Rahmi Koç Müzesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti 2023-Ankara
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Rahmi Koç Müzesi Merkezi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saatleri – Müze’de yer alan eserler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Rahmi Koç Müzesi Nerede?
Müze, Ankara ilinin Altındağ ilçesinde bulunmaktadır. Ankara’nın ilk sanayi müzesidir. Ankara Kalesi’nin ana giriş kapısının karşısında, eskiden At Pazarı olarak bilinen mevkide bulunuyor.
2005 yılında ziyarete açılan Müze içerisinde, Geçmişten günümüze kullanılan Nostaljik Eski Model Arabalar, Eski Uçaklar, Eski Bilgisayarlar, Çamaşır Makineleri, Fotoğraf Makineleri, Bebek Evlerinden Piyona, Pilot Kıyafetlerinden Oyuncak Gemilere, Tüfek ve Silah çeşitlerinden Teknelere kadar eskiye dair ne ararsanız hepsi buradadır. Ayrıca, Atatürk’ün bizzat kullandığı eşyalara kadar akla gelen gelmeyen birçok ilginç eseri burada bulabilirsiniz.
Rahmi Koç Müzesi Tarihi
Müze Binası, Damat Rüstem Paşa tarafından 1521-1522 arasında Çengelhan olarak yaptırılmış ve gelen misafirlerini ve konuklarını burada ağırlamıştır. Tipik bir Anadolu kervansarayı olarak hizmet veren bu yapı, Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde ve Cumhuriyetin ilk yıllarında cezaevi olarak kullanılmıştır. Tarihi yapı, 20. Yüzyıla kadar dokuma, yün, kuru bakliyat, deri ve Bakır – Gümüş malzemesi ticareti yapılan önemli bir merkez konumundaymış. 2005 yılından itibaren müze binası olarak hizmet vermektedir.
Rahmi Koç Müzesi Koleksiyonları
Atatürk Evi, Rahmi m. Koç Müzesi, Mustafa V. Koç Galerisi, Karayolu Ulaşımı, Raylı Ulaşım, Denizcilik, Havacılık, Esnaf Sokağı, Makineler, Bilimsel Aletler, Bebek Evleri, Tarım Koleksiyonu, Matbaacılık, Oyuncak Koleksiyonu ve Günlük Yaşama dair Eşyaların olduğu koleksiyon bölümleri bulunmaktadır.
Doğum Günü Kutlamaları, Fotoğraf çekimleri, Sergi Salonları, Toplantı Organizasyonları ve iş Organizasyonları yapılmaktadır.
Yapmak istediğiniz Organizasyon öncesinde (0312) 309 68 00 numarasını arayarak bilgi alabilirsiniz.
2010 yılından beri “Eğitim Atölyesi” programı kapsamında genç bireylerin hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlayan eğitimler de verilmektedir. Eğitim ve yaş grupları etkinlikleri şunlardır; Okul Gruplarına yönelik Eğitimler, 4-14 yaş Grubu Çocuk Atölyesi, Öğretmen Seminerleri ve Yetişkinlere yönelik atölyeler bulunmaktadır.
Rahmi Koç Müzesi Giriş Ücreti 2023 Yılı
Tam ………………………….. : 80 TL
Öğrenci – Öğretmen ……. : 40 TL
0 – 6 Yaş ÜCRETSİZDİR.
Müze Kart geçerli değildir.
(Fiyatlar 2023 Yılı Eylül ayına aittir.)
Rahmi Koç Müzesi Açılış – Kapanış Saatleri
Müze, Salı – Pazar günleri arasında Saat 10:00 – 17:00 arası açıktır.
PAZARTESİ günleri KAPALIDIR.
Cumartesi – Pazar ve Bayram Günleri 10.00 – 19.00 Saatleri arası açıktır.
Müze, Dini Bayramların Arife ve birinci günü ile her yıl 31 Aralık ve 1 Ocak günleri müze kapalıdır.
Rahmi Koç Müzesi’ne Nasıl Gidilir?
Rahmi Koç Müzesi, Ankara ilinin Altındağ ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Ankara Kalesi’ne yakın bir konumda Anadolu Medeniyetler Müzesi’nin hemen karşısında bulunmaktadır.
Toplu Taşıma İle Gidecekler;
Otobüs ile Gidecekler; En yakın yer Anafartalar Caddesinden geçen 375 – 377 – 361 – 357 nolu otobüslere binip Anafartalar Caddesinde inip yürüyebilirler. Veya Ulus olarak bilinen yerde indikten sonra Ankara Kalesine doğru yürümeleri yeterli olacaktır.
Dolmuş ile Gidecekler; Mamak – Ulus arası hizmet veren Dolmuşlara binerek Anafartalar Caddesinde inip yürüyerek ulaşabilirler.
Metro ile Gidecekler; Ulus olarak bilinen istasyondan indikten sonra Ankara Kalesine doğru yürüyerek gidebilirler.
Rahmi Koç Müzesine En Yakın Duraklar:
- 30402 – Ulus Hal 821 metre uzaklıkta, 12 dk yürüme mesafesindedir.
- 30411 – Saman Pazarı 827 metre uzaklıkta, 15 dk yürüme mesafesindedir.
- 31642 – Ulucanlar 836 metre uzaklıkta,15 dk yürüme mesafesindedir.
- 30019 – Atatürk İlköğretim Okulu 937 metre uzaklıkta, 20 dk yürüme mesafesindedir.
- 30017 – Yeğenbey Vergi Dairesi 1025 metre uzaklıkta, 20 dk yürüme mesafesindedir.
- Bu Otobüs hatları Ankara Kalesi yakınından geçmektedir.
- Otobüs – 114-3, Otobüs – 347, Otobüs – 363-2
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.