Bolu’nun En İyi 10 Piknik Alanı – Bolu’da Piknik Yapılacak Yerler

Bolu’nun En İyi 10 Piknik Alanı – Bolu’da Piknik Yapılacak Yerler

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere  Bolu’nun En iyi 10 Piknik Alanı – Mangal & Piknik Yapılacak Yerler Hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

                           Abant Gölü Tabiat Parkı                            

Abant Gölü Tabiat Parkı, Dört mevsim olağanüstü güzellikte görsellik sunmasıyla meşhurdur. İlkbaharda gitseniz gölün etrafında bulunan ağaçlarda açmaya başladığı tomurcukları- çiçekleri, Yazın gelmesiyle güneşi- gölün berraklığını ve muhteşem çam ağaçlarıyla çevrili ormanı, Sonbaharın gelmesiyle ağaçların yapraklarının renklerinin değişiminin

Bolu Abant Gölüne verdiği rengarenk doğa harikasını, Kış gelmesiyle birlikte yağan karın çam ağaçlarının üstüne örtü olması gölü ziyarete gelen misafirlere eşsiz güzellikler sunmaktadır.

Tabiat Parkı ziyaret severler için çok farklı aktiviteler sunmaktadır. Bunlara değinecek olursak ,Masalarla çevrili olan bölgede mangal yapma imkanı bulunuyor. Kamp kurabileceğiniz alanlar , Balık tutabileceğiniz yerler , yürüyüş yapma imkanı , Bisiklete binme imkanı sunmaktadır. Abant Gölüne gittiğinizde karşınıza dizi çekimi yapanları , klip çekenleri görürseniz hiç şaşırmayın ,herkes bu doğal güzellikten faydalanmaya çalışıyor.

Abant Gölü çevresinde yaklaşık 7 km’lik bir parkur bulunur. Faytona binip gezinti yapma imkanı ,ayrıca Atla gezme imkanı bulunuyor. Tabi bu kadar doğal güzelliklere sahip olan tabiat parkında Amatör – Profesyonel olarak fotoğraf çekme fırsatını da değerlendirebilirsiniz. Yaz kış ziyaretçi akınına uğrayan bölgede bir çok bölgeden turlar da düzenlenmektedir.

                                 Gölcük Tabiat Parkı                            

Bolu il merkezi Mesciler köyünde bulunur. Bolu Abantla karıştırmayınız.  Bolu merkezden 17 km uzaklıktadır. İstanbul, Ankara ve Bolu ilinde yaşayanların hafta sonu günü birlik küçük kaçamak yaptıkları yerdir. Burada Ormanla gölün muhteşem görüntüsüyle huzur bulabilme , ailenizle ve sevdiklerinizle güzel bir gün yaşayabilirsiniz. Gölün Yapay bir Göl olduğunu belirtmek isterim.

Adını Bolu’nun merkez ilçesine bağlı bir köy olan Gölcük’ten almıştır. Yürüyüş parkurları, manzara seyir terasları, piknik alanlarıyla eşsiz bir görüntü sunmaktadır.  Gölcük, Abant Gölü’ne göre daha küçük ve şirindir.  Göl kenarında Dinlenme Evinin de bulunduğu milli park ve mesire yeri alanı içerisinde, içerisinde evcil hayvanlarında olduğu kafeteryalar yer alıyor. Girişte sol tarafta bir kafeterya bulunuyor. Orada işinize yarayacak her şey mevcut mangal malzemeleri , hediyelik eşyalar , Meşrubatlar  eksik bir şeyiniz varsa telaşlanmayın aradığınız her şeyi orada bulacaksınız.

Gölcük Gölü Tabiat Parkının çevresi yaklaşık 1300 metredir.  Gölcük Gölü’nü yürüyerek yarım saatte dolaşmanız mümkün. Tabi sık sık bu güzel mekanın resimlerini çekmek için mola vermezseniz. Gölcük Tabiat Parkı ülkemizin saklı cennetlerinden birisi durumundadır. Mutlaka gitmeniz gereken bir doğa harikası.yakında  oturanların hemen yanı başında olan bu göl Orman içinde bir oksijen deposudur.

Göl çevresindeki manzaraların fotoğrafını çekmeye doyamayacaksınız. Hatta gölün üstüne uzanan tahta yolda sıra bile bekleyeceksiniz. Eğer piknik yapmak için malzeme getiremediyseniz gerekli malzemeleri tedarik edebilir yada girişte sağ tarafta göl manzaralı mekan var orada yemeğinizi yiyebilirsiniz. Yemek yediğiniz mekanın  yan tarafında evcil hayvanlar bulunuyor. Kuşlar , ördekler, tavuklar , horozlar vs ayrı bi güzellik kattığını söyleyebilirim.

Gölcük Gölü etrafında yürümek dışında dolaşmak için kiralayabileceğiniz çeşitli araçlar mevcut. Bisiklet, golf arabası, ginger gibi araçlar ile göl etrafında gezintiye çıkabilirsiniz.

Toplu olarak hareket eden golf arabaları, Bisiklet – elektrikli araçları kiralayarak binebilirsiniz.

                            Yedigöller Milli Parkı                                 

Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesinde Bolu İl sınırları içerisinde yer alan  Yedigöller Milli Parkı 1623 hektarlık bir alana sahiptir. Türkiye’nin  ilk milli parklarından biri olma özelliğini taşıyor. Yedigöller Milli Parkında Geyik ve Karaca’nın yanı sıra Ayı, Kurt, Domuz, Çakal ve Tilki gibi hayvan türleri bulunuyor. 240 bitki türü bulunmaktadır. Ayrıca sayısız mantar çeşidi bulunmaktadır. Milli park Çok sayıda bitki türünü içermesiyle yurdumuzun en güzel, karışık doğal ormanlarına sahip olma özelliğini taşıyor. Kayın,Meşe,Gürgen, Kızılağaç ve ,Karaçam Sarıçam, Ihlamur vePorsuk gibi ağaç türleri görülmektedir.

Yedigöller Milli Parkı içerisinde 7 adet göl bulunmaktadır.

Bunlar; Büyükgöl , Seringöl , Deringöl , Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl’dür.. Ortalama 780 metre yükseklikte olan platodaki göllerin en büyüğü Büyükgöl’dür. En derin yeri göl ise 15 metredir. Büyükgöl’ün güneydoğusundaki Deringöl, akan bölümü ile Büyükgöl’e bağlanıyor.

Diğer platolara göre 100 metre yükseklikteki platonun en geniş gölü ise Nazlıgöl’dür. Dip kısmından sızdırdığı su, gölün kuzeydoğusunda yüzeye çıkarak bir şelale oluşturduğundan “Şelale Gölü” adı da verilmektedir. Aynı platoda Sazlıgöl, İncegöl ve Küçükgöl bulunur. Kuzeyden güneye doğru alçalma gösteren bölgede, en yüksek yer 1488 m. ile Eğrikiriş Tepesi, en alçak yer ise 465 m. ile Kirazçatı tepesidir.

Yedigöller Milli Parkı içerisindeki “Kapankaya Manzara Seyir Yeri”ne çıkılarak Yedigölleri ve eşsiz peyzaj güzelliklerini görmek mümkündür. Bu güzergah üzerinde bir de anıt ağaç bulunmaktadır. Ayrıca, milli park içindeki geyik üretme istasyonu , Alabalık üretim tesiside ziyaret edilebilir.

Fotoğraf demişken , Yedigöller Milli Parkının bu eşsiz güzelliği için İstanbul ve Ankara’dan özel geziler düzenlenmektedir.

                       Sünnet Gölü Tabiat Parkı                            

Sünnet Gölü, Bolu ilinin Göynük ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Göynük İlçesi’nin 22 kilometre doğusunda, Erenler ve Korudağ Tepeleri arasında bulunmaktadır.

Sünnet Gölü Erenler ve Korudağ Tepeleri arasında ki derin vadinin heyelanla tıkanması sonucu oluşan Sünnet Gölü’nün alanı 18 hektardır. Civarındaki derelerden ve kaynaklardan beslenir. Derinliği 22 metreyi bulur. Gölde bulunan mercan ve alabalıkların olta ile avlanması serbesttir.

Gölün ortasında yapay bir ada bulunur ve bu adanın üzerinde çeşitli ördek ve kazlar bulunur ve bunun yanı sıra bir çocuk oyun parkı ile ufak bir işletme yer alır. Çocuk oyun parkında gezinen tavşanlar ve çeşitli kümes hayvanları da çocukları son derece eğlendirmektedirler.

Ormanlık bir alan olan Gölün etrafında kızılcık, dağ böğürtleni, kalabak lalesi gibi birçok farklı bitki yetişmektedir. Gölün çevresinde de çeşitli piknik alanları mevcuttur. Doğanın ortasında bir piknik ile neşelenebilir ve temiz havayı içinize çekebilirsiniz. Çevredeki patikalarda da doğa yürüyüşü yapabilir ve tatilinizin veya gezinizin tadını çıkartabilirsiniz. Göle gelirken yol üstünde göreceğiniz çeşitli alabalık tesislerinde güzel bir yemek yiyebilirsiniz.

Özel sektörce işletilen 45 oda 115 yatak kapasiteli bir konaklama tesisi bulunmaktadır.

Bu otelde çeşitli yöresel yemeklerde bulunmaktadır. Aynı zamanda otel birçok farklı aktivite de uygulamaktadır. Çevresinde piknik, yürüyüş ve bisikletle gezinti yapılabilmektedir.

                         Sülüklü Göl Tabiat Parkı                           

Sülüklü Göl, Bolu ilinin Mudurnu ilçesinde yer almaktadır. Göl, Tavşansuyu (Akyokuşkavağı) köyünün sınırları içerisindedir. Göl şiddetli bir deprem sonucunda oluşan çöküntüden oluşmuştur. Yapılan araştırmalar gölün 1700lerde oluştuğunu gözler önüne sermektedir. Çökme ile birlikte göl içerisinde birçok ağaç gölün içerisinde kalmıştır. Buraya gittiğinizde göl içerisinde ağaç gövdelerini rahatlıkla görebilirsiniz. Göl içinde barındırdığı sülüklerden dolayı bu ismi almıştır.

Sülüklü Gölün toplam alanı 809.000 m2 gölün toplam büyüklüğü de 60.000 m2 dir. Sülüklü Göl rakım olarak yaklaşık 1200mdir. Sülüklü Göl, konum olarak oldukça zengin bir bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliğine sahiptir. Sülüklü Göl içerisinde çeşitli balık türleriyle birlikte alabalık çoğunlukla yaşamaktadır. Gölde avlanmak yasaktır.

                                  Çubuk Gölü                                         

Çubuk Gölü, Bolu ilinde yer almaktadır. Bolu Göynük ilçesinin 11 km kuzeyinde bulunur. Göl ismini sınırları içerisinde bulunduğu Çubuk Köyünden almıştır. Göl konum olarak dağların arasında bulunmaktadır. Oluşumu bakımından heyelan set gölüne şirin bir örnektir.

Karadeniz iklimi özellikleri sebebiyle çevresi yoğun çam ormanları ile kaplıdır. Göl 15 hektar genişliğinde ve ortalama 13 metre derinliğindedir. Gölde çok lezzetli sazan ve alabalıkları olta ile avlamak serbesttir. Göl etrafında önceki yıllarda çekimleri yapılan bir film için inşa edilen yel değirmenleri yöreye ayrı bir güzellik katmaktadır. Göl etrafından giden yol boyunca yürüyüş yapabilir ve bisikletle dolaşılabilirsiniz. Ayrıca fotoğraf çekmeyi sevenler için kartpostallık pozlar yakalamak mümkündür kesinlikle fotoğraf makinelerinizi unutmayın. Çubuk gölünde 1 adet Cafe Restaurant bulunmaktadır.

                            Atatürk Orman Parkı                            

Atatürk Orman Parkı Bolu ilinin merkez sınırları içerisinde yer almaktadır. Merkeze bağlı Aşağısoku Mahallesinde bulunmaktadır. Merkeze yaklaşık 2 km mesafededir. Yürüyerek çok rahat şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Atatürk Orman Parkı özellikle de çocuklar için güzel bir dinlence ve eğlence alanıdır. Park içesinde, doğa sporları için uygun alanlar da mevcuttur. Piknik ve spor için bolunun güzide bir parkı diyebilirim. Temizlik konusunda da güzel. Sabah koşuları için 1km koşu ve yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Ayrıca bisiklet parkuru da mevcuttur. Voleybol, basketbol ve tenis oynamak isteyenlerin de uğrak yeridir.

İçinde sayısız sokak hayvanları için mama kumbarası ve yuvası var. Mamaları ve suları hep dolu oluyor. Ayrıca yöresel lezzetlerin satıldığı dükkanlardan oluşan küçük bir pazar alanı mevcuttur. Yazları bisiklet kiralaması yapan belediyeye ait bir yeri de var. Kimliğinizi bırakarak saat sınırlaması olmadan parkta bisiklet sürebilirsiniz.

                        Beşpınarlar Tabiat Parkı                            

Beşpınarlar Tabiat Parkı Bolu İlinin Merkez sınırları içerisinde yer almaktadır. Merkeze bağlı Aladağ Bölgesi Beşpınarlar Mevkiinde yer almaktadır. Bolu’ya 26 km, Seben’e 35 km, Gerede’ye 22 km, Kartalkaya’ya 20 km mesafededir.

Tabiat Parkı’nın bulunduğu 26 ha büyüklüğündeki alan ilk olarak 1991 yılında A tipi orman içi dinlenme yeri olarak tescil edilmiş olup, daha sonra T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 11.07.2011 tarih ve 903 sayılı olur ile Beşpınarlar Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir.

Tabiat Parkı’nın tamamı devlet ormanı statüsündedir. Tabiat Parkı, ormancılık yönetimi açısından T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı, Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Aladağ Orman İşletme Şefliği sınırları ve sorumluluk alanı içinde yer almaktadır.

Tabiat Parkı’na gelen ziyaretçilerin rekreasyonel kullanım taleplerini karşılayacak kullanımlara sahiptir. Tabiat Parkı; doğa yürüyüşü, bisiklete binme, doğa sporları gibi aktiviteler için uygun alanlar içermektedir.

300 dönüm alan üzerinde çeşitli aktivite parkurları, 1 adet kır gazinosu, 1 adet yağmur barınağı, wc-duş üniteleri, karavan alanı ve çadırlı kamp alanı mevcuttur.

Burada 30 ünitelik ısıtmalı çadırlarda 100 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Özgüven geliştirme merkezi olan Tabiat Parkında çeşitli takım oyunları, macera aktiviteleri, su ve doğa sporları, doğa eğitimleri ve kamp faaliyetleri yapılmaktadır.

                                 Göksu Tabiat Parkı                              

Göksu Tabiat Parkı Bolu İlinin Merkez sınırları içerisinde yer almaktadır. Merkeze bağlı Çamyayla Mevkiinde yer almaktadır. Merkeze yaklaşık olarak 35 km mesafede bulunmaktadır.

Bu bölge özellikle çok yaşlı sarıçam ormanı ve doğal güzellikleri barındıran bir alandır. Tabiat Parkı içerisinde doğa yürüyüşü, bisiklete binme, bungalov ev konaklaması, çadır kampı, karavan kampı, trekking, piknik ve fotoğrafçılık gibi çeşitli aktiviteler de gerçekleştirebilme şansına sahipsiniz.

                  Çakmaklar Çamlığı Mesire Yeri                     

Çakmaklar Çamlığı Bolu İlinin Merkez sınırları içerisinde yer almaktadır. Merkeze bağlı Çakmaklar köyü sınırları içerisindedir. Merkeze yaklaşık olarak 4 km mesafede bulunmaktadır.

Mesire alanı karaçam ormanı içerisinde bulunmaktadır. Doğa ile iç içe bulunan mesire alanı kafa dinlemek, huzur bulmak ve piknik yapmak için eşsiz güzelliğe sahiptir. Özellikle ailenizle huzur dolu eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız kesinlikle bu mesire alanına gelmenizi tavsiye ediyoruz.

Mesire alanı içerisinde, kır kahvesi ve bir paintball alanı bulunmaktadır. Ayrıca burada doğa yürüyüşü yapma şansına da sahipsiniz.  Şehir merkezine yakınlığı ve şehre hâkim manzarası da bu mesire alanını çekici kılmaktadır.

Bolu’nun En İyi 10 Piknik Alanı

Bolu’nun En İyi 10 Piknik Alanı

 

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.