Bitlis Gezilecek Yerler – Bitlis Gezi Rehberi
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Bitlis Gezilecek Yerler – Turist Yerler – Doğal Güzellikler – Tarihi Mekanlar Hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Bitlis Gezilecek Yerler
Süphan Dağı
Süphan Dağı, Patnos – Adilcevaz – Ahlat ve Malazgirt ilçelerinin sınırları içerisnde kalmaktadır. 4058 metre yüksekliği ile Ülkemizin en yüksek 3. Dağı konumundadır. Uluslararası dağcılık literatüründe de yer alan Süphan dağı her yıl yerli ve yabancı dağcılara ev sahipliği yapmaktadır. Süphan Dağı Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…
Van Gölü
Van Gölü, suyunun sodalı olan yapısı nedeni ile dünyanın en büyük sodalı gölüdür. Van gölünün yüz ölçümü 3,713 km2 dir. Göl, etrafı volkanik dağlarla çevrili bir alan oluşturmaktadır. Tarih ve kültür açısından çok büyük zenginliklere sahip olan Van ili sınırlarında en değerli ve önemli noktalardan biri olan bu göl, aynı zamanda farklı medeniyetler zamanında da önemli bir yerleşim alanı oluşturmuştur. Van Gölü Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ…
Nemrut Dağı ve Krater Gölü
Nemrut Krater Gölü, Dünyanın ikinci, Türkiye’nin En Büyük Krater Gölü olup, Nemrut Gölü Adını MÖ 2100’de yaşamış Babil Hükümdarı Nemrut’tan almıştır. Nemrut Gölü, Van Gölü havzasının batısında, Bitlis ilinin Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri arasında bulunmaktadır. Nemrut Dağı ve Krater Gölü Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ
Selçuklu Mezarlığı-Ahlat
Çifte Kümbetler
Küçük olan Kümbet Esen Tekin Hatun Kümbet büyük olan Hüseyin Timur Kümbetidir. Kitabesinde yazılana göre, 1279 yılında şehit edilen Hüseyin Timur adına diğer kümbet ise, 1280’de ölen Esen Tekin Hatun için yapılmıştır. Çifte Kümbetler Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ
Islahiye Medresesi ve Külliyesi
Medresenin Kitabesine göre, 1589 yılında Bitlis Hanlarından 5. Şerefhan tarafından yaptırırlmıştır. Dönemin en önde gelen ilim-bilim yerlerindendir. Günümüzle kıyaslarsak Geçmişin Üniversitesi diyebiliriz. Medreseler, dönemin eğitim, öğretim ve kültür hizmetlerinin yürütüldüğü önemli kurumlardır. Islahiye Medresesi ve Külliyesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ.
Bitlis Etnografya Müzesi
Etnografya Müzesi, Bitlis ilinin Merkezinde bulunmaktadır. Bitlis’in eski yaşayış tarzını , Halkın giyim kuşamını, Kültürünü ve sosyo ekonomik hayatını , ve Bitlis’e özgü yöresel zenginliği içinde barındıran Etnografya Müzesi 2005 yılında hizmete açılmıştır. Bitlis Etnografya Müzesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ.
Tatvan’da Gezilecek Yerler
1936 yılında kurulan Tatvan ilçesi, Bitlis il merkezine 25 km uzaklıktadır. Tatvan İlçesi, Dünya tarihinin en önemli ticaret yollarından birisi olan İpek Yolu üzerinde yer alması sebebiyle zengin bir tarihe ve kültüre sahiptir. Bu nedenle çok sayıda tarihi esere de ev sahipliği yapmaktadır. Denizi ve doğal güzellikleriyle de bir başka bir güzel yer olan Tatvan Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ.
Güroymak Budaklı Kaplıcası
Ana kaynağı Nemrut Krater Gölü olan Budaklı Kaplıcası; romatizma, bel ağrıları ve tansiyon gibi hastalıklara şifa olduğu bilinmektedir.Güroymak Budaklı Kaplıcası Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız.
Yapmadan Gelme!
- Büryan Kebabı yemeden
- Tatvan Sahili gezmeden
- Nemrut dağına çıkmadan
Bitlis Gezilecek Yerler
Bitlis’e Nasıl Gidilir;
Bitlis iline Gelmek için Karayolu, Demiryolu, Havayolu ve Denizyoluyla gelebilirsiniz.
Otobüsle gelecekseniz eğer Bitlis Otogarı’nda inerek şehir içi toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Demiryolu ile gelecekler, TCDD seferleri Bitlis-Tatvan ilçesinde Van Gölü ile feribot bağlantılı olarak gelebilirsiniz.
Havayolu ile gelecekler, Van ve Muş illerindeki havaalanlarından birini seçerek buraya gelebilirsiniz.
Van – Tatvan arası çalışan Feribotlar da Bitlis iline ulaşmak için önemli rol oynamaktadır.
Bitlis ilinin Bazı illere olan uzaklığı;
- Bitlis-Van arası 168 km
- Bitlis-Muş arası 83 km
- Bitlis-Siirt arası 97 km
- Bitlis-Batman arası 138 km
- Bitlis-Diyarbakır arası 210 km
- Bitlis-İstanbul arası 1505 km
- Bitlis-Ankara arası 1097 km. uzaklıktadır.
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.