Fırtına Deresi Nerede – Nasıl Gidilir – Zipline – Salıncak – Rafting Fiyatları

Fırtına Deresi Nerede – Nasıl Gidilir – Zipline – Salıncak – Rafting Fiyatları

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Fırtına Deresi Nerede – Nasıl Gidilir – Neler Yapılır – Giriş Ücretli mi? Zipline – Rafting Fiyatları hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

                         Fırtına Deresi Nerede?                               

Rize ilinin Çamlıhemşin-Ardeşen bölgesinin 2 km batısından Karadeniz’e dökülen Deresidir. Doğu Karadeniz’de yer alan akarsulardan birisi olup, Kaçkar Dağlarının Karadeniz’e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesi ile oluşmuştur. Fırtına Deresi, 57 km uzunluğundadır. Çay bahçeleri içerisinden geçen, üzerindeki kemer köprülerle süslü Fırtına deresi, rafting yapmak isteyenler için güzel bir parkurdur.

Doğu Karadeniz’de yer alan akarsularımızdan birisi olan Fırtına deresi, Kaçkar dağlarının Karadeniz’e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesi ile oluşmuş maktadır. Fırtına deresi, yıllık ortalama yağış miktarı 2000 mm’nin üstündedir. Doğasıyla, Hırçın akan suyu ile şarkılara konu olmuştur.

Muhteşem bir tabiata sahip olan Fırtına Vadisi, 4 bin metreye kadar yükselen yaylalarda 1000’den fazla bitki, 537 odunsu bitki, 136 kuş, 30 memeli, 116 endemik bitki ve 24 sürüngen türünü içerisinde barındırmaktadır.  Bu görsel güzellik ile, Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaktadır.

Fırtına Deresi

Fırtına Deresinden bir görüntü…

Rafting turizminin ülkemizdeki en önemli adreslerinden olan Fırtına Vadisinin yemyeşil atmosferinde kendinizi kaybedeceksiniz. İlkbahar ve yaz aylarında rafting tutkunlarını ağırladığı için parkur boyunca trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Sizlere Parkurlar Hakkında bilgi verecek olursak,

Rafting Parkur Zorlukları Hakkında Bilgiler….

Fırtına vadisi doğal güzellikler açısından zengindir. Fırtına Deresi, dereceleri ile değişen parkurları bulunmaktadır.  Bunlara yakından bakarak seviyenize göre parkur tercihi yapabilirsiniz.

1 no’lu parkur-Gezi parkuru: Fırtına vadisinin 9. km’sinde başlayıp yüzme alanında son bulmaktadır. Parkur uzunluğu 2,5 km olup, Zorluk derecesi en düşük olanıdır, Fırtına Vadisini ilk kez görecek olanlar tanıtım amacıyla önerilmektedir.

2 no’lu parkur-ticari parkur: vadinin 9. km sinden başlanan bu parkurun uzunluğu 8 km’dir. Fırtına Deresi’ni ilk kez ziyaret eden ve rafting yapmak isteyenlere önerilir.

3 no’lu parkur-yarı profesyonel: vadinin 17. kilometresinden başlar ve yaklaşık 9 km sürmektedir. Belli noktalarda yüzme molası verilebilir.

4 no’lu parkur-profesyonel: Fırtına vadisinin 22. km. sinden başlayıp Çamlıhemşin ilçesine ulaşan parkurdur. Yaklaşık 23 km. süren parkur boyunca derenin yatağı taşlıktır. Profesyoneller için uygun olan bu parkurda oldukça dikkatli ilerlenmesi gerekir.

Birçok firma tarafından çeşitli seçenekler sunularak hazırlanan rafting paketleri bulunmaktadır. Seçim yaparken bunları düşünerek yapılmalı, fiyatlarda bu seçeneklerde göre farklılık göstermektedir. Paket içerisinde Kahvaltı, Öğle yemekleri, Sigorta, Ulaşım imkanları, Rehberlik hizmetleri, Fotoğraf çekimleri, zepline gibi seçenekler yer almaktadır.

    Fırtına Deresi Salıncak Fiyatı 2024        

Salıncak fiyatı …………… 150 TL

      Fırtına Deresi Zipline fiyatı 2024        

Zipline Fiyatı ……………. 150 TL

                       Fırtına Deresine Nasıl Gidilir?                     

Kendi aracıyla gitmek isterseniz, Yola çıktığınızda D100, E80, E95 ve E70 kara-yollarını kullanacaksınız. Trabzon – Rize sahil yolunu kullanarak Ardeşen’e ulaştıktan sonra Çamlıhemşin – Ardeşen yolunu takiben ulaşabilirsiniz.

Uçakla gelmek isteyenler, Rize merkezinde havalananına bulunmuyor. Rize’ye en yakın havalananına ise Trabzon’da bulunuyor. Trabzon Havalananının kullanarak Vadiye daha kısa sürede gelebilirsiniz. 1,5 saatte İstanbul’dan Trabzon’a ulaşmış olursunuz.

  • Trabzon – 154 kilometre ve 2 saat 33 dakika,
  • Ankara –  850 kilometre ve 12 saat,
  • Samsun –  485 kilometre ve 7 saat 24 dakika,
  • İstanbul – 1225 kilometre ve 15 saat 19 dakika,
  • Bursa – 1254 kilometre ve 15 saat 33 dakika,
  • Antalya – 1344 kilometre ve 17 saat 26 dakika,
  • İzmir –1491 kilometre ve 18 saat 45 dakika,
  • Eskişehir – 1141 kilometre ve 14 saat 33 dakika sürmektedir.

Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.