Şanlıurfa Tarihi Kapalı Çarşı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti

Şanlıurfa Tarihi Kapalı Çarşı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Şanlıurfa Tarihi Kapalı Çarşı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Açılış / Kapanış Saatleri – Satılan Ürünler – Neler Alınmalı? hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Şanlıurfa ilinin merkezinde bulunan Tarihi Kapalı Çarşı1562 yılında yapılmıştır. Balıklıgöl olarak bilinen tarihi alanın hemen yanındadır. Hatta Balıklıgöl’ü gezmeye geldiyseniz gezinize bu çarşıyı dolaşarak devam etmektedir.

Geleneksel mimariyle şekillendirilen bu çarşı,  Sipahi Pazarı, Kınacı Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, Eskici Pazarı, Kuyumcular Çarşısı, Kunduracılar Pazarı ve Gümrük Han olmak üzere büyük öneme sahiptir. Çarşı sağlı sollu olarak sıralı olarak dizilen dükkânlardan oluşmaktadır. Bu dükkânlar geçmişten günümüze adeta ticaretin kalbi durumundadır.

Peki, Bu çarşıda neler bulunur, Kapalı Çarşı Gezimizden bahsedersek,  Gerek günlük kıyafet-yeme-içme –Hediyelik eşya almak için gelen yerli ziyaretçiler olsun, Gerekse Şanlıurfa’ya gelen Yerli ve yabancı turistler olsun Şanlıurfa Gezisini buradan alacakları hediyelik eşya ile tamamlamaktadır. Neler mi alabiliriz, Urfa’nın meşhur isot biberinden, Salçasına, Kurutulmuş Patlıcan, Biber kurularına kadar yemeklik malzemelerini bulabilirsiniz.

El yapımı biber ve salça almanızı tavsiye ederiz.(Bilen biriyle almanızı tavsiye ederiz, çünkü çok çeşit var) El yapımı deyince tabi aklımıza El işçiliğiyle yapılmış Bakır ve Severleri unutmayalım. İster hazır bakırlardan alın isterseniz sipariş verin Bakır ürünlerin üzerine istediğiniz motifler işletilerek sizlere hazırlasınlar.

Çarşı içerisinde sizleri yöresel kıyafetler satan dükkânları göreceksiniz, çeşit çeşit renk renk ürünler, Kuruyemişçiler, Gümüş satan dükkânlar, Avizeciler, İpek Eşarplar, Ayakkabı satan dükkânlar aradığınız ne varsa hepsi burada bulunuyor.

Tarihi Kapalı Çarşıyı gezinizde bir mola verme vakti geldiyse Gümrük Han’da Çay-Kahve molası verebilirsiniz, otantik bir mekândır. Yok, yemek yiyelim derseniz de yine çarşı içerisinde sağında solunda yemek yapan yerler bulunuyor. Patlıcan Kebabı veya Ciğer yemenizi tavsiye ederiz.

                Tarihi Kapalı Çarşı Giriş Ücreti                 

Giriş ÜCRETSİZDİR.

           Tarihi Kapalı Çarşı’ya Nasıl Gidilir?               

Çarşı, Balıklıgöl ile yan yana bulunduğundan genelde Balıklıgöl gezildikten sonra devam edilerek çarşıya gelinmektedir. Girişler bu kısımdan yapılıyor. Size oradan tarif edeceğim, Balıklıgölü gezdikten sonra, Aynzeliha parkının içinden yürüyerek Hasan Padişah Caminin Sağından veya Solundan yola çıkarak çarşılara giriş yapabilirsiniz. Çarşıya 3-4 yerden giriş bulunuyor.

Ben size Balıklıgöl Caddesi üzerinden tarif edeceğim, Hasan Padişah Caminin solundan doğru yürüdüğünüzde sağınızda kalacak şekilde dükkânlar sıralı olarak göreceksiniz.  Çarşı içerisine buradan girişler var. Bu yol boyunca devam eden Çarşıdan Alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Keyifli Gezmeler.

Aracınızla Gelecekseniz eğer, Tavsiyemiz Beyaz saray Parkında bulunan otoparka bırakıp Balıklıgöl mevkiinden giriş yaparak gelmenizdir. Direk Tarihi Çarşıya gelmek istiyorsanız, Fuzuli Caddesi, sonrasında Balıklıgöl Caddesini devam ederek çarşının olduğu yere gelebilirsiniz. Ücretli otoparklar bulunuyor.

Otobüsle gitmek isterseniz, 24 ve 63 No’lu otobüse binerek Balıklıgöl’de inip yürüyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.