Patara Plajı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – ANTALYA
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Patara Plajı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saatleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Patara Plajı Hakkında Bilgiler
Patara Plajı, Antalya ili Kaş ilçe sınırlarında Patara Antik Kenti yakınında bulunan ve bu bölgedeki en büyük ve güzel plajlardan biridir. Plaj, Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında günümüzdeki ismi Gelemiş köyü olan antik Patara kentinin plajıdır. Patara bir Likya kentidir. Likya birliğinin üç oy hakkına sahip olan altı kentinden en önemlisidir. Likya birliği toplantılarının çoğunlukla Patara’da yapıldığı yazılmıştır.
Likya dilinde patara olan kentin M.Ö. 5. yüzyılda var olduğu ve İskender’in kuşattığı kentlerin arasında yer aldığı da bilinir. Bir inanışa göre ise Patara’yı su perisi Lykia ile beraber tanrı Apollon’un oğlu paturus kurmuştur. Patara Romalıların döneminde de çok önemli bir kent olmuştur. Patara limanı, hububat depoları, ve sevkiyat yapılan önemli bir limandır. Bizanslıların döneminde de gelişimini sürdüren kent, Hristiyanlarca ayrı bir öneme sahiptir.
Türkiyeki plajlar arasında en uzun 2. kumsalına sahip olan Patara Plajı’nın genişliği 280 metre ile 1500 metre arasında değişmektedir. Plajın toplam uzunluğu da 14 km’dir. Plajda Nesilleri tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan caretta caretta adı verilen deniz kaplumbağalarının en önemli yumurtlama alanlarından birisi olarak, doğal hayatı koruma vakfı tarafınca hazırlanan proje ile korunmaktadır. ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edilmiştir. Plaj bundan dolayı gün içerisinde insanla ile kaplumbağalar arasında dönüşümlü olarak kullanılır.
Patara Plajı Hangi Saatler arası Açık?
Plaj 08.00-20.00 saatleri insanlara, 20.00 – 08.00 arasında ise caretta caretta’lara ayrılmış durumdadır. Caretta’ların zaman diliminde insanların plaja girmesi ve plajda ışık yakılması yasak. Deniz kaplumbağalarını gece etkileyecek hiçbir olumsuzluk olmadığı için Patara, bu tür için çok uygun bir ortam sunuyor.
Patara Plajı çoğu Türk filminde gördüğümüz tüm çöl sahnelerinin çekildiği plajdır. Noel Baba olarak bilinen St. Nicholas’ın doğum yeri olarak bilinmektedir. Dünyanın ilk demokratik meclis binası ve dünyada bulunmuş en eski deniz feneri burada bulunmaktadır. Plaj yaz ve kış döneminde yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görmektedir. Özellikle dalgıçlar tarafından da tercih edilen bir yerdir. Plaj içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için bir Kafeterya yer almaktadır.
Patara Plajı Giriş Ücreti 2023 Yılı
Patara Antik Kenti içinden geçilip plaja ulaşılmaktadır.
Patara Antik Kenti Giriş Ücreti 2023 Yılı
Kişi Başı 200 TL
Müze Kart geçerlidir.
Patara Plajı’nı kullanacaksanız eğer,
Şezlong ve şemsiye almak için içeride kiralanıyor. (Kendi Şemsiyeniz ile de girebilirsiniz)
Patara Plajında Kamp Yapılır mı?
Cevap: Hayır. Çadir kurmak, Ates yakmak ve yemek pişirmek yasak.
Patara Plajı’na Nasıl Gidilir?
Patara Plajına hususi aracınızla veya şehiriçi otobüsleri ile ulaşabilmeniz mümkündür. Patara Plajı Antalya şehir merkezinden yaklaşık 220 kilometre mesafede bulunmaktadır. Hususi aracınızla 4 saat kadar sürmektedir. Dalaman havaalanı daha uygun bir mesafede yer almaktadır.
Kalkana 17 km, Kaşa 43 km, Fethiyeye ise 73 km uzaklıktadır. Kaş ilçesinden Fethiye’ye doğru giderken, Kalkan’ı geçip 11 km sonrasında, Patara sapağından dönüyorsunuz.Bu yoldan 6 kilometre içeri girerek önce Gelemiş Köyüne varıyorsunuz. Yürüyerek 20 dakika aracınızla 5 dk da plaja ulaşabilirsiniz.
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.