Tarihi Hasan Paşa Hanı Nerede – Nasıl Gidilir – Kahvaltı – Diyarbakır

Tarihi Hasan Paşa Hanı Nerede – Nasıl Gidilir – Kahvaltı – Diyarbakır

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Tarihi Hasan Paşa Hanı Nerede – Nasıl Gidilir – Han, Ne Zaman Yapılı, Kim Tarafından Yapıldığı, Giriş Ücreti ve Kahvaltı Mekanları hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Han, Diyarbakır ilinin Sur ilçesi sınırları içerisinde Ulu Caminin karşısında bulunmaktadır. Kitabesine göre, Diyarbakır ilinin Osmanlılar tarafından alınmasından sonra o dönemde vali olan Sokullu Mehmet Paşa’nın oğlu Vezir zade Hasan Paşa tarafından 1570’li yıllarda yaptırılmış olduğu rivayet edilir. Hasan Paşa Han’ı özellikle 19. Yüzyılda ticaretin önemli rol oynadığı bir han olarak bilinmektedir.

Hasan Paşa Hanı, 3 katlı dikdörtgen bir yapı olup geçmişte misafirlerin gelip konakladığı bir yerdir. Misafirler buraya Atlarıyla veya develeriyle geldiklerinde bineklerini alt kata bırakıp, üst katlarda avluya bakan sıralı odalarda kalırlarmış.

Hanın tam ortasında üstü kapalı bir süs havuzu bulunur. Tarih boyunca birçok tadilattan geçen bu han, günümüzde özellikle kahvaltı mekânlarıyla bilinmektedir. Kahvaltı mekânlarının yanı sıra, restoranlar, antika eşya satan dükkânlar ve hediyelik eşya satan dükkânlar bulunuyor. Sizlerin de yolu bir gün Diyarbakır iline düşerse bu Tarihi mekânı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

    Tarihi Hasan Paşa Hanı’na Giriş Ücretli mi?      

Giriş ÜCRETSİZDİR.

        Tarihi Hasan Paşa Hanı’na Nasıl Gidilir?          

Tarihi Hasan Paşa Hanı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Gazi Caddesine yakın bir konumda bulunur. Hasan Paşa Hanını görmek için tek yapmanız gereken Diyarbakır’a gelmeniz olacaktır. Sur içi olarak bilinen yerde bulunur. Sur Dolmuş ve Otobüsleri ile kolaylıkla gelebilirsiniz.  Sur ilçe Emniyet Müdürlüğünün bir sokak ilerisinde bulunuyor.(Gazi caddesi araç trafiğine kapalı)

Havalimanı, Bağlar Merkez ilçesinde bulunur. Şehir merkezine uzaklığı 6 km.dir. Havalimanımıza taksi, şehir içi minibüsleri ve otobüsleri ile Diyarbakır’ın her yerine gelebilirsiniz.

Demiryolu ile Gelecekler, tren garından şehir içi minibüsleri, otobüsleri ve taksi ile ulaşım çok kolaydır. Tren garına İstanbul Haydarpaşa Garından Diyarbakır’a düzenli seferler yapılmaktadır. GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ trenleri, Ankara – Diyarbakır/Kurtalan – Ankara arasında haftada 6 gün gelmektedir.

Diyarbakır’ın Bazı İllere olan uzaklığı;

  • Diyarbakır-Ankara arası 1000 km,
  • Diyarbakır-İstanbul arası 1454 km,
  • Diyarbakır – Elazığ Arası 153 km
  • Diyarbakır – Malatya Arası 251 km
  • Diyarbakır – Şanlıurfa Arası 176 km
  • Diyarbakır – Adıyaman Arası 205 km
  • Diyarbakır – Bingöl Arası 144 km
  • Diyarbakır – Mardin Arası 95 km  uzaklıktadır.

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.