Saros Körfezi Nerede – Nasıl Gidilir – Saros Körfezi Gezilecek Yerler

Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Saros Körfezi Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Kamp Yapılacak Alanlar – Denize Girilecek Yerler ve Saros Körfezinde Gezilecek Yerler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Saros Körfezi Nerede?
Ege Denizi’nin kuzey kesiminde yer alan Saros Körfezi Antik çağdaki adıyla Melas Kolpos; güneyde Gelibolu Yarımadası, kuzeyde Trakya kıyıları arasına yaklaşık 60 km. kadar sokulan üçgen biçimli bir girinti diyebiliriz.. Türkiye’deki En Büyük sahil kumsalı, Saros Körfezi’nde bulunan Erikli sahili de burada bulunmaktadır.
Çanakkale boğazına paralel olarak, 60 kilometrelik bir sahille uzanan üçgen biçimli tertemiz kumsallarla kaplı bir doğa harikasıdır. Körfez, su altı akıntıları sayesinde dünya da kendi kendini temizleyen sadece üç yerden birisidir.
Bu Temizleme zamanları şubat, nisan ve temmuz aylarının 15. veya 18. günü başlayıp, 25. veya 28. Günlerine denk gelmektedir. Temizleme işlemiyle Dipteki soğuk su ile yüzeydeki sıcak suyun yarattığı akıntılar, körfezi içindeki tüm yabancı maddeleri arındırır.

Saros Körfezi Harita Konumu…
Körfezde aynı zamanda canlı popülâsyonu anlamında büyük bir çeşitlilik göstermektedir. Körfezde, 144 cins balık, 78 tür deniz bitkisi ve 34 tür sünger yetişir. Ayrıca, Kuzey kıyılarında ise flamingo kuşlarının göç zamanlarında uğradıkları yerlerdir. Saros’ta bulunan tür çeşitliliği buraya ilgiyi artmıştır. Dalış kulübünün ve sualtı fotoğrafçıları, rüzgâr sörfçüleri de bu güzelliği keşfedenlerdendir.
Özellikle, rüzgâr sörfü Saros Körfezinin Tüm bu özellikleri ile gelecekte Dünya’nın en önemli dinlenme ve su sporları merkezlerinden biri haline gelebilecek en büyük adaylar arasında gösterilmektedir. Bunun ötesinde özellikle dolunaylı gecelerde Saroz’da inanılmaz güzel manzaralar oluşur. ay bir yay çizerek denizin üzerinden geçer ve sahilden seyredenlerin aklını başından alır.
Saros Körfezinde Gezilecek Yerler?

Saroz Körfezi
Erikli Sahili, Keşan ilçesine bağlı bir köy olan Erikli Köyü’ne 2,5 kilometrelik mesafesiyle Türkiye’deki en büyük sahil kumsalıdır. Erikli Plajı, Körfezde bulunan, mavi bayraklı bir plajdır.
Gökçetepe Tabiat Parkı, Koyları, çam ağaçlarıyla dolu ormanı ile sessiz ve huzur dolu bir tatil alanıdır.
Gala Gölü Milli Parkı, 511 bitki ve 517 hayvan türü olmak üzere toplam 1028 canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır. Milli Parktaki kuş türü sayısı 217’dir. Bu türlerin 46 türü yerli, 27 türü kış göçmeni ve 90 türü yaz göçmeni kuşlardır.
Yayla sahili, sakin ve dinlendirici bir tatil amacı ile tercih ettiği güzel bir yerdir. Çeşitli bitki örtüsüne sahip ormanlar bulunmaktadır.
İbrice Limanı, dalış sporları meraklılarının en çok tercih ettiği noktalardan biridir. Özellikle dalgasız, sığ ve nispeten sıcak suları; bireysel dalgıç ve dalış kulüplerinin bölgeyi tercih etmesindeki en önemli etkendir.
Ayrıca, Hedef Adası – Gökçetepe Kalesi – Vakıf Plaj – Sultaniçe Sahili – Bolayır Plajı – Güneyli Plajı – Fatma Kadın Plajı – Karaağaç Koyu diğer gezilecek yerler arasındadır.
Saros Körfezi Hangi ildedir?
Saros Körfezi’ni, güney ve doğusundan Çanakkale ilinin Gelibolu ve Eceabat ilçeleri, kuzeyini ise Edirne ilinin Keşan ve Enez ilçeleri
Saros Körfezine Nasıl Gidilir?
Ege Denizi’nin kuzey kesiminde Çanakkale ili Güneyli-Bolayır-Koruköy Mevkiinde bulunmaktadır. Edirne-Çanakkale yoluna yakın bir konumdadır.
Edirne İlinin Sultaniçe beldesinden başlayan kıyı şeriti – Çanakalle ilinin Büyük Kemikli Yazıtı boyunca devam eden Kıyı sahil şeridine verilen isimdir.
.
.
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.


Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.