Uçansu Şelalesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – ANTALYA

Uçansu Şelalesi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – ANTALYA

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda Uçansu Şelalesi Nerede – Nasıl Gidilir – Kral Havuzu ve Kamp Alanları hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

                        Uçansu Şelalesi  Nerede?                         

Antalya ilinin Serik ilçesi Gebiz Beldesine bağlı Akçapınar köyü sınırlarında yer almaktadır. Antalya’ya 57 km, Serik’e 54 km mesafede uzaklıktadır. Uçansu Şelaleleri, Aşağı Uçansu Şelalesi-1 ve Yukarı Uçansu Şelalesi-2 olmak üzere 2 ayrı şelaleden oluşur. Şelaleler, denizden 400 metre yüksekliktedir. Neden ismi Uçansu diye sorarsanız dökülmekten ziyade süzülmesi, yavaş yavaş düşer de denebilir. Bu yüzden şelaleye, Uçansu ismi verilmiştir.

                Uçansu Şelalesi Hakkında Bilgiler                

Şelaleyi Suuçtu şelalesiyle karıştıran çok oluyor. Karıştırmayalım. Uçansu şelaleleri Serik’te bulunur. Havutlu ve Bal Derelerinin birleşmesi ile oluşmaktadır. Şelalelerin döküldükleri yüzey kireç taşından oluştuğundan yer yer kopmalar oluşmuş ve bunlarda sarkıtlar oluşturmuştur.

Uçansu Şelaleleri, Aşağı Uçansu Şelalesi ve Yukarı Uçansu Şelalesi olmak üzere 2 ayrı şelaleden oluşmaktadır. İkisi de farklı yükseklikten akmaktadır. Genellikle halk arasında Uçan 1 ve Uçan 2 şeklinde adlandırılmaktadır.

Aşağı Uçansu (Uçan 1); Buradaki havuzun derinliği yaklaşık 4 metredir. Bu şelalenin yüksekliği yaklaşık 50 metredir. Yaz aylarında bu şelale diğer şelaleye göre daha fazla akmaktadır. Yazın su seviyesi her ne kadar az olsa da yine de şelale bu doğal güzelliğini korumakta.

Yukarı Uçansu (Uçan 2); ormanın en yüksek noktasından yani 70 metre yükseklikten akmaktadır. Uçansu şelalelerinin en üst katmanıdır. En yüksekte olması yaz aylarında suların azalmasıyla akan su miktarı bir hayli azalmaktadır. Şelale yaz aylarında hiç akmamaktadır.

Suyu az aktığı için şelalenin düştüğü yerde sizi küçük bir havuz karşılar. Kış ayında bu su donmaktadır. Yukarı Uçansu-2 şelalesinin üstünde ünlü Kral Havuzu bulunmaktadır. Ormanın içinde gizlenmiş doğal havuz. İsminden belli olduğu gibi krallara layık bir havuz.

        Uçansu Şelalesinde Neler yapılır derseniz,    

Bölgede çeşitli aktiviteler de düzenlenmektedir. Bunlardan bazıları jeep safarileri, rafting’tir. Ayrıca şelale güzel bir yürüyüş alanıdır. Hıristiyanların hac yolu olarak da bilinen Aziz Paulus Yolu üzerinde yer alan şelaleler çok sayıda yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, Bölgede Pednelissos antik harabeleri de yer alıyor. Şelalelerin kenarında yer alan ahşap restoranda da yemek yeme yerleri bulunmaktadır. Burada oturup bir şeyler yiyip içebilirsiniz. .

                Uçansu Şelalesi Giriş Ücreti                     

Giriş ÜCRETSİZDİR.

              Uçansu Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?             

 Antalya ilinin Serik ilçesi Gebiz Beldesine bağlı Akçapınar köyü sınırlarında yer almaktadır

Şelaleye gitmek için, Antalya-Serik yoluna girerek Gebiz beldesine ulaşmalısınız. Gebiz’e ulaştıktan sonra 17 kilometre daha ilerlediğinizde şelalelere ulaşmış olursunuz. Şelaleye giden yol inişli çıkışlı patikalı bir yol olduğundan köyden sonraki yolda dikkatli ilerleyiniz.

  • Antalya-Gebiz Arası 50 km uzaklıktadır.
  • Şelale-Antalya Arası 70 km uzaklıktadır.

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.