Truva Antik Kenti Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saatleri

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Truva Antik Kenti Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saatleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Truva Antik Kenti Nerede;
Truva Antik Kenti, Çanakkale İl merkezine bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Halk arasında Hisarlık adı ile de bilinmektedir. Çanakkale merkeze ise uzaklığı 30 km dir. Truva Savaşı’nın gerçekleştiği yer günümüzde Truva Antik Kenti olarak bilinen yerdir.
Truva Antik Kenti Hakkında;
Dünyanın en ünlü arkeolojik kentidir Truva Antik Kenti. MÖ. 3000-2500 yıllarında yerleşim yeri olarak kurulduğu bilinmektedir. Savaşlardan dolayı Sürekli olarak yıkılıp, yerine yenisi inşa edilen Antik kent ve Truva katmanları, MÖ. 85 – MS. 8. Yy. Roma Dönemi ile sona ermektedir. İlk yerleşim yeri olması sebebiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Antik Kent, yerleşim katı erken Bronz Çağı’na tarihlenmektedir
Homeros’un İlyada Destanı’nda da bahsettiği Truva Savaşı’nın yaşandığı yer olan Antik Kent, Çanakkale sınırlarında yer alan görülmesi gereken bir yer. 1998’de Truva Antik Kenti olarak UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunmaktadır.
Truva şehri, Avrupa ile Anadolu arasında ticaret yolu üzerinde bulunması sebebiyle, tarih boyunca birçok savaşla karşı karşıya kalmış. Toplamda 9 defa yıkılıp tekrardan inşa edilmiştir. Bu Tarihte Truva katmanları olarak anlatılmaktadır.
Truva Savaşlarının sembolü olan Truva Atı ve bir kaç tarihi yapıya rastlayabilirsiniz. Neden bir kaç çünkü Ülkemiz dışına çok sayıda ülkeye Antik Kente ait olan yapılar çıkarılmıştır.
Truva Atı Heykeli Nerede;
Truva Savaşı’nın yapıldığı Antik Kent içinde, bir modeli de İl Merkezinde sergilenmektedir.
Truva Atı Heykelini Kim Yaptı;
Çanakkaleli ilinde Ahşap Heykel ustası olan Ahmet Karadeniz tarafından 1973 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık olarak 2 yıl boyunca yoğun çalışmaların ardından 1975 yılında ziyaretçilerin hizmetine sunulmuştur.
Truva Atı Hikâyesi;
Aslında savaş ortamların da bu ve buna benzer hikâyeler duymak mümkündür. Hikâye ye göre; Akhalılar uzun yıllar süren savaşa rağmen Truva antik Kentini ele geçiremezler. Yine bir kuşatma esnasında iken tanrılardan yardım isterler. Tanrılar bir fikir sunar, Bu fikir savaştan yenilmiş gibi yapıp ve geri çekilme taktiğidir. Bu taktiği uygularken kentin kapısına içerisine asker yerleştirerek devasa boyutlu tahta bir at bırakırlar. Düşmanı yendiğini görüp kutlama yapan Truvalılar, Tahta atı içeri alırlar. Aradan kısa bir süre geçer ve sessizliğin hâkim olduğu bir anda atın içerisine gizlenen askerler çıkarak Truva Antik Kentini ele geçirirler.
Truva Antik Kentine Nasıl Gidilir;
Minibüsle gidecekler, Çanakkale il merkezinden kalkan otobüs ya da dolmuşları kullanarak Antik Kente gelebilirsiniz.
Kendi Aracıyla gelecekler, Çanakkale – İzmir otoyolunun(kepez güzergâhından) 30 kilometresindeki Tevfikiye Köyüne- Antik Kentin tabelasından saparak Tevkifiye yoluna giriniz. Bu yoldan 5 kilometre daha gittikten sonra antik kente ulaşabilirsiniz.
Truva Antik Kentine Giriş Ücreti 2024
Truva Ören Yeri Giriş Ücreti 2024 yılı için; 600 TL.’dır.
Müze kartına sahip olanlar 1 yıl içinde 2 kez ücretsiz girebilir, Müze kart plus sahibi olanlar 1 yıl içinde süresiz olarak girebilirler.
Truva Antik Kenti Ziyaret Saatleri;
Yaz Dönemi (Nisan-Ekim) 08.00-20.00,
Kış Dönemi (Kasım-Mart) 08.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Resmi tatil, bayram ve özel günlerin tamamında, ziyaretçi ağırlıyor.
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.


Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.