Düzce’de Gezilecek En İyi 10 Yer – Düzce Gezi Rehberi
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda Düzce’de Gezilecek En İyi 10 Yer – Düzce’nin Tarihi ve Doğal Güzellikleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Düzce Hakkında Kısa Bilgi
Düzce, İstanbul ile başkent Ankara güzergahı arasında olmasından dolayı önemli bir bağlantı noktasıdır. Düzce ilinin 8 ilçesi 10 belediyesi ve 115 mahallesi bulunmaktadır. Mavi ve Yeşilin kucaklaştığı alanları, Doğal Güzellikleri, Kaplıcaları, Yaylaları ve Tarihi eserleri ile görülmeye değer güzelliktedir. Bu yazımızda sizlere bu güzellikler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Düzce’de Gezilecek En İyi 10 Yer
1- Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı
Bıçkı Deresinin taşıdığı suların yaklaşık 130 metreden aşağı dökülmesiyle oluşturduğu şelalesi ile görülmeye değer güzellikte bir yerdir. 2011 yılında Tabiat Parkı ilen edilen bu güzel alanda, Piknik alanları, Orman içi dinlenme alanları, Kamp Alanları, Yürüyüş parkurları ve Bungalov Evlerde konaklama – yeme-içme imkânlarıyla muhteşem bir yerdir.
2- Efteni Gölü
150 çeşit kuşa ev sahipliği yapması nedeniyle, 2005 yılında Su kuşlarını koruma-Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak doğal koruma alanı altına alınmış, avlanma yasaklanmıştır. Efteni; Aksu, Asar, Uğur gibi derelerin birleşmesinden oluşan bir göldür. Efteni Gölünün etrafında iskele ve gözetleme kulesi haricinde hiçbir yapı bulunmamaktadır.
3- Pürenli Yaylası
Gölyaka ilçe sınırlarında Düzce iline 28 km uzaklıktadır. 1400 m rakımda bulunan bu yer, Kamp – Piknik – Doğa Yürüyüşleri için elverişli alanlara sahip bir yerdir. Efteni Gölü – Güzeldere Şelalesi ve Tabiat Parkı yolundan devam ettiğinizde Doğanın her tonu ile karşılaşacaksınız.
4- Melen Çayı
Düzce il sınırlarında doğup 60 km boyunca akarak Melen ağzı olarak bilinen bölgeden Karadeniz’e dökülen bir ırmaktır. Melen Çayı’nın en önemli özelliği ise üzerinde rafting yapılmadır. Doğa severler hem rafting yapmanın keyfini yaparken hem de Çam Ağaçları arasında güzel doğayı gezme fırsatı bulunuyorlar.
5- Fakıllı Mağarası
Akçakoca ilçesinin 8 km doğusunda Fakıllı köyünde bulunuyor. 1. Derece sit alanı ilam edilen bu mağaranın toplam uzunluğu 1.017 metredir. Günümüzde ziyaretçiler güvenlik açısından 350 metresi ziyarete açıktır.
6- Ceneviz Kalesi
Ceneviz Kalesi, “Ceneviz Ticaret Yolu’nda Akdeniz’den Karadeniz’e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri” adıyla 15.04.2013 tarihi itibariyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne eklenmiştir. Tarih ve doğanın estetiğini bir arada bulunduğu nadir yerlerden biridir. Tarihi Ceneviz Kalesinin hemen yanında iki ayrı plaj bulunuyor.
7- Torkul Gölet’i ve Yaylası
Torkul Göleti, 1250 m yükseklikte bulunan Torkul Yaylası içerisinde volkanik çöküntüden oluşmuş 5000 m² alana sahip tabii bir gölettir. Alanın tamamı ise 78.801 m²’dir. Gölet çevresinde bulunan, kayın, köknar, gürgen, kestane, akçaağaç, karaçam gibi ağaçların panoramik görüntüsü eşliğinde, piknik, olta balıkçılığı, foto-safari, çadır kampı vb. aktiviteler yapılırken, Torkul ve Oda yeri yaylaları arasındaki 6 km’lik mesafede trekking yapabilirsiniz.
8- Topuk Yaylası ve Gölet’i
Topuk Yaylası‘nın rakımı yaklaşık 1300 m dir. Topuk yaylasının bulunduğu bölge eşsiz manzarası ve insana huzur veren şehrin gürültüsünden uzak mükemmel bir doğa güzelliğe sahiptir. Tam kafa dinleme yeri olduğunu söyleyebilirim. Burada olta balıkçılığı yaygın şekilde yapılmaktadır. Gölün etrafı yaklaşık 2,3 km uzunluğa sahip ve burada doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
9- Akçakoca Cami
Akçakoca Kent Meydanında bulunan bu yapı Çağdaş Mimari sistemi ile dikkat çeken bir yapıdır. 2004 yılında hizmete açılan Cami’nin Kubbe yüksekliği 31 metre, 58 metre minare yüksekliği ile görülmeye güzelliktedir.
10- Samandere Şelalesi
Samandere Şelalesi, Türkiye’nin Tabiat Koruma Parkı alanında tescil edilen ilk Tabiat Anıtı’dır. Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerleri ve Milli Parklar Kanununa göre Tabiat Parkı Koruma ve Tabiat Alanı olarak İlan edilmiştir. Samandere Şelalesi ve birleştiği 3 adet şelale, Şelalenin oluşturduğu akarsu etrafındaki anıt ağaçlar ve bir de Cadı Kazanı adı verilen derin bölüm de tescillidir
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.