemiş Köyü sınırları içesinde likya’nın en önemli ve en eski şehirlerinden biridir. Antik Kent, Likya Yolu üzerinde bulunması da önemini anlatmaktadır.

Antik Kent, Xanthos Vadisi’nde denize açılabilen tek yer olması önemli konum olarak önemini her çağda devam ettirmiştir. Patara, Likya Döneminden kalan yazıt ve sikkelerde isminin Patara alarak geçmesi geçmişinin çok eskilere dayandığının bir kanıtıdır.

Patara, Tarih boyunca Likya döneminin Başkenti olarak bilinmektedir. Başkentte Helenistik Dönem ‘de inşa edilen birçok anıtsal yapılar bulunur. Bu anıtsal yapılardan bahsedecek olursak, Parlamento Binası, tarihin en eski Deniz FeneriniTepecik Mezarlığı, Vespasian Hamamı, Korinth Tapınağı,  Modestus Zafer Takı, liman ve tahıl ambarı, Fırnaz iskelesinin kuzeyindeki; mahallen “Delik Kemer” olarak adlandırılan bölüm ise suyollarının en anıtsal bölümüdür.

Roma döneminde gladyatör ve hayvan dövüşlerinin yapıldığı Tiyatro’da en önemli yapılarındandır ve Tiyatro yaklaşık 6000 kişi kapasiteye sahiptir.

Patara Antik Kenti, tarihsel değerlerinin yanında Akdeniz kaplumbağaları olarak bilinen Caretta-Carettaların yumurtalarını bırakıp yavruladıkları sahillerden biri olması sebebi ile de önemlidir. Yine antik Kentin içinden geçerek gidebildiğiniz ince Kumlu Patara Plajı ve Çöllerde rastladığınız Patara Kum Tepeleriyle görülmeye değerdir.

              Patara Antik Kenti Giriş Ücreti 2023 Yılı       

Giriş Ücreti 75 TL (2023 Yılı)

Müze Kart Geçerlidir.

Müze kart sahipleri bu tesisi bir yıl içinde ücretsiz olarak 2 kez ziyaret edebilir.

Müze kart + sahipleri bu tesisi bir yıl içinde ücretsiz olarak istedikleri kadar ziyaret edebilir.

Dini bayramların birinci günü öğlene kadar kapalıdır.

                 Patara Ören Yeri Ziyaret Saatleri              

Yaz Dönemi: 1 Nisan – 1 Ekim tarihleri arasında 08.00 – 19.00 saatleri arası,

Kış Dönemi: 1 Ekim – 1 Nisan tarihleri arasında 08.00 – 17.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın belirlediği, Müze ve Ören yerlerine girişlerde uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönergenin 10.Maddesine göre; Müze ve ören yerleri dini bayramların birinci günü saat 13:00’e kadar kapalıdır.

                  Patara Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?            

Antik Kent, Kalkan ilçesine 16 km, Kaş İlçesine 42,5 km uzaklıktadır. Antalya-Kaş, Muğla-Fethiye karayolunun 10. km de Ova Beldesi girişindeki göbekten sahile yani Patara (Gelemiş Köyü) ‘ya doğru dönerek gidebilirsiniz. Bu Karayolu üzerinde birçok yönlendirici tabelalar bulunmaktadır.

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.