Tarih Koridoru Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – KOCAELİ

Tarih Koridoru Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – KOCAELİ

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Tarih Koridoru Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücretli mi? Tarih Koridorunda bulunan Tarihi Eserler, Müzeler, Anıtlar, Hanlar, Hamamlar ve Köşkler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Kocaeli, ilinin Merkez ilçesi olan İzmit ilçe sınırları içerinde bulunan tarihi bir alandır. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemimden günümüze kadar gelen tarihi bir yerdir. Şehrin tarihini yansıtan en güzel yerlerden biri desek hiç yanlış olmaz. Kocaeli ili bulunduğu konum itibariyle deniz etrafında toplanmıştır. Körfez etrafında ve tepelerde evler bulunmaktadır.

Tarih koridoru olarak bilinen alanda birçok eski yapıyı görmek mümkündür. 19. Yy’dan kalma evler Kapanca Sokak içerisinde ve etrafında bir koridor oluşturmuştur ve buraya Tarih Koridoru isminin verilmesinde etkili olmuştur. Tarih koridoru dik bir rampa ve Arnavut kaldırımlarıyla ünlüdür. Bu koridorda birbirinden güzel tarihi evler göreceksiniz.

Tarih Koridorunda İlk karşımıza çıkan yer Basın Müzesi oldu, buranın yakınında Göç Müzesi, Butik Oteller, Hediyelik Eşya satan dükkânlar, Tarihi Çeşme ve yolun sonunda Tarihi Su Sarnıcı bulunuyor. Bu koridorda genel olarak Tarihi evlerin restore edilmiş halini bulacaksınız.  Tarihi Koridorunda Gezilecek Diğer yerleri ayrıntılı inceleyelim…

Tarih Koridorunda Gezilecek Yerler

Selim Sırrı Paşa Konağı

Osmanlı Devletinin İlk Genel Yol İşleri Gezici Müfettişi olan Selim Sırrı Paşa 1888 yılında izmit mutasarrıflığına atanmıştır. İzmit garından Taraklı’ya uzanan Şose onun eseridir. Bir dönem burada yaşadığı konak günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.

Akçakoca Cami (Dere Cami)

Sabiha Aksel Parkında bulunan bu Cami, İzmit’in İlk Camisidir. 1327 – 1328 yılları arasında Akçakoca tarafından yapılmıştır.

Tarihi Su Sarnıcı

Roma döneminde İzmit’in su ihtiyacını karşılamak için yapılmıştır. Yaklaşık 210 yıllık olduğu tahmin edilmektedir.

Yumurtacı Mescidi

1631 yılında yapıldığı tahmin edilen bu yer bölgenin en eski yapıları arasındandır. Cami, Mescid ve minaresi ile görülmeye değer güzellikte bir yerdir.

Atatürk Redif ve Etnografya Müzesi

İzmit Redif Dairesinin ilk olarak İzmit Mutasarrıfı Hasan Pasa tarafından Sultan Abdülaziz döneminde (1861–1876) Kasr-ı Hümayun ile birlikte yaptırıldığı belirtilir. Yapı, 1999 depremine kadar 15. Kolordu Komutanlığınca Askeri Mahkeme binası olarak kullanılmıştır. 2011 yılında Kocaeli İl Özel İdaresince restore ettirilerek Atatürk ve Redif Müzesi adıyla hizmete açılmıştır. Diğer Yerler….

Akçakoca Bey Anıtı

Gazi Süleyman Paşa

Orhan Paşa Cami

Atatürk Evi Müzesi

Tarihi Yeni Hamam

Basın Müzesi

Saray Müze

Pembe Köşk

Saat Kulesi

Ve son olarak Şehrin Terası olan Saat Kulesi. Buradan İzmit’i kuş bakışı izleyerek gezinize son verebilirsiniz.

YOL TARİFİ / GOOGLE HARİTALAR

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.